Cene goriv part I.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Če maš krizo, dvigni davke.
Če še vedno imaš krizo, še bolj dvigni davke.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kdaj se bo EU spomnila, da nas toži, ker imamo previsoko ceno bencina in smo diskrimatorni do ostalih prebivalcev EU?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa hkrati še ostali malo manj utajujte davke in goljufajte državo pa bo bolje. Tako pa utaja, goljufija in povišanje gredo z roko v roki. Ampak vsi vidite samo eno stran medalje...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
naj država naredi nekaj, da nam bo oblje in ne bomo rabili utajevat davke. Poleg tega pa naj poudarim, da ima član sedanje vlade GG firmno s poštnim nabiralnikom na Nizozemskem, kjer je davek za podjetja ugodnejši kot pri nas. In državljani bi morali potem po tvoje živeti pošteno? KAko pa naj, če imamo take vzornike, ki so na oblasti!

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
KSZ
Glede na to, da je v državni upravi še in še doktorjev, magistrov, itd. predvidevam, da bi zmogli spravit skupaj analizo pri kateri bi našli točko, ko bi pobrali največ davka. Torej, da bi upoštevali tudi manjšo prodajo zaradi višjih trošarin (tranzit odpade, obmejni tujci ne tankajo pri nas, temveč obratno, itd.).

Aja, točno, živimo v banana republiki Sloveniji, kjer je primarna skrb osebkov navlečenih na državne jasli to, kako zase nagrabit čimveč keša in kako čimmanj dati državi.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
oja bojo bojo tankal.... sej bo tolko del na cesti, da bo ceu tank porabu samo do LJ...

vroče jim pa nau, klima mora laufat ane?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To nas, Balkance, loči od Evropejcev. Tebe in mene, Vaginčeta, še Evrokrem je tuki noter zajet... Žal ne moremo zanikati svojih korenin...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
To nas, Balkance, loči od Evropejcev. Tebe in mene, Vaginčeta, še Evrokrem je tuki noter zajet... Žal ne moremo zanikati svojih korenin...
Ne razumem kje v moji izjavi si našel Balkance.... Ali pa mene...

Sicer se mi bo pa ob vseh teh predlogih za povišanje davčnih bremen izgleda vedno bolj kolcalo po balkanskih metodah.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Večinoma vidimo samo eno plat medalje... In v krvi nam je, kako zajebati/ogoljufati vse in vsakogar, prvenstveno pa državo...
To so počeli naši predniki v odnosu do Dunaja, pa naši stari starši v odnosu do kralja, pa naši starši v odnosu do Beograda. In mi to počnemo v odnosu do Slovenije.

Vsi bi vse samo imeli zastonj in subvencionirano... Vsak bi obdeloval samo svoj vrtiček...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
A pa si ti videl, da sem v svojem postu predlagal možnost, pri kateri bi bil davčni izplen za državo maksimalen?
confused-1.gif

Torej nikjer omenjanja goljufanja države, temveč bi država imela pri tem največjo korist.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa hkrati še ostali malo manj utajujte davke in goljufajte državo pa bo bolje. Tako pa utaja, goljufija in povišanje gredo z roko v roki. Ampak vsi vidite samo eno stran medalje...
To drži. Ampak ali lahko od državljanov pričakuješ kaj drugega, če pa še minister raje plačuje davke na Nozozemskem, kot v Sloveniji?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Minister je tukaj v dvojni vlogi, na eni strani podjetnik na drgi politik - in to je edini razlog zaradi katerega bi moral odstopiti!

Vsak podjetnik bo iskal načine, da največ zasluži, minister ne goljufa, ampak samo koristi "luknje" v zakoni. Roberto je pa omenil rajo, katera zavestno goljufa, tu je razlika.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Minister je tukaj v dvojni vlogi, na eni strani podjetnik na drgi politik - in to je edini razlog zaradi katerega bi moral odstopiti!

Vsak podjetnik bo iskal načine, da največ zasluži, minister ne goljufa, ampak samo koristi "luknje" v zakoni. Radirko je pa omenil rajo, katera zavestno goljufa, tu je razlika.
hysterical-1.gif

Torej, ti hočeš povedat, da si je on baje 5 MIO premoženja v teh letih delovne dobe pridobil na ''nesporen'' način?
In da je za baje milijonski delež v Ultri plačal le 2.500 EUR zato ker ima lepe oči? Govori ti te zgodbice komu drugemu.

In še tole mi povej: kateri človek pri zdravi pameti bi službo v kateri dobi očitno 250k EUR letno zapustil (če je dobil delež v Ultri zaradi lepih oči) in šel za ministra s plačo 5k EUR bruto. Ti jaz povem: tisti, kateri bo z zlorabo svojega položaja dobil še večjo ''plačo'' kot v Ultri. Oz. si zagotovil vsaj isto še naprej.

Hint: le kam se prenaša energetika z zadnjimi spremembami v pristojnostih med ministrstvi?
grims-1.gif

Hint 2: le kdo je nadziral telekomunikacije, ko je Ultra delala super duper projekte v letih po 2000?
grims-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
mene bolj kot to fascinira, da so takega človeka zopet izvolili....

očitno nam je prav, da je tako....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Nekateri ne dojamete, da bi lahko razbremenili Slovence, razliko pa dobili noter stem da tujci tankajo v Sloveniji.

Tudi če bi bilo malce manj profita od trenutne variante, bi na koncu profitiral Slovenec.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Teoretično bi lahko plačal na začetku za svoj delež 2,5 kEUR, potem pa je cena firme strmo naraščala...
Ampak pustimo zgodbice za lahko noč... Še naši otroci jim ne bi verjeli...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.