Cene bencina pri ........

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
kolesarđije se ne bodo nič v krogu vozili pred parlamentom zaradi dražjega bencina ?

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.817
-1.085
113
145 km SZ od Opatije
kolesarđije se ne bodo nič v krogu vozili pred parlamentom zaradi dražjega bencina ?
Za zdaj jih je še sram, da so volili, kar so volili. Še malo, pa bodo maske padle in se ponovno napumpale gume na kolesih.

Drugače pa, če razumeš, v čem je poanta teh podražitev, sploh ni tako idiotski ukrep. Pa ne gledat samo nase kot končnega uporabnika vozila. Ampak je pa v nasprotju z logiko, da bodo začeli uvajat ukrepe "proti" podražitvam, pol pa najprej začnejo dražit ... to nekako ne gre skupaj. Mogoče se še učijo verbalnih vrlin :evil:

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Jaz sem bil proti regulaciji goriva na vrat na nos na način kot ga je naredila prejšnja vlada. To, kar obljubljajo od torka, bo najbrž marsikoga presenetilo. Če bo samo vpliv na maloprodajno maržo, bo podražitev krepka.
Vlada naj regulira tako potrebno dobrino tako, da umakne dajatve, ki jih pri drugih dobrinah ni.

Pred kratkim so naši predstavniki soglasno sprejeli, da se frackinga pri nas ne smemo iti. Tudi rafinerijo dvomim, da bi komu uspelo postaviti. Kako se danes na to gleda? Se postavi pred strelski vod tiste, ki so glasovali za to zakonodajo? Konec koncev v primeru potrebe pripeljati vodo po ceveh nekaj 10 ali 100 km daleč ni zahteven projekt, če se plin pripelje tisoče km daleč. Dobro, mogoče je zahteven projekt za naša komunalna podjetja.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.057
113
No dobro da ima še janaf slepi vod v Lendavo.
Kje je sedaj ta naša rafinerija, ki so jo prodali za drobiž??

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Jaz sem bil proti regulaciji goriva na vrat na nos na način kot ga je naredila prejšnja vlada. To, kar obljubljajo od torka, bo najbrž marsikoga presenetilo. Če bo samo vpliv na maloprodajno maržo, bo podražitev krepka.
Vlada naj regulira tako potrebno dobrino tako, da umakne dajatve, ki jih pri drugih dobrinah ni.

Pred kratkim so naši predstavniki soglasno sprejeli, da se frackinga pri nas ne smemo iti. Tudi rafinerijo dvomim, da bi komu uspelo postaviti. Kako se danes na to gleda? Se postavi pred strelski vod tiste, ki so glasovali za to zakonodajo? Konec koncev v primeru potrebe pripeljati vodo po ceveh nekaj 10 ali 100 km daleč ni zahteven projekt, če se plin pripelje tisoče km daleč. Dobro, mogoče je zahteven projekt za naša komunalna podjetja.
Ne leti zgolj nate, ampak na vse:
sistem izračuna bo podoben kot pred čudežno sprostitvijo. Država je šla z vsemi (obveznimi) dajatvami na (dovoljen) minimum + max. določena marža, pa verjetno upoštevanje borznih cen na 7 ali 14 dni, kot smo imeli prej = cca 1,8€ za liter dizla trenutno.

Se pa strinjam, da bi lahko malo porezali "obvezno neumne eko" prispevke, pa bi bili vsi srečni.

Ali pa še bolj "genialni" ukrep: vsak avto dobi recimo 100L bonov na mesec za subvencionirano ceno - recimo bon + 1,5€, vse ostalo pa po tržni ceni. Ker absolutno ni prav, da bi se eni vozili na morje po subvencionirani ceni, drugi pa se v službo ne morejo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
v jugi si dobil bone za 40 litrov na mesec, več ga legalno nisi mogel dobit
Kako da ga nisi mogel dobiti? Boni so bili prenosljivi in "borza" je prav lepo delovala.

Se pa odkrito povedano ne spomnim kako je zadeva delovala s tujci - višja cena? Mislim, da nas ni prav veliko tukaj, ki smo 1982/83 vozili svoj avto in ga tankali. Jaz sem takrat vozil vojaški kombi in tudi v JLA smo dobivali bone za tankat v interni pumpi v krogu kasarne, le s to razliko, da sem jih jaz dobil kolikor sem jih rabil - ja še en genialen ukrep!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Kako da ga nisi mogel dobiti? Boni so bili prenosljivi in "borza" je prav lepo delovala.

napisal sem legalno

borza je seveda delovala, boni so stali isto kot bencin... kar pomeni, da si vse nad 40 litrov plačal po dvojni ceni

tujci pa, kolikor se spomnim, so pokazali na pumpi potni list in to je blo to... takrat ni blo informacijske pooblaščenke, cena je bla pa ista
pa če si poznal koga na pumpi, tud ni blo glih treba vedno met bonov... pač sistem po katerem se še dons marsikomu kolca

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
Pa tudi komiji z vzhoda.

ja, zgornji in spodnji naceti pa fašisti so bli kar domači
sicer se niso valili v takih trumah kot včeraj, definitivno jih je blo pa več kot 41-45
nizozemcev je blo tud kar dost, pa posamezni belgijci in francozi

pa seveda tu in tam kakšen privilegiran čeh... no lahko tud slovak, takrat jih glih nismo ločil
sicer pa jih zdej tud ne, razen po tem, da je treba za pivo v pragi denar menjat, v bratislavi pa ne