Kak kaos bi nastal, če bi se zaposleni v prodaji in distribuciji goriva šli tako stavko kot naši šolniki. Ali zdravstveno osebje zadnjič iz danes na jutri?
Stavka kdaj in kako je jasno opredeljena z zakonom, tako da.....
Je pa tak način "razmišljanja" najmanj čuden če ne še kaj hujšega.
Kaj pa če se jutri delavci v jederski elektrarni Krško odločijo za totalno stavko in ne bodo več upravljali reaktorja?
Kaj pa če se policija jutri ne bo več odzivala na nobene klice in bo 113 zvonil v prazno?
Kaj pa če vodovodi in elektrodistribucija jutri ugasnejo omrežja?
.
.
.
.
.
Je ogromno sektorjev v funkcionalni družbi brez katerih ne gre in so neobhodno potrebni. Bencinski servisi so sicer tudi med njimi, so pa v primerjavi z npr. zgoraj naštetimi krepko lažje nadomestljivi, če drugega ne, med tank servisi obstaja več ponudnikov. Pa v najslabšem primeru lahko direkt iz cisterne v najnujnejša vozila tankamo (država v primeru izrednih razmer lahko začasno zaseže bilokatero vozilo).
ON TOPIC:
Pri nafti in njenih derivatih, me je vedno fasciniralo to "tržno" obnašanje na trgih. Cena črpanja je jasna in vedno enaka (oz malenkost varira). Cena obdelave/transporta/......... tudi. Sedaj ko je rus v ukrajini, mi je še jasno zakaj napad na borze in zakupljene količine. Pred tem, ko je občasno nafta poletela v nebo pa mi niti ni jasno kaj in zakaj, razen da borzni mešetarji mešajo drek. Ker z realnostjo taki skoki in potem padci nimajo prav dosti. Špekulanti pošiljajo cene v višave.