Vlada je z uredbo še za tri mesece podaljšala veljavnost znižanih trošarin na energente, in sicer na elektriko ter pogonska goriva, kurilno olje in zemeljski plin za ogrevanje. Znižane trošarine, ki so del ukrepov za blažitev posledic energetske draginje za prebivalstvo in podjetja, bodo tako v veljavi do 31. julija.Do kdaj so ceme goriv zamrznjene.
Ja, samo znižane trošarine niso enako kot zamrznjena cena.
Dosedaj je bilo tako… vlada je PODALJSALA ukrep…. torej cena ostane enaka…
Vlada še za mesec dni podaljšala regulacijo cen kurilnega olja | 24ur.com
Vlada se je na dopisni seji odločila še za mesec dni podaljšati regulacijo cen kurilnega olja. Izdala je novo uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov, ki bo začela veljati v četrtek in s katero marža distributerjev ostaja omejena na največ šest centov na liter. Tako je od novembra lani, ko se...www.24ur.com
Jaz bi pa tako kot je, ker več prinese en šlepar ki natoč 1000l kot pa ti k tankaš max 50 l.Jaz bi zamrznil na črpalkah v mestih in državnih cestah , AC pa bi pustil svobodne, saj se ne rabi ves tranzit napajati na nizkih cenah.
Saj sem napisal svobodno oblikovanje cen.Jaz bi pa tako kot je, ker več prinese en šlepar ki natoč 1000l kot pa ti k tankaš max 50 l.
Kako je potem cene goriv ostanejo iste ?
Vlada ne bo podaljšala regulacije cen 95-oktanskega bencina in dizla
Vlada ne bo podaljšala regulacije cen 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, tako da bosta ceni s 1. majem znova prosto oblikovani na trgu. Prve podražitve lahko tako na bencinskih črpalkah pričakujemo že v nedeljo.www.rtvslo.si
Pa saj ti še JJ vlada.Evo tu imamo kaj pa nismo volili Janše..