Ti priporočam, da enkrat ko bodo meje odprte, skočiš do Trsta (da ne bo predaleč), se usedeš lepo v kafič pri prometni cesti in uživaš v poteku prometa. Pa mi potem povej, koliko je hupanja in predvsem zaletavanja teh avtomobilov. In koliko se je skuteristov, ki vozijo križem/kražem, vmes ubilo.
In pa preden se spet razpišeš o balkanskih genih: točno si preberi, kaj sem NAMERNO napisal v odebeljenem. Nikjer ne piše, da se strinjam z brezzakonjem na cestah, vsekakor so pa Italijani to pripeljali do tega nivoja, da je promet bistveno bolj pretočen kot pri nas, hkrati pa ni smrtnih žrtev. Pa toliko prometnih tudi ne. Predvsem zato, ker spremljajo promet okrog sebe in znajo (s skuterjem ali avtomobilom) izkoristiti vse prazne luknje, ne pa držati 2m razdalje od vseh, da se le ne bi kaj popraskalo.
Zanimivo tudi to, da še nisem doživel v Italiji, da bi mi hupali in je... vse po spisku, pa sem se včasih tudi malo obotavljal na križišču, ker nisem vedel, kam moram iti. Res pa je tega več kot pri nas.
Še glede denarja: glej, meni moj voz tudi nekaj pomeni. Ampak, če pride do nesreče, pač pride do nesreče. Zato je pa zavarovanje. Izpolniš papirje, fertik. Jeb.. ga. Da bi se pa na nekoga zdiral (kar sem mimogrede videl v Zagrebu, ko je punca ponesreči malo butnila Audija in ven stopi metroseksualec), ker mi je ponesreči počohal pleh, je pa noro.
In ja, tudi jaz sem že 2x zaje... v prometu. Smo lepo izpolnili papirje, sem podpisal krivdo, ko me je zavarovalnica kontaktirala za dodatne informacije, sem jih podal in zadeva rešena. Nisem bil Balkanc/Slovenc, kar jih recimo veliko potem naredi in nategujejo nič krivega voznika, da pa oni niso bili nič krivi. Na drugi strani sta pa v obeh primerih bili normalni osebi in smo se človeško pomenili, ne pa zdirali, itd.
Btw. sem bil tudi na drugi strani, ko me je pijanc nabil in se potem zdiral name, da sem jaz kriv in kaj delam na cesti (pristen Slovenc). Sem mu samo rekel, ni panike, poklical policijo in je bila zadeva rešena. Me je potem še enkrat klical, da zakaj sem policijo klical, ker je sedaj ob izpit. Loool.