Cene bencina pri ........

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Holob ova rešitev je.
Dajmo vse skupaj podražiti in bo mir.
Naši tovornjaki bodo tankali v tujini in tudi ostali tranzit.

In ne vem katera črpalka ima rezervar za 5000 litrov, to smo še mi doma imeli cisterno za 3000 litrov kurilca ne pa črpalka.
Ena cisterna pripelje tam 38000 litrov goriva in ima 2 prekata.
Tako da bi morala biti rezervar cca 50000 litrov in ne 5000 litrov.
Tako neumnost lahko izjavi samo levičar..
Milan Slokar - Slo Car je levičar? Daj še kak vic povej. Mogoče toliko kot Češko.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Upajmo da na borzi cena še naprej pada, da ne bo vsak politik v naši državi kriv za drag bencin ...da se malo skulira vse tole

Priponke

• Screenshot_20220622-074535_TradingView.jpg
    Screenshot_20220622-074535_TradingView.jpg
    452,9 KB · Ogledi: 97

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Zadnja dva dneva sem se oziral kje bom tankal in lokalni Logo dizla ni imel noben dan, tudi dva lokalna Petrola ne (pa nista majhna). Potem sem le lahko tankal na OMV. Ne vem za kakšno nesposobnost gre tukaj pri Petrolu.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
Upajmo da na borzi cena še naprej pada, da ne bo vsak politik v naši državi kriv za drag bencin ...da se malo skulira vse tole

Ta oranzna trend linija je pomembna. Ce najde support, bo slabo. Ce pade skozi, bo dobro.

Pa ni vazna samo cena nafte na trgu. Trenutno je problem (oz ze od 2021), da EUR izgublja vrednost napram USD. Sem se naj usmerijo EU politiki, kmalu bo tecaj 1:1.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Do petka naj bi se uredilo. Cistern je premalo in vozniki imajo omejeno število ur vožnje.

Kot so za STA pojasnili v Petrolu, so nekatera prodajna mesta kljub temu, da vse logistične zmogljivosti še vedno usmerjajo v oskrbovanje prodajnih mest, še brez goriva. V celoti jih bodo predvidoma oskrbeli do petka.

V OMV Slovenija so medtem za STA pojasnili, da bo do vzpostavitve normalnega stanja trajalo še nekaj dni, do konca tedna lahko še pride do odstopanj od običajne zaloge goriv. Zalog goriva je v skladiščih sicer dovolj, večja težava pa je dobava goriv na bencinske servise, saj za tako izrazito povečano povpraševanje, ki je bilo v zadnjih dneh, ni dovolj logističnih zmogljivosti. "Razpoložljivo število voznikov avtocistern, ki so ustrezno usposobljeni za prevoz nevarnih snovi, je omejeno in njihove efektivne ure vožnje so zakonsko predpisane," so dodali.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Kakšnih 10 let nazaj je bil sod nafte na svetovnem trgu skor tretjino dražji...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja nekdo mora bit. Ampak podražitev je požegnal golob.

Hej ste pa občutili kako je bilo v jugi.
A ni to prajsles.

Pač bo potrebno met kanto ali dve na lagerju. Cela drama.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Petrol bo spet tožil državo za izpad dohodka ...ker ni mogel prodati nafte iz prazne štirne :zmaga:
Petrolov SD Han bo to seveda takoj podpisal:D

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
počasi, prvo razloži ljudem bruto neto razliko, maš za kaki 2 generaciji kaj delat.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Prehod na nov model je bil pač amatersko medijsko speljan, zato je povpraševanje enormno poskočilo. Jaz zlahka verjamem, da nimajo naftarji zaposlenih rezervno N-ljudi, da bodo pokrili konico, ki nastane enkrat na 10+ let. Če si v državni upravi in politiki tega ne znajo predstavljati, so pač samo (hm, kako se lepo kulturno reče "bedaki"?). Saj se spomnimo, državnih projektov, ki so počepnili prvo sekundo, ko so se odprli javnosti? Denimo sistem za štipendije za deficitarne poklice. Naročanja na upravnih enotah? Čakanja na dokumente, ko pride malo večji naval, čeprav se iz baze leta prej ve, koliko jih bo prišlo. Ali čakanja na soglasja za sončne elektrarne pri elektro distribucijskih podjetjih. Je tam kak inšpekcijski nadzor, kaj mučkajo? Zakaj ga ni? Tam je čisti monopol. Po gorivo lahko grem vsaj čez mejo. Elektro distributerja ne moreš menjati na neki lokaciji.

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Prehod na nov model je bil pač amatersko medijsko speljan, zato je povpraševanje enormno poskočilo. Jaz zlahka verjamem, da nimajo naftarji zaposlenih rezervno N-ljudi, da bodo pokrili konico, ki nastane enkrat na 10+ let. Če si v državni upravi in politiki tega ne znajo predstavljati, so pač samo (hm, kako se lepo kulturno reče "bedaki"?). Saj se spomnimo, državnih projektov, ki so počepnili prvo sekundo, ko so se odprli javnosti? Denimo sistem za štipendije za deficitarne poklice. Naročanja na upravnih enotah? Čakanja na dokumente, ko pride malo večji naval, čeprav se iz baze leta prej ve, koliko jih bo prišlo. Ali čakanja na soglasja za sončne elektrarne pri elektro distribucijskih podjetjih. Je tam kak inšpekcijski nadzor, kaj mučkajo? Zakaj ga ni? Tam je čisti monopol. Po gorivo lahko grem vsaj čez mejo. Elektro distributerja ne moreš menjati na neki lokaciji.
Če pogledaš bi pkdražili na 2 e in pol leta ne pa da bo čez dva tedna iso oz. Zacetek turist sezone še slabš.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB

ni kr tak oni pregovor da država pač zajebe vse kar se da.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Briga me za nemca. Naj tanka v cro.
Kdor je pameten gre tankat ko ma četrt tanka ne k lučka posvet.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Petrol bo spet tožil državo za izpad dohodka ...ker ni mogel prodati nafte iz prazne štirne :zmaga:
Petrol bo verjetno moral tožiti državo zaradi regulacije cene, ki jo je uvedla prejšnja vlada. Vlada bi zmeraj lahko na ceno goriva vplivala na svoji strani. Denimo odprodala del državnih rezerv po simbolični ceni, skinila eko davke, trošarino, ddv in na koncu omejila maržo trgovcem. Težko pa reče: gorivo naj bo po toliko. Tak način regulacije dobrine na bolj ali manj prostem trgu je pač amaterski.