Cene bencina pri ........

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
No, čedalje bolj me mika obisk Madžarske - 50 centov razlike, pri 60 litrih je to 30 EUR. Predvidevam, da imajo MOL-i v okolici Lendave dovolj dizla? Sprašujem lokalce :).

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.700
113
Dokler so plače takšne, da boš za polni delovni čas dobival dodatek do minimalne plače mi lih dol visi na katerem mestu po ceni goriva smo.
Rusi se nam pa smejijo, ko tankajo po 60 centov za liter...
Aha, minimalna plača je "primerna" torej samo za manj, kot polni (polovični?) delovni čas.
.
Ej, Slobo, če slučajno tole bereš, evo kandidata za novega gospodarskega ministra :evil: :zavijazocmi:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Priključni hibridi so fajn, če se jih čim več vozi na elektriko. Vožnja na bencin je pa slabša od navadnih hibridov. Problem je pa nastal predvsem zato, ker je veliko podjetij kupilo priključne hibride za službena vozila... zaposlenim se pa ne da ukvarjat s filanjem, če pa firma časti gorivo.

Moj šef ima priključnega Passata. Polni ga doma in v službi (35km v eno smer). Povprečno tanka 1x na dva meseca. Za take primere je to odlična izbira.

Kar se pa subvencij tiče, bi jih pa jaz ukinil tudi za EV-je (pa sem lastnik EV-ja, ki je koristil subvencijo).

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Problem je pa nastal predvsem zato, ker je veliko podjetij kupilo priključne hibride za službena vozila... zaposlenim se pa ne da ukvarjat s filanjem, če pa firma časti gorivo.
To zadnje se da čisto enostavno rešit z internimi navodili, koliko bencina dobijo povrnjenega. Ampak podjetjem to dol visi.
Namesto dizlov so pa kupili priključne hibride zaradi subvencij in ostalih olajšav in jih tako avtomobil stane manj, kljub temu, da je poraba verjetno vsaj 30% višja od primerljivega dizla. Zato pa bi morali subvecnije in ostale olajšave izjemno pametno podajati. Ampak ja...

Recimo konkretno trenutna situacija v Sloveniji. Zaradi vseh olajšav recimo EV za 50.000 stane podjetje isto kot bencinar za tretjino nižjo ceno. Kje je tu logika? Razen, da nam potem Golobi govorijo, kakšni butli smo, da se ne vozimo z EVji.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Se pač ustaviš na pumpi,priklopiš na elektriko, poješ tortico, spiješ kavico in gasa naprej. /s
:zmaga:
Problem se pojavi če si 12.ti v vrsti. (Se pač zredimo ;) ).

Ko bo enkrat električarjev več kot fosilcev...se kdo nadeja, da bo vožnja z njimi cenejša? Da nam je doživet ta film...

Glede Goloba..da je bil vodilni v taki firmi, je bil lahko izključno zato, ker ima politične veze..ne zato ker je sposoben. Koliko je dejansko spodoben bo pokazal čas.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Saj se ne gre samo zato, da bo vožnja z EV-ji cenejša. Vsaka stvar ima prednosti in slabosti... ena izmed prednosti EV-jev je to, da smo samozadostni pri proizvodnji energije, ki je potrebna za pogon. Seveda pa prehod ni možen iz danes na jutri... in tega tudi nihče ne pričakuje. Bi pa moral biti del dolgoročne strategije. Pa niti ni potrebno da so to baterijski EV-ji. Lahko je tudi pogon na vodik, ali karkoli drugega, kar lahko sami proizvajamo in ni treba uvažat. Elektromotor je pač v skoraj vseh pogledih boljši od motorjev na notranje izgorevanje.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kje boš pa ta štrom dobil pred bloki? Sončna ja če maš baterije in poleti. Kaj pa pozimi ?
Ali pa industrija ?