cene in popusti novih vozil

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj zato te pa iz tega razloga (popusti v višave) cepijo v poprodajnem ciklu... Cene delov in servisov v višave... Nategovanje okoli garancijskih popravil...
Da za razliko 50 ali 100 EUR hodim po salonih po državi ko majmun in delam iz sebe majmuna mi na kraj pameti ne pade... Sta čas in pot več vredna.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
saj za 100€ se verjento nihče ne bo vozil na drug konec SLO.

Si pa mislim , da na račun tega , ko je nekdo plačal "polno" ceno nima prav nič cenejših servisov(razen če se ni tega prej domenil), kvečjemu obratno, od kogar se da povleč max € pri prodaji novega avta , se verjento , da tudi pri servisih , me prav zanima kateri korenjak bi se temu odpovedal.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Se popolnoma strinjam s tabo. Sam sem popolnoma enakega mnenja, da je treba s prodajo avtomobila zaslužiti in ni dovolj, da avto samo prodaš. Žal sem delal na taki firmi kjer je bilo bolj pomembno, da se je prodalo veliko in zaslužilo bolj malo, ko so šefi potegnili vse skupaj pa sem jim bil na enkrat ravno jaz odveč. Kaj češ tak pač je.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa lahko verjameš da se... Že to, da 3 dni zabiješ za to, da hodiš od prodajalca do prodajalca v krogu 50km in stiskaš za cene košta več ali pa toliko. Žal pa nihče ne zna ali noče ovrednotiti svojega časa...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Žal pa nihče ne zna ali noče ovrednotiti svojega časa...

Nismo vsi Steve Jobs....

Za ene je pa to še hobi... včasih so po btc-ju lutal cele dneve, če pa sedaj gre še okol avto štacun pa tudi ni tolk hudo.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik dentex pravi:
E moje truplo od diabola, ma unga u opisu že 6 let ni pr bajti, hvala, da si me opozoril, bom popravu sam z telefona dele ne.

Avto je ranga 30 jurjev, dobil sem ga prejšnji teden. U bistvu in osnovi, kot je bilo že rečeno, hitro zbereš popuste. Tehnika pa ni bila nič posebnega. Prišel, rekel, da sem videl kako oglašujejo, 10 + 5 % . Pa so se mal zgovarjal, da to za redne stranke, da je normalno samo 10%. Sem jim dal jasno vedeti, da ni samo 10 *5 dovolj, da dobijo novo stranko, da bo treba še kakšen dodaten čustveni izliv doživet. Pa je bilo rečeno, da bodo šli v nulo. V isti sapi sem jim rekel da je na netu oglaševan identičen avto pri konkurentih še 3% cenejši. Pa je rekel da ne gre nakar je pristopil šef je rekel da ga da še 5% ceneje. No in je šlo.
Glede dodatkov pa, zmenjena je bila dobava konec julija, pa niso imeli armatur - japonska posledice potresa. Mene sicer ni motilo, saj sem šel še na dopust umes, pa sem rekel prav samo kaj dodatno za tole vašo zamudo bo treba tud pokazat. Bliža se zima in..... tako so padle še gume in feltne saj samo na gume se težko vozim. Pa zato ker se veliko vozim sem rekel da mi njihova velikodušna ponudba o 50% popustu pri 3 servisih ne pomeni dovolj so mi poklonili še drugo polovico zraven. Je pač res , da se bom spravljal olje menjat na 15kkm in ne 30kkm kot veleva servisni interval.

Prodajalci lovijo kvote, ki jih morajo dosegati, za zagotavljanje nižjih nabavnih cen oziroma višjih rabatov. Če so še daleč od teh so kar zelo popustljivi.

lp D

Kje si pa to dobil na ta način? Al nabijaš ali pa so tam totalni šalabajzerji

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
v bistvu si dobil samo 5% pravega popusta, vse ostalo je bila reklama.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
That's my point. Tole sklicevanje na konkurenčne ponudbe je bolj tako tako, ker prodajalci niso od včeraj in jo hočejo videti. Za Renault vem, da jo hoče videti. Ker točno vedo, do koliko lahko spustijo ceno in kje se začnejo nelegalne fore posameznih prodajalcev v določenih AH. V tistem trenutku pa začnejo delovati telefoni do odgovornega zakaj in kako. Verjemi, pa če se gre za pol procenta.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Po moje bi bila bolj razumna pogajalska taktika, da ne izsiljujes z drugo konkretno ponudbo ravno zaradi omenjenega razloga - lepo poves, da zbiras ponudbe, da prosis, ce ti nareduijo oni svojo za takintak avto, pojasnis, da bos vzel tam, kjer bo najbolj ugodno (tudi kar se tice poprodajnih storitev ...), pocakas da spravijo skupaj, lepo se zahvalis in gres tja, kjer je na koncu najugodneje.

Ce meces paprije na salter, bo hitro res kaksen telefon pa specanje in ne samo, da nisi dobil nic ugodnejse, kot si ze imel ponudbo, ampak si se tistega potlacil v drek in to bo zagotovo posteno vrnil, ko bo imel priloznost.

Razpisi delujejo na tak princip in v tem primeru ni nobenih slabosti, saj si hkrati "davkoplacevalec" ter "komisija", "prijavljeni" ti pa z morebitnimi "revizijami" lahko kvecjemu se bolj koristijo
smile-1.gif