Cene bencina pri ........

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Ja nič, treba bo na elektriko... Kaj je trenutno sploh aktualnega, ID4, Enyaq, Ioniq, hibridi?

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.465
7.085
113
Dokler so plače takšne, da boš za polni delovni čas dobival dodatek do minimalne plače mi lih dol visi na katerem mestu po ceni goriva smo.

Rusi se nam pa smejijo, ko tankajo po 60 centov za liter...

In kakšne so povpračne plače (in pokojnine) tam?

Jaz sem živel in delal tam gor. Pri nas je amerika v primerjavi z stanjem tam gor. Se kvečjemu mi lahko njim smejimo.
In tole je bila "boljša" soseska.
11254732_1329569483736442_1233051326702288564_o.jpg

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
In kakšne so povpračne plače (in pokojnine) tam?

Jaz sem živel in delal tam gor. Pri nas je amerika v primerjavi z stanjem tam gor. Se kvečjemu mi lahko njim smejimo.
In tole je bila "boljša" soseska.
11254732_1329569483736442_1233051326702288564_o.jpg
Saj takšne ceste tudi pri nas vidiš niso nobena redkost. Sicer pa je Golob že pred volitvami povedal da bo treba jesti manj (mesa, pa verjetno še česa drugega tudi). Pa da se bomo morali voziti več z avtobusi in kolesi. Ne gradijo zastonj toliko kolesarskih stez povsod.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
A Bober je naš premje?
Aha ok, moja napaka..nisem natancno pogledal profila. :nazdravje:

Da bi kaj takega izustil mu ni za oprostit. Ker kot je zgaga rekel..dokler drzava doplacuje do minimalca je vseeno po kolk majo bencin nemci, avstrijci in podobni z neprimerno boljsim standardom.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ker kot je zgaga rekel..dokler drzava doplacuje do minimalca je vseeno po kolk majo bencin nemci, avstrijci in podobni z neprimerno boljsim standardom.
Žal Slovenija nima svoje naftne vrtine in rafinerije. Gorivo kupujejo vsi na globalnem trgu za približno isto ceno. Ker smo člani EU, smo preko pogodb zavezani glede minimalnih možnih trošarin (in te so že na najnižji možni ravni). Vse kar lahko vlada naredi (brez da bi kršila EU zakonodajo... pa še je vprašljivo) je to, da bi znižali DDV na pogonska goriva. To, da fiksirajo cene, je navaden populističen ukrep, ki na dolgi rok ne more delovat... dokler Petrol in druščina lahko prodajajo gorivo iz zaloge, ki so ga kupili po nižjih cenah, načeloma še lahko potrpijo in požrejo fiksirane cene brez izgub... ampak tudi te zaloge bo enkrat zmanjkalo in bo treba spet na globalni trg po nove zaloge... kdo bo pa potem kril razliko, da podjetja ne bodo delala izgube? Davkoplačevalci? Če želimo nižje cene goriva, lahko kratkoročno to stori le EU, če se odpovejo zeleni politiki in zmanjšajo trošarine in zelene davke. Dolgoročno je pa edina rešitev to, da zmanjšamo odvisnost od energijskih virov, ki jih je treba uvažat.

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
In kaj je s tem narobe? Saj je povedal po resnici.
Lahko pa živimo še naprej v lažeh, tako glede mesa, kot glede neobnovljivih virov energije, ki jih kupujemo od raznoraznih svetovnih diktatorjev in klavcev.

• Všeč mi je
Reactions: mr_

first1

Fizikalc
19. mar 2018
330
162
43
dokler Petrol in druščina lahko prodajajo gorivo iz zaloge, ki so ga kupili po nižjih cenah, načeloma še lahko potrpijo in požrejo fiksirane cene brez izgub... ampak tudi te zaloge bo enkrat zmanjkalo in bo treba spet na globalni trg po nove zaloge... kdo bo pa potem kril razliko, da podjetja ne bodo delala izgube?

Res je (bo) bogi ta naš Petrol. Aja niti ne, lani je Petrol imel 72% povišanje čistega dobička. To je to, ko pustiš dva prašička da se mastita, ker dva sta pa ja zdrava konkurenca in ne potrebujemo regulacije cen. 125 mil čistega v obdobju korone, direktno na račun ljudi. In seveda takoj izplačevanje dividend, zaposlenim pa hkrati izplačujejo dodatek do minimalne plače...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
125 M EUR je bolj klaveren dobiček za kao državno podjetje številka 1.
75% dvig profita je pa rana na obliž na leto dni prej, ko se je Petrolu zaradi koronce sesul svet.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.034
3.708
113
In kaj je s tem narobe? Saj je povedal po resnici.
Lahko pa živimo še naprej v lažeh, tako glede mesa, kot glede neobnovljivih virov energije, ki jih kupujemo od raznoraznih svetovnih diktatorjev in klavcev.
Ponavadi se reče "lahko je s polno ritjo srat" sploh tistim rojenim z zlato žlico v ustih. Kam nas bo to pripeljalo bo pa čas pokazal.

Kot sem zapisal že v drugi temi, se bo z ukinitvijo živinoreje ukinil še en vir gnojil za rastline. In glede na to, da rastline za zeleno prehrano sila nerade rastejo brez dušika boš na koncu popolnoma odvisen od teh istih diktatorjev in klavcev, ki imajo plin, ki je potreben za izdelavo dušika.

Dobro je, če si sposoben situacijo gledati celovito in ne zgolj v stilu določene agende.