cene in popusti novih vozil

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Ker sem še vedno v fazi "raziskave" trga me zanima, če se da dodatno menit , glede cen novih avtov kljub uradnim popustom.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jaz mislim da se da. Konec koncev, trgovec je plačan od prometa. Pa tudi če reče, da ni...:)

Pojdi do najbolj priznanega trgovca in ti naj sestavi ponudbo/predračun. S to ponudbo pojdi do naslednjega trgovca in boš videl, koliko je ta fleksibilen...itn.

Sam sicer nisem tak, nisem tip kupca, ki naredi vse, da bi iztisnil od trgovca zadnje kapljice popusta, ampak kupim pri trgovcu, ki mi pošteno svetuje in pove strokovno vse lastnosti avta. Dodatna prednost je bližina, zaradi poprodajnih storitev.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Jaz mislim da se da. Konec koncev, trgovec je plačan od prometa. Pa tudi če reče, da ni...:)

Pojdi do najbolj priznanega trgovca in ti naj sestavi ponudbo/predračun. S to ponudbo pojdi do naslednjega trgovca in boš videl, koliko je ta fleksibilen...itn.

Sam sicer nisem tak, nisem tip kupca, ki naredi vse, da bi iztisnil od trgovca zadnje kapljice popusta, ampak kupim pri trgovcu, ki mi pošteno svetuje in pove strokovno vse lastnosti avta. Dodatna prednost je bližina, zaradi poprodajnih storitev.

Ja, plačan je toliko, kolikor naredi RVC-ja oz. mu ostane, niso pa to več take blazne številke kot so bile leta in leta nazaj, tako da tudi manevra kaj več ne ostane. Tisti, ki se prilagaja in trudi z boljšo ceno, se ponavadi odreka svojemu zaslužku in avto proda tako samo za številko včasih.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Itak. Številke, letna rekapitulacija avtohiše pa uvozniku (verjetno) veliko pomeni.
Sicer ne vem, kako je v avtohišah....ali dobite tudi kake dobropise na koncu leta?

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113
Če misliš imet dober odnos in servis pri tej hiši še naprej, po moje ni dobro trgovca izsiljevat, ker on bo to razliko itak dobil noter....
smile-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
To ni nobeno izsiljevanje, to je biznis, .....a pred leti ko nekateri še slišati niso hoteli o popustih je bilo pa OK ?

Če nekdo meni , da ga hočem izsiljevat naj mi to pač pove, da je to končna cena in naj se obrišem pod nosom za dodatno znižanje cene.
V končni fazi me popusti niti ne zanimajo , edino kar me zanima je končna cena.

Glede avtohiš pa tako.Dokler vidim da je odnos Ok potem sem njihova stranka, če pa vidim da se gre za kakršnokoli nategovanje potem adijo,....je dovolj drugih.

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113
Na koncu si na istem, le neuka raja sliši ta "popust" kot dejstvo, da se je trgovec požrtvovalno odpovedal svojemu profitu zato, ker ima tako rad svoje stranke
grin1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Se da brez skrbi, ostalo je vse na tebi, sam sem na 15% pridelal še dodatnih 8% tako da sem dobil 23% na ceno novega, ker pa so zamudili z dobavo pa še komplet feltn z zimskimi gumami in 3 servise zastonj.
aplauz.gif

lp D

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Daj te pa malo več povej, kaki pristop si izvedo.Nena kr tak šenkaj še dodatni popust, pa na tu še mate komplet felg+gum, aja pa da še ne pozabim, še 3 servise mate zastojn. In vse to pri nakupu avta za 15-20k eur??! Res me zanima, kak.Pa nisi prvi, ki se je pohvalo.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kako? šel je po pižoja 806, ki ga itak v nobenih normalnih sanjah nebi prodali ... če sem malo zloben.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Popusti so zelo relativna zadeva, nekaj modelov podpira tovarna s popusti, nekaj ne, zato so lahko zelo različni.

So mi pa frajerji tisti, ki bi se za 100 eur dodatnega popusta peljali na drugi konec države, nato pa pa ob težavah hodijo jokat lokalnemu dilerju po kakšne "dodatne" storitve, mogoče tudi k trgovcu, pri katerem avta niso zaradi 100 eur kupili, po dodatne razlage delovanja itd. Potem pa se seveda čudijo in pritožujejo zakaj tega tam ne dobijo.
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Meni so najvecji komiki ponosni lastniki renaultov, ker se imajo vsi za blazne genije, ko se sirokoustijo z kaksnim popustom so avto kupli. Zadnjic mi en razlaga o tem in onem popustu, pa ze enem zraven,..., vmes ga 5x vprasam kolko je bla koncna cena, on meni se vedno o popustih. Sem ze imel obcutek da ga je zastojn dobil. No na koncu je bila.cifra isto visoka kot pri konkurenci, brez popusta
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sedajle je bila ena akcija 807k, katere so bile list-price 36k, prodajale pa so se za 24k. 30 avtov, 10 avtomatikov, 20 ročni menjalnik, 2.0 HDi...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Popust na financiranje je povsod catch. Avto je toliko ugodnejši, vidiš samo ceno pod črto, preplačaš ga pa tudi. Ne glede na znamko.
Zmagaš takrat, ko dobiš še del RVCja prodajalca kot popust... Tega pa noben prodajalec ne tala kar na lepe oči...
Eno je popust kot pospeševanje prodaje (kar ti v bistvu podari uvoznik/principal), drugo pa koliko od 4~12% ti potem še prodajalec odstopi...

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
E moje truplo od diabola, ma unga u opisu že 6 let ni pr bajti, hvala, da si me opozoril, bom popravu sam z telefona dele ne.

Avto je ranga 30 jurjev, dobil sem ga prejšnji teden. U bistvu in osnovi, kot je bilo že rečeno, hitro zbereš popuste. Tehnika pa ni bila nič posebnega. Prišel, rekel, da sem videl kako oglašujejo, 10 + 5 % . Pa so se mal zgovarjal, da to za redne stranke, da je normalno samo 10%. Sem jim dal jasno vedeti, da ni samo 10 *5 dovolj, da dobijo novo stranko, da bo treba še kakšen dodaten čustveni izliv doživet. Pa je bilo rečeno, da bodo šli v nulo. V isti sapi sem jim rekel da je na netu oglaševan identičen avto pri konkurentih še 3% cenejši. Pa je rekel da ne gre nakar je pristopil šef je rekel da ga da še 5% ceneje. No in je šlo.
Glede dodatkov pa, zmenjena je bila dobava konec julija, pa niso imeli armatur - japonska posledice potresa. Mene sicer ni motilo, saj sem šel še na dopust umes, pa sem rekel prav samo kaj dodatno za tole vašo zamudo bo treba tud pokazat. Bliža se zima in..... tako so padle še gume in feltne saj samo na gume se težko vozim. Pa zato ker se veliko vozim sem rekel da mi njihova velikodušna ponudba o 50% popustu pri 3 servisih ne pomeni dovolj so mi poklonili še drugo polovico zraven. Je pač res , da se bom spravljal olje menjat na 15kkm in ne 30kkm kot veleva servisni interval.

Prodajalci lovijo kvote, ki jih morajo dosegati, za zagotavljanje nižjih nabavnih cen oziroma višjih rabatov. Če so še daleč od teh so kar zelo popustljivi.

lp D

luka51

Guru
16. avg 2007
14.501
5.795
113
saj pa popust dobit ni prolem. samo v mislih moreš met da nekupuješ nekaj za par € ampak nekaj za 4 mestno številko. in pa da je jeben avtotrgovec že v vsaki vasi. in da ni več kt včasih ko ni blo izbire
sicer je pa pri vsaki stvari tak. kdor jezika špara kruha strada pravijo. če je kupcu odveč zagnjavit za popust ga pač nebo dobil. trgovec pač nebo na lepe oke popistov talal.
ti da ceno. rečeš to je to al se še da kaj zmenit. reče ne to je to. vredu hvala adijo in greš.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sem že parkrat videl ja. Če nič ne vprašaš, pol je cena kakršna je, če pa rečeš za popust pa takoj 5% najmanj.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Problem velike večine prodajalcev je danes, da trzajo na strankina "strašila", da dobijo drugje tako in tako ceno. S tem seveda takoj odreagirajo in si slečejo svojo kožo v nulo. Velika večina jih zan prodati avto samo z dobrim popustom, oz. kot se reče, prodati znajo ceno, avta in drugi storitev avtohiše pa ne. Takšne avtohiše sicer prodajo nekaj več avtov letno, je pa njihov obstoj na dolgi rok zelo vprašljiv, saj je treba vedet, da se avtomobili prodajajo zato, da se z njimi zasluži in ne samo zato, da avto prodaš.
Ena večjih budelaščin kaj se pa lahko spomnijo vodilni v avtosalonih, pa je to, da mora prodajalec iti po šefa in ta še da nekaj % več. S tem je v očeh kupca izgubil kredibilnost in bo pri naslednjem nakupu, le še marionetka, ki bo posel speljal do konca, ker za ceno se bo tak kupec šel takoj zmenit s šefom.