Cene goriv part I.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Večinoma vidimo samo eno plat medalje... In v krvi nam je, kako zajebati/ogoljufati vse in vsakogar, prvenstveno pa državo...
To so počeli naši predniki v odnosu do Dunaja, pa naši stari starši v odnosu do kralja, pa naši starši v odnosu do Beograda. In mi to počnemo v odnosu do Slovenije.

Vsi bi vse samo imeli zastonj in subvencionirano... Vsak bi obdeloval samo svoj vrtiček...

pa ti si tragikomik
bonk.gif
si se kdaj vprašal zakaj nam je nacionalni šport okoli prenašat državo? zato ker naša gnila država se trudi, ampak res zelo trudi da te opali na čisto vsakem koraku, kjer je to možno. Zdi se da vsaj polovica birokratske horde državnega aparata hodi v službo samo zato, da išče kje še kaj pobrat. Za piko na i pa ti za plačo vrže miloščino, najbolj bogatim pa omogoča, da postanejo še bolj bogati. In potem se čudiš da se narod skuša znajt po svoje?
Balkan smo praviš? naša država je balkan. Miselnost, navijmo davke, trošarine,..., da bomo pobrali več namreč izhaja iz tam. V avstriji so recimo pred kratkim znižali obdavčitev plač. [censored] unbelivable ha? Podjetja se selijo v tujino, ker so manj obdavčena, beg možganov v tujino, kjer so manj obdavčeni in dobijo večjo plačo, tujci ne tankajo več pri nas, še mi sami se po novem temu izogibamo. Smo barabe ne da, ko bi imeli vse zastojn. Fuj smo res
bonk.gif

doker bo se država na vse pretega trudila mene izcuzat, se bom tudi jaz trudil enako da jo čim bolj okrog prenesem. amen.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
ksz

Nekateri ne dojamete, da bi lahko razbremenili Slovence, razliko pa dobili noter stem da tujci tankajo v Sloveniji.

Tudi če bi bilo malce manj profita od trenutne variante, bi na koncu profitiral Slovenec.
To pa ja ni evropsko
rolleyes-1.gif
. Bi spet dobili kakšno prijavo pri Evropski komisiji.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kdo pa pravi, da ta vlada hoče razbremenit slovence....

Ta vlada zna samo obremenjevat slovence, v tujini pa pušijo pr navadnemu sekretarju......... ali pa drugje, pr raznoraznih subvencijah... Jih nazaj pošiljamo, namesto da bi jih med ljudi dal...

tako pač je... pa sej to je znana politika že od samosvojitve.. eni in isti akterji.. Vem da bo davčna mene klicala ker je moja dobila v decembru porodniško in morm kot olajšavo en mesec požalvat in nakazat celih 30 eur...

Golobiča pa tud pipnl navjo, k ma firmo v tujini..... če ga dobijo bo preprosto bila je napaka dovolj....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa še dva očenaša zmoli in spovej se grehov, pa bo.
Sem že enkrat rekel... Tako se k.ur.čite kako mate dost naše kure in bi šli na sever živet... Pa saj nimate osnovnih pogojev za živet nekje severneje od Slovenije... Domet je Balkan, južna Italija, Španija, Portugalska, Grčija...
Tam se gremo take rabote...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik reality pravi:

Golobiča pa tud pipnl navjo, k ma firmo v tujini..... če ga dobijo bo preprosto bila je napaka dovolj....
Eno vprašanje. A če ustanoviš podjetje v Sloveniji in ti vrednost podjetja zraste iz 10k EUR na 2 MIO EUR, kdaj boš plačal davek od prihodka? Ko si lastnik ali KO BOŠ PRODAL? Se mi zdi, da drugo in zato GG-ja trenutno glede davkov tudi pipnit ne morejo, ne da nočejo.
tongue-1.gif
Kar je tudi prav.

Druga stvar je pa etičnost tega, da je prestavil podjetje na Nizozemsko.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, to je res. Ampak to še ne pomeni da so se sposobni znebiti take miselnosti. Samo izvajajo jo ne, ker so kazni drugačne na severu in zahodu kot na jugu...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat normalne firme vse preverjajo če imajo to registrirano v tujini.... stavim, da še ni mu davčne na vratu....

Golobiču na to firmo po moji presoji izplačujejo dobiček, vsi vemo, kako te to obdavčijo pr nas, najprej plačaš davek od dobička, potem še pr dohodnini...

skratka, že sam podatek pove, da pr nas pranje denarja ne obstaja čeprav mamo ultradrag urad, ki se praska po jajcih... kr se tiče Kosove komisije je to podobna zgodba, drag urad brez pristojnosti...

samo neki lapajo.... v tem je problem... Da pa politik laže javnosti, ter odpira podjetja v davčno bolj ugodnih državah obenem pa pametuje in obtožuje druge...

je seveda bizarno....... Še enkrat, tako Jankoviči, Golobiči in drugi... z pomočjo lastnih resursov in pametnih odvetnikov goljufajo big time....

in nato nabijajo, da je treba nujno davke dvignt, trošarine za socialno državo in to človek, ki najprej laže in ima firmo na Nizozemskem...

zanimivo...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Golobiču na to firmo po moji presoji izplačujejo dobiček, vsi vemo, kako te to obdavčijo pr nas, najprej plačaš davek od dobička, potem še pr dohodnini...
No, kako te obdavčijo, če si ti ''izplačuješ'' dobiček v Sloveniji tako, da ga puščaš v firmi in ti na ta način firma pridobiva na vrednosti? Isto, NIČ. Obdavčijo te, KO ta delež prodaš in REALIZIRAŠ dobiček. Takrat bo šlo tudi njemu v dohodnino, Seveda, če bo stvar prijavil in če se ne bo domislil kakšnega ''obvoza''?
Tako da, ne ustvarjaj ''lažnih'' predstav o goljufija, katere še niso nastale.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.