Kdaj torej nastopi teh 14 dni, da ne bo razkoraka?Proti vladi Janeza Janše so protestirali 14 dni prej, predno je sploh postal premier.
Kdaj torej nastopi teh 14 dni, da ne bo razkoraka?Proti vladi Janeza Janše so protestirali 14 dni prej, predno je sploh postal premier.
Kaj je Svizko, kaj si pa to nadriskal. Ratal si še slabš k 123.A te ze pece serif?
Naš bodoči premier je očitno bedak. (Na tviterju objavil?).
Delate iz muhe slona. Oboji.
Po cenah goriva smo 3. najcenejši v EU. Zdaj pa hitro vrglat TDI SUVe za prvomajski izlet.
Samo ne morejo pa Guccija, itd. nabavit.Rusi se nam pa smejijo, ko tankajo po 60 centov za liter...
A Bober je naš premje?Naš bodoči premier je očitno bedak. (Na tviterju objavil?).
Bo treba očala nabavit predno nekoga za bedaka označuješNaš bodoči premier je očitno bedak. (Na tviterju objavil?).
Dokler so plače takšne, da boš za polni delovni čas dobival dodatek do minimalne plače mi lih dol visi na katerem mestu po ceni goriva smo.
Rusi se nam pa smejijo, ko tankajo po 60 centov za liter...
Saj takšne ceste tudi pri nas vidiš niso nobena redkost. Sicer pa je Golob že pred volitvami povedal da bo treba jesti manj (mesa, pa verjetno še česa drugega tudi). Pa da se bomo morali voziti več z avtobusi in kolesi. Ne gradijo zastonj toliko kolesarskih stez povsod.In kakšne so povpračne plače (in pokojnine) tam?
Jaz sem živel in delal tam gor. Pri nas je amerika v primerjavi z stanjem tam gor. Se kvečjemu mi lahko njim smejimo.
In tole je bila "boljša" soseska.
Aha ok, moja napaka..nisem natancno pogledal profila.A Bober je naš premje?
Žal Slovenija nima svoje naftne vrtine in rafinerije. Gorivo kupujejo vsi na globalnem trgu za približno isto ceno. Ker smo člani EU, smo preko pogodb zavezani glede minimalnih možnih trošarin (in te so že na najnižji možni ravni). Vse kar lahko vlada naredi (brez da bi kršila EU zakonodajo... pa še je vprašljivo) je to, da bi znižali DDV na pogonska goriva. To, da fiksirajo cene, je navaden populističen ukrep, ki na dolgi rok ne more delovat... dokler Petrol in druščina lahko prodajajo gorivo iz zaloge, ki so ga kupili po nižjih cenah, načeloma še lahko potrpijo in požrejo fiksirane cene brez izgub... ampak tudi te zaloge bo enkrat zmanjkalo in bo treba spet na globalni trg po nove zaloge... kdo bo pa potem kril razliko, da podjetja ne bodo delala izgube? Davkoplačevalci? Če želimo nižje cene goriva, lahko kratkoročno to stori le EU, če se odpovejo zeleni politiki in zmanjšajo trošarine in zelene davke. Dolgoročno je pa edina rešitev to, da zmanjšamo odvisnost od energijskih virov, ki jih je treba uvažat.Ker kot je zgaga rekel..dokler drzava doplacuje do minimalca je vseeno po kolk majo bencin nemci, avstrijci in podobni z neprimerno boljsim standardom.
Da bi kaj takega izustil mu ni za oprostit.
dokler Petrol in druščina lahko prodajajo gorivo iz zaloge, ki so ga kupili po nižjih cenah, načeloma še lahko potrpijo in požrejo fiksirane cene brez izgub... ampak tudi te zaloge bo enkrat zmanjkalo in bo treba spet na globalni trg po nove zaloge... kdo bo pa potem kril razliko, da podjetja ne bodo delala izgube?
Ponavadi se reče "lahko je s polno ritjo srat" sploh tistim rojenim z zlato žlico v ustih. Kam nas bo to pripeljalo bo pa čas pokazal.In kaj je s tem narobe? Saj je povedal po resnici.
Lahko pa živimo še naprej v lažeh, tako glede mesa, kot glede neobnovljivih virov energije, ki jih kupujemo od raznoraznih svetovnih diktatorjev in klavcev.