Cene goriv part I.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
pa ti si že naredil kak izračun za gorivo?

Kako pa naj ga naredim, če sem slep in f.uknjen? Končno bi rad spregledal in zato že cel čas prosim za konkretne odgovore od tistih, ki se, glede na zelo osredotočene kritike, očitno dobro spoznajo na celotno problematiko.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik safet_susic pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Kako pa naj ga naredim, če sem slep in f.uknjen? Končno bi rad spregledal in zato že cel čas prosim za konkretne odgovore od tistih, ki se, glede na zelo osredotočene kritike, očitno dobro spoznajo na celotno problematiko.

Jaz te nisem nič ozmerjal sem mislil da se še trudiš.
Saj bi sam naredil izračun pa imam preveč drugega dela. Mogoče se potrudim čez kak mesec ko bom imela kaj več časa!

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik safet_susic pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Jaz te nisem nič ozmerjal sem mislil da se še trudiš.
Saj bi sam naredil izračun pa imam preveč drugega dela. Mogoče se potrudim čez kak mesec ko bom imela kaj več časa!

Vem, da me nisi ti ozmerjal. Truditi se pa nimam več kaj, saj sem zelo jasno opisal svoje argumente, na vprašanja pa nisem dobil odgovorov. Dopuščam sicer možnost, da nekateri nekaj vedo, pa tega ne bi radi povedali, ampak vseeno bolj verjamem, da v resnici vedo zelo malo ali nič, pa tega ne priznajo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Seveda, kdo ne zmore naj se ne ukvarja
...vendar je tudi drzava dolzna subvencionirat tistim ki vlagajo v moderne stroje.

zakaj je že država dolžna subvencionirati kamino? naj potem še meni subvencionira Smaxa,...
tem kamionarjem gre še vedno preveč dobro,...

b

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Zato, ker tisti z modernimi stroji manj onesnažujejo. Saj kmetom tudi subvencionirajo marsikaj.

Raji pač ne...če pa bi bili vsi kmetovalci, pa tudi ne bi več subvencionirali
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Seveda, kdo ne zmore naj se ne ukvarja
...vendar je tudi drzava dolzna subvencionirat tistim ki vlagajo v moderne stroje.

zakaj je že država dolžna subvencionirati kamino? naj potem še meni subvencionira Smaxa,...
tem kamionarjem gre še vedno preveč dobro,...

b

Zato ker se v vsaki gospodarski panogi "pomaga" pri razvoju.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Jaki so bili tvoji argumenti, ja!
Upam, da spremljaš cene goriv na borzah v zadnjih 14 dneh, da ne boš spet trmaril, da se niso znižale.
Danes je cena na tem linku http://www.oil-price.net/:

Crude Oil
$34.74
▼0.19 0.54%
5:10 AM EST - 2009.02.18

Crude Oil Price by OIL-PRICE.NET ©
Price Change Trades Volume
05:10 - $ 34.74 0.19 0.54% 746 1,712
Range Open 52 Wk Range 1 Year Forecast
34.43 - 35.15 35.02 32.41 - 147.27 $ 40 / Barrel

in še kar pada!!!

Seveda nimam razloga za veselje, ker se bo v ponedeljek, kot po navadi, pri nas maloprodajna cena derivatov verjetno spremenila. Navzgor, se ve.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Jaki so bili tvoji argumenti, ja!
Upam, da spremljaš cene goriv na borzah v zadnjih 14 dneh, da ne boš spet trmaril, da se niso znižale.
Danes je cena na tem linku http://www.oil-price.net/:

Crude Oil
$34.74
▼0.19 0.54%
5:10 AM EST - 2009.02.18

Crude Oil Price by OIL-PRICE.NET ©
Price Change Trades Volume
05:10 - $ 34.74 0.19 0.54% 746 1,712
Range Open 52 Wk Range 1 Year Forecast
34.43 - 35.15 35.02 32.41 - 147.27 $ 40 / Barrel

in še kar pada!!!

Seveda nimam razloga za veselje, ker se bo v ponedeljek, kot po navadi, pri nas maloprodajna cena derivatov verjetno spremenila. Navzgor, se ve.

Ti pa še kar s tem linkom trmariš
hysterical-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Možnosti imaš več. Lahko organiziraš pritisk, kot bi ga organizirali Pintar & co v primeru dražje nafte, cestnin ipd. Seveda imajo oni več jajc in močnejše argumente, ker s 50 tovornjaki lahko blokiraš pol države. Ampak po drugi strani - avtomobilistov je neprimerno več in če jih oni zberejo 50, ni hudič, da jih ti ne bi mogel 1000. In toliko avtomobilov v protestni povorki je že nekaj. Plus politični pritisk preko poslancev, ki so za tvojo stvar. To se že malo prekriva z drugo možnostjo, da vstopiš v politiko z željo, da spremeniš sistem od znotraj. Tretja možnost: greš tja, kjer se tovrstne požrtije ne dogajajo. Tankaš pri sosedih ali se preseliš v državo X in upaš, da bo tam bolje.

Zaradi mene, če je cena 2€ na liter in če gre ta država takoj juri cu grund. Žal...

p.s.
Tisti "ti" seveda ne leti nate osebno ampak je v funkciji splošnega osebka (mater se tole učeno sliši
wink-1.gif
)

saj je dovolj avtoklubov po sloveniji da bi se to organiziralo
grims-1.gif

honda klub, fiat klub, bmw, renault, alfa, citroen, peugeot,tuning, styling klub,...
nahrung002.gif

bmw klub ima verjetno največ članov?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa danes strokovnjak na valu 202 je rekel da bo danes občutno znižanje na financah pišre podražitev za 1%. Ima kdo kake bolj točne podatke?

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.218
1.721
113
40
Jao...po vseh logikah bi mogla cena padit...pa sej se je nafta zadnja 2 tedna skoraj skoz cenila, samo zadnje recimo 4 dni je zrasla - in to na vrednost izpred 2 tednov
tongue-1.gif

Sam imam obcutek, kot da če 2 dneva pred temi dnevi ko se oblikuje cena pač raste rečejo da raste in da bo podražitev...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Pri nas bo šli ali gor, ali pa ostalo enako.

Tako je dejala ministrica pred kakšnim mesecem.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Finance:

Nove cene naftnih derivatov:

Cena 95-oktanskega bencina se bo znižala za pol centa na liter in bo znašala 0,960 evra za liter;
Liter 98-oktanskega oziroma 100-oktanskega bencina bo dražji za pol centa in bo stal 0,986 evra;
Cena litra dizelskega goriva ostaja nespremenjena na 0,947 evra;
Literkurilnega olja pa se bo pocenil za 2,6 centa. Stal bo 0,508 evra.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.