Cene bencina pri ........

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kaj novega na sceni? Kaj paničarimo?
(ker ne spremljam medijev....moram plin za vžigalnike nabavit, da vem kdaj odrinit na pot).

....sem pa prvič tankal prek 100 EUR (101.ko) za kesl..... :aplauz:

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
251
199
43
Dober večer, danes na Petrolu na AC iz smeri Karavank/ Avstrije niso imeli 95 bencina. Protest Petrola zoper regulirane cene vlade tudi na AC? Če je to res, sramota od firme, ker dvomim, da bi bile težave z oskrbo. Tujci so samo gledali in se čudili. Sem pa opazil, da je 98 skoraj 35 centov dražji od 95, v tujini je od 10 do 20 centov. Lepo nas lupijo....

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
Dober večer, danes na Petrolu na AC iz smeri Karavank/ Avstrije niso imeli 95 bencina. Protest Petrola zoper regulirane cene vlade tudi na AC? Če je to res, sramota od firme, ker dvomim, da bi bile težave z oskrbo. Tujci so samo gledali in se čudili. Sem pa opazil, da je 98 skoraj 35 centov dražji od 95, v tujini je od 10 do 20 centov. Lepo nas lupijo....
Je treba nekak 100 oktanca v promet spravit, kdo pri zdravi pameti da 36 centov za liter več. Sicer pa je to za tranzit še dobra cena.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
V sosednjih državah zna toliko biti že razlika med avtocesto in ostalimi lokacijami. Da ne govorimo o Italiji, kjer so hoteli za njihovo tankanje 20 centov po litru več. Italijansko nič ne razumem, bencin kelner pa tudi ne drugih jezikov, ampak so številke k sreči govorile zase in sem znal najti pravo stezo za samopostrežno tankanje.

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
251
199
43
Če Petrol glede na prometni koledar ne zna predvideti povečanega prometa zaradi praznikov, potem naj preneha s prodajo goriv in prodaja zgolj žvečilne gumije. Kar ima sicer človek občutek, da želijo prodajati vse drugo kot gorivo.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.233
770
113
EU
Kolikor mi je znano, smo dejansko v nekih kriznih časih in morda najhuje šele pride, lahko da je ta STOP znak počasi znak za nas vse, da se kar pripravmo :sprasujemse:

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Na svetovni borzi se cene počasi umirjajo...ne vem zakaj bi prodajalci derivatov izvajali kakršenkoli pritisk. Če jim ni pogodu lahko vrnejo koncesije ..boji drugi prodajali.

1649678190805.png

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Na svetovni borzi se cene počasi umirjajo...ne vem zakaj bi prodajalci derivatov izvajali kakršenkoli pritisk. Če jim ni pogodu lahko vrnejo koncesije ..boji drugi prodajali.

Sorry, ampak bluziš brez da bi pometel po podstrešju. Če se Petrol in MOL (v okviru katerega je tudi OMV) odločita, da "jutri" preprosto ne bosta več prodajala goriva, kdo nam ga bo? Kdo bo iz danes na jutri naredil bencinske servise? Kdaj bo država sploh sposobna izdati vsa soglasja za gradnjo, da se zgradi vsaj 100 novih bencinskih? Tu bodo pretekla leta. Kaj bomo pa do takrat?
V parih dneh še nujne državne službe z vojsko vred obstanejo. Država nima nobene resne infrastrukture za to oskrbo v svoji lasti. Enako kot nima niti za hrano in njen transport. Če zasebna iniciativa ugasne, smo v trenutku brez ključnih stvari za življenje.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Če se Petrol in MOL (v okviru katerega je tudi OMV) odločita, da "jutri" preprosto ne bosta več prodajala goriva, kdo nam ga bo?
Drzava direktno, SDH in KAD imajo skupaj tretjinski delez v Petrolu. Dvomim, da se v tem primeru lastniki ne bi uspeli zediniti in preko skupscine uveljaviti svoje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Kak kaos bi nastal, če bi se zaposleni v prodaji in distribuciji goriva šli tako stavko kot naši šolniki. Ali zdravstveno osebje zadnjič iz danes na jutri?

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic