Cene bencina pri ........

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Noben ne govori o ukinitvi. Zmanjšanje živinoreje pa bo definitivno velik plus za okolje in človeka.
Večina dušika za gnojila pa ne prihaja od živinoreje. Temveč iz uplinjenih dinozavrov.

first1

Fizikalc
19. mar 2018
330
162
43
Res upam, da nekako preživijo (Petrol). Ko se jim je "sesul svet" je šla iz 390 na 280 € delnica, sedaj je 530+, Fajn obliž bi rekel. Ko delnici cena tako naraste, da delaš stock split, da si ljudje spet lažje privoščijo delnice, potem veš da pred propadom ravno niso. Upam da Golob spet uvede regulacijo, ker konkurence pri nas očitno nikoli ne bo, da bi trg začel delovati...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.034
3.708
113
Noben ne govori o ukinitvi. Zmanjšanje živinoreje pa bo definitivno velik plus za okolje in človeka.
Večina dušika za gnojila pa ne prihaja od živinoreje. Temveč iz uplinjenih dinozavrov.
Zmanjšuje se tako konstantno. Vprašanje koliko ljudi se bo v prihodnosti sploh še ukvarjalo s tem, zaradi velike delovne intenzivnosti.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Res upam, da nekako preživijo (Petrol). Ko se jim je "sesul svet" je šla iz 390 na 280 € delnica, sedaj je 530+, Fajn obliž bi rekel. Ko delnici cena tako naraste, da delaš stock split, da si ljudje spet lažje privoščijo delnice, potem veš da pred propadom ravno niso. Upam da Golob spet uvede regulacijo, ker konkurence pri nas očitno nikoli ne bo, da bi trg začel delovati...
Saj je že sedaj regulacija. Omejena je tako trošarina, kot marža na liter.
Golob pa ni nor, da bi se šel populizem vrtat luknje v proračun s subvencijami goriv.

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
150.000.000 km away
Saj ne vem, a ste nekateri res tako zaslepljeni in še vedno pod vtisom zmage "proti JJ", a kaj? Golob je GOSPODARSTVENIK, po domače, se spozna, kako iz kapitala narest še več kapitala. In kaj? Komu bo "pomagal", če ne svojim prijateljem, kapitalistom? Očitno z odpravo regulacije povečuje zaslužek ... komu že? Karitasu? Rdečemu križu? Aja, saj res, naftnim posrednikom. Ki so, začuda, gospodarske družbe.
Ljudje, ne si zakrivat oči, več kot očitno je, da si (ne samo naša) elita krepi kapital.
In to je šele prvi korak nove vladavine. JJ nam je sral na polno po glavi. sedanji je to celo nadgradil. S priimkom.

Zapomnite si, pa lahko me kdo kopira in da v podpis, ne bo dolgo, ko bo srednji sloj tudi pri nas DEJANSKO izginil iz zemljevida kapitala. Pa ne se srednjeslojaši prehitro veselit, ne boste med elito, tudi vi kmalu ne boste več tankali svojih jaht in se vozili s svojimi letali. Morda vam ostanejo avtomobili, za vse ostale pa kolesa. Ali skiroji. Na nožni pogon.

Poglejte globalno, ne samo v slovenski prostor. To se ne dogaja samo pri nas.

p.s. kdo je bil najbolj vesel, da bo Golob glavni v Sloveniji? Eden od takih je Pečečnik. Naprej pa sklepajte sami, ne bom vam vsega na pladnju serviral ...

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Saj ne vem, a ste nekateri res tako zaslepljeni in še vedno pod vtisom zmage "proti JJ", a kaj? Golob je GOSPODARSTVENIK, po domače, se spozna, kako iz kapitala narest še več kapitala. In kaj? Komu bo "pomagal", če ne svojim prijateljem, kapitalistom? Očitno z odpravo regulacije povečuje zaslužek ... komu že? Karitasu? Rdečemu križu? Aja, saj res, naftnim posrednikom. Ki so, začuda, gospodarske družbe.
Ljudje, ne si zakrivat oči, več kot očitno je, da si (ne samo naša) elita krepi kapital.
In to je šele prvi korak nove vladavine. JJ nam je sral na polno po glavi. sedanji je to celo nadgradil. S priimkom.

Zapomnite si, pa lahko me kdo kopira in da v podpis, ne bo dolgo, ko bo srednji sloj tudi pri nas DEJANSKO izginil iz zemljevida kapitala. Pa ne se srednjeslojaši prehitro veselit, ne boste med elito, tudi vi kmalu ne boste več tankali svojih jaht in se vozili s svojimi letali. Morda vam ostanejo avtomobili, za vse ostale pa kolesa. Ali skiroji. Na nožni pogon.

Poglejte globalno, ne samo v slovenski prostor. To se ne dogaja samo pri nas.

p.s. kdo je bil najbolj vesel, da bo Golob glavni v Sloveniji? Eden od takih je Pečečnik. Naprej pa sklepajte sami, ne bom vam vsega na pladnju serviral ...
No ja no bolj kot nek hud gospodarstvenik se prav pise. Poglej kaj je bil njegov fotr.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Posnetek zaslona 2022-05-01 140613.png

• Haha
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Aha ok, moja napaka..nisem natancno pogledal profila. :nazdravje:

Da bi kaj takega izustil mu ni za oprostit. Ker kot je zgaga rekel..dokler drzava doplacuje do minimalca je vseeno po kolk majo bencin nemci, avstrijci in podobni z neprimerno boljsim standardom.
Se ne rabiš opravičevati. Direktno je rekel tole: vsak si lahko sam preračuna in bo videl, da se električen avto splača v 4ih letih. V smislu, samo še loleki vozijo ICE avte. Je video s to izjavo zunaj, pa ga ne najdem sedja.
Naj to pove tistim, ki kupujejo rabljene avte za 2 jurja, zato da se lahko vozijo delat za minimalca 50km na dan. Hkrati pa je lahko pametovati drugim, ko se voziš v SLUŽBENEM električnem avtu za 100 jurjev. Jaz bi tudi bil full eko in bio, če bi mi podjetje vse častilo. Me zanima, kaj sedaj vozi, ko ni več službene Tesle S na uporabi. Ali je še?

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Problem v Sloveniji je že to, da so tudi premožni trenutno na umazanih dizlarjih, pa si brez problema lahko privoščijo tudi Model S Plaid Mode.
Za Gen-I direktorje pa lahko rečem, da so tudi 10 let nazaj bili med naprednejšimi, so vozili hibridne Lexuse, sedaj jih pa res vidim v Teslah.

Skratka, enkrat se bo treba začet premikat iz statusa quo. Letos bogati, čez 10 let bo pa električar tudi za manj premožne postal normala.
Pa iz betonskih ceglov in premoga na moderne materijale in obnovljivo energijo.

S staro miselnostjo lahko imaš samo stare rezultate.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.555
1.733
113
Žal Slovenija nima svoje naftne vrtine in rafinerije. Gorivo kupujejo vsi na globalnem trgu za približno isto ceno. Ker smo člani EU, smo preko pogodb zavezani glede minimalnih možnih trošarin (in te so že na najnižji možni ravni). Vse kar lahko vlada naredi (brez da bi kršila EU zakonodajo... pa še je vprašljivo) je to, da bi znižali DDV na pogonska goriva. To, da fiksirajo cene, je navaden populističen ukrep, ki na dolgi rok ne more delovat... dokler Petrol in druščina lahko prodajajo gorivo iz zaloge, ki so ga kupili po nižjih cenah, načeloma še lahko potrpijo in požrejo fiksirane cene brez izgub... ampak tudi te zaloge bo enkrat zmanjkalo in bo treba spet na globalni trg po nove zaloge... kdo bo pa potem kril razliko, da podjetja ne bodo delala izgube? Davkoplačevalci? Če želimo nižje cene goriva, lahko kratkoročno to stori le EU, če se odpovejo zeleni politiki in zmanjšajo trošarine in zelene davke. Dolgoročno je pa edina rešitev to, da zmanjšamo odvisnost od energijskih virov, ki jih je treba uvažat.
A Madžari niso v EU?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
No če dobiš kakšno Teslo S do letnika 2017 imajo še zastonj polnjenje na super chargerjih.
Kar je win win danes

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
KOnčno da priznajo da je Janša tudi levičar.
Pa kje hudiča vi živite, a je vlada padla ali kaj? Tale današnja podražitev gre kar lepo na račun zdajšnje vlade, naslednja bo le podedovala kar ji bo ostalo. Ali je mogoče že prisegla pa da jaz tega nisem še zasledil.

Zaenkrat pa, Janševa vlada z rekordno ceno pogonskih goriv, tole si uokviri 123, ko si tako lepo nabijal takrat ko je bila cena 1€.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Problem v Sloveniji je že to, da so tudi premožni trenutno na umazanih dizlarjih, pa si brez problema lahko privoščijo tudi Model S Plaid Mode.
Za Gen-I direktorje pa lahko rečem, da so tudi 10 let nazaj bili med naprednejšimi, so vozili hibridne Lexuse, sedaj jih pa res vidim v Teslah.

Skratka, enkrat se bo treba začet premikat iz statusa quo. Letos bogati, čez 10 let bo pa električar tudi za manj premožne postal normala.
Pa iz betonskih ceglov in premoga na moderne materijale in obnovljivo energijo.

S staro miselnostjo lahko imaš samo stare rezultate.
Se strinjam. Samo ne seri mi z električarji kot rešitev za vse. Sploh pa nekdo, ki vozi služben avto a polno ritjo. Lexus je bila racionalna rešitev v primerjavi z Nemci. Tesla Mode S pa ni.
Me zanima, če je Golob pohvalil JJevo potezo o manjku bonitete in ddv na električna vozila. Hkrati me pa zanima, kaj bo naredil za zgoraj omenjene, ki žal nimajo dostopa do luksuza službenega vozila. Hkrati pa pametuje o kalkulaciji.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in sixpower

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Se ne rabiš opravičevati. Direktno je rekel tole: vsak si lahko sam preračuna in bo videl, da se električen avto splača v 4ih letih. V smislu, samo še loleki vozijo ICE avte. Je video s to izjavo zunaj, pa ga ne najdem sedja.
Naj to pove tistim, ki kupujejo rabljene avte za 2 jurja, zato da se lahko vozijo delat za minimalca 50km na dan. Hkrati pa je lahko pametovati drugim, ko se voziš v SLUŽBENEM električnem avtu za 100 jurjev. Jaz bi tudi bil full eko in bio, če bi mi podjetje vse častilo. Me zanima, kaj sedaj vozi, ko ni več službene Tesle S na uporabi. Ali je
Naj to pove tistim, ki kupujejo rabljene avte za 2 jurja, zato da se lahko vozijo delat za minimalca 50km na dan. Hkrati pa je lahko pametovati drugim, ko se voziš v SLUŽBENEM električnem avtu za 100 jurjev. Jaz bi tudi bil full eko in bio, če bi mi podjetje vse častilo. Me zanima, kaj sedaj vozi, ko ni več službene Tesle S na uporabi. Ali je še?
nekje na 28:20

• Všeč mi je
Reactions: sixpower