Cene goriv part I.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
10.2.2009

N95: +0,024 = 0,965
N98: +0,026 = 0,981
D-2: -0,001 = 0,947
KOEL: -0,004 = 0,534

Jao banda... 2,4% je res minimalno... Kaj mislejo tm gori, da so njihovi volilci mazohisti in jih je treba v zahvalo za izvolitev, še malo trpinčiti?!

Zgleda pa so levičarji bolj naklonjeni kamijonđijem, ker so počasi spet spravili cene diesla pod cene bencina...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Levičarji se bolj boje kakšnega kamijonarskega štrajka, kot pa crknjene ekonomije. Sedaj je treba s trošarinami napumpat proračun, da se bo reševalo banke, ki so investirale v Tycoon Brothers.
smile-1.gif

Ogo

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
Pretekli teden sem bil na Slovaškem ter na Poljskem na oddihu.

Cena nafte na Slovaškem 1,09€ - 1,20€, cena nafte na Poljskem 0,75€ - 0,90€.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
http://www.verkehrsline.at/index1.html

izberi steiermark in izbrano gorivo

95 - od 0.895 naprej - 0.993 najdražja

Tehle sem si nabral nekaj za foro in jih vnesel v GPS, kar mi je bilo pač na poti. No, če ni bila zaprta, pa sem v Avstriji enkrat res natočil in to za celih 0,4 centa po litru prihranka
grin1.gif

Drugače pa cene na tejle strani držijo!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Poljaki so še pred kratkim imeli precej dražje gorivo kot mi.

Da se danes vozijo toliko ceneje je po mojem krivda strmoglavljenega Z³ota, kar se pri trenutnih dobavah očitno še ne pozna.

Iz 3,5 je zdrsnil na 4,5 za Evro.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Če na AMZS lestvici pogledam smo v dveh mesecih pridobili celih 20 mest. Prej so mislim da samo 4 države imele cenejši bencin. Če bo šlo naprej s takim tempom bomo kmalo vodilni. Iiiii vsaj nekje bomo prvi
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Poljaki so v pisdi ker je njihov dnar zelo padel.

V zadnjih mesecih je proti EURu padel za kar 40%. To je ogromno. Plače so namreč še zmeraj v lokalni valuti. Torej je realno za njih bencin izredno drag.

Ogo

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Rdeča kamarila nam za danes ponovno napoveduje malenkostni dvig cen naftnih derivatov (razen kurilca in dizla) kljub padcu cen nafte na trgu v zadnjih 14 dneh.
Kaj je narobe s to državo? Kako dolgo nas bodo še nategovali?

dokler jih bodo volili...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ljudem iz "centra" države en K pomagajo cene naokoli, se jim ne splača pelat preko meje
smile-1.gif
zato bo lahko naša vlada še naprej višala cene...
Ah, torej žabarji nasrkajo !??
Se mi srce smeji ...
grin1.gif

wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Dokler ne bodo prikruzali na zgornjo dovoljeno vrednost trošarin, določenih v EU. Kaj češ, nekje je potrebno pridobiti noter ves odliv za reševanje krize in pretekla "všečna dejanja ablasti".

Isto bo z alkotom in čiki (kar pa me, roko na srce, ne gane veliko).
Ja, samo odvisniki bodo spet cvilili...
rolleyes-1.gif

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik safet_susic pravi:
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Rdeča kamarila nam za danes ponovno napoveduje malenkostni dvig cen naftnih derivatov (razen kurilca in dizla) kljub padcu cen nafte na trgu v zadnjih 14 dneh.
Kaj je narobe s to državo? Kako dolgo nas bodo še nategovali?

Kje si pa dobil podatek, da se je nafta na trgu pocenila?

http://oil-price.net/dashboard.php?lang=en

Hm... Jaz iz tega ne ne vidim, da bi se nafta na trgu v zadnjih štirinajstih dneh realno pocenila.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Seveda ne ker si slep!
14 dni nazaj je bila na tem linku cena soda malenkost pod 46 dolarji, pred 3 dnevi malenkost pod 42 dolarji, danes je pod 39 dolarji!!!
Treba samo spremljat malo cene pa kliknit na link zgoraj ali podobni. Eni to počnemo redno in vidimo, da nas nategujejo na suho po dolgem in počez.
Bog ne daj, da se nafta spet poceni, ker bodo pri nas naftni derivati z izjemo kurilca spet šli gor!!!
bonk.gif

Prekleti komunajzerji, kot da smo p.ofukani eldorado!
Treba bo orenk revolucijo narest, da se jih izbriše za vekomaj!!! Prazno malho si naj polnijo pri drugih rečeh (alko, čiki)!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Kako je šla cena nafte se lepo vidi na kurilcu. Pri kurilcu je naša vlada že na MAX trošanirah in se ne more več dražiti, če gre nafta dol. Tako da gre lahko samo dol. toliko, kot je šel dol kurilec, bi moralo iti vse ostalo, tako da lahko tudi lepo vidimo koliko so spet zvišali trošarino na bencin.

Bizarno.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Seveda ne ker si slep!
14 dni nazaj je bila na tem linku cena soda malenkost pod 46 dolarji, pred 3 dnevi malenkost pod 42 dolarji, danes je pod 39 dolarji!!!
Treba samo spremljat malo cene pa kliknit na link zgoraj ali podobni. Eni to počnemo redno in vidimo, da nas nategujejo na suho po dolgem in počez.
Bog ne daj, da se nafta spet poceni, ker bodo pri nas naftni derivati z izjemo kurilca spet šli gor!!!
bonk.gif

Prekleti komunajzerji, kot da smo p.ofukani eldorado!
Treba bo orenk revolucijo narest, da se jih izbriše za vekomaj!!! Prazno malho si naj polnijo pri drugih rečeh (alko, čiki)!

Mogoče sem slep, pa me popravi,. če toliko več veš. Kot je meni znano, se prodajna cena goriva za vsakih naslednjih 14 dni izračuna na podlagi povprečne cene, ki jo nafta doseže v preteklih desetih dneh borznega trgovanja na mediteranski borzi. Če se ne motim, je v obdobju od 27. januarja do 9. februarja 2009 (torej v obdobju zadnjih desetih dni trgovanja, ki so se pri nas vključili v model za izračun cene na dan 10.februarja) cena nafte na mediteranski borzi v primerjavi s prejšnjim obdobjem (od 13.01. - 26.01.2009) v povprečju zrasla.

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa se je potem kurilec pocenil? Trošarin že niso znižali
wink-1.gif

Izračunaj si. Vzemi povprečno ceno na mediteranski borzi za dve obdobji (zadnje in predzadnje), za vsako obdobje na podlagi trenutno veljavne Uredbe izračunaj modelsko ceno, tej dodaj ustrezne zakonske dajatve in primerjaj razliko. Tako boš hitro ugotovil, koliko je s spremenjenimi trošarinami na zvišanje zadnje cene vplivala vlada. Če je.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ti pa ne pozabi odšteti nek povpreček najvišje in najnižje cene in boš ugotovil da bi se morala realno cena malenkost znižat!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.