Če se opazuje dogajanje na svetovni borzi in kaj dela cena, bi se lahko dalo sklepati po grafu:
Poglej priponko 58073
Nekako v tem smislu (glej desni del).
Cena je kakih 14 dni nazaj padla pod trend črto, ki je porivala ceno na gor. Po preboju na dol smo dobili obrnjeni vzorec 'head&shoulders' (nekako v prevodu glavo in ramena), kar nakazuje da se zna cena obrnit nazaj na gor. - Pomenljiva je 'glava'..najnižja špička, kjer se je cena močno odbila od 95 USD (kar se je že zgodilo nazaj..glej levi del grafa).
Glede na vzorec, glede na dejstvo da cena, ko predre neko močno mejo (tule trend črto) pride čez čas ena na retest tega preboja (testira ali bo prej podpora postala zdaj upor - če se ne spoznaš na te zadeve predstavljaj si žogico, ki se odbija v nadstropju d tal (podpora) in stropa (upor)..in v nekem trenutku pade en štuk niže (naredi preboj), zato se bo (običajno) slej kot prej spet od nekje odbila (tal tega novega nadstropja) in bo šla na gor probat ali je strop prejšnjega nadstropja postal upor (se bo odbila na dol) ali ji bo uspelo skočit nazaj v zgornje nadstropje). Torej kaj se lahko pričakuje? Da bo cena šla v smeri puščice...kar bo pomenilo da bo v roku parih dni pri ceni 110 USD za sodček (tam se zna odbiti na dol..vsaj jaz upam da se bo).
Na kratko in po domače: Po grafu se lahko pričakuje dvig cene na borzi do konca tedna, kar bo pomenilo da ni za pričakovati pocenitve goriv, če pa že bo (ker vedno je zamika kakih 10 do 14 dni), pa bo le ta simbolična...a sumim, da bojo glede na dogajanje na borzi raje cene pustili tam kjer so. Podražiti se po moje ne bi smela do naslednje runde...seveda...če bo dogajanje tako kot sem ga predvidel...
Jaz pričakujem pat pozicijo cene.