Je pa dejstvo, da je za 5 centov dražji dizel kot povsod pri nas.
Ne rabim imam službeni RoutexEsso, 34317 Habichtswald, Geverbepark 7, cca 3 km z avtoceste 1,269 dizel.
Naloži si clever-tanken!
To ni še nič. Ko bodo butasti birokrati ugotovili koliko trošarin izpade, se bo polnjenje električarjev še konkretno podražilo.Sicer ni bencin ampak počasi bodo udarili tudi električarje, kar pa je edino pav, saj nas več koštajo kot dizli
Nova realnost v Ljubljani: polnjenje dražje tudi do 100 odstotkov
Začel je veljati nov cenik za polnjenje električnih vozil v shemi družbe Elektro Ljubljana - Gremo na elektriko. Poenostavili so cenik, ki ni več odvisen od moči polnjenja, temveč le količine pridobljene elektrike.siol.net
Ja res bi bilo super, če bi obdavčili EV, maksimalno, da nihče ne bi pomislil, da si kupi EV. Želimo so samo bencinarje in dizle, ti so za nas in naravo pravi balzam.To ni še nič. Ko bodo butasti birokrati ugotovili koliko trošarin izpade, se bo polnjenje električarjev še konkretno podražilo.
Ja res bi bilo super, če bi obdavčili EV, maksimalno, da nihče ne bi pomislil, da si kupi EV. Želimo so samo bencinarje in dizle, ti so za nas in naravo pravi balzam.
Ljudje zakaj tako sovražite EV. Naj se bojim in se ne peljem več po cesti, saj me ja boste kamenjali!
Ja vsi ostali motorji pa tovorijo rezervovar in bencinski motor, ki je težji od el. motorjadokler boste EV lastniki vozili na elektriko pridobljeno iz TES, nuklearke ali plina, niste nic bolj zeleni kot ostali. kvecjemu obratno. ker tovorite s sabo utez, ki se ji rece baterija ...
Kaj pa če se polni doma ponoči iz moje SE. Za primerjavo, zadnji 2 leti sem podaril distributerju po 1500 - 2000 kWh iz moje SE. Prav tako sem proizvedel večino energije podnevi, ko je do dvakrat dražja od nočne. Prav tako moja poraba za polnjenje je "pasovna "energija", ki je najcenejša.ko bo vsa elektrika pridobljena preko vetra in sonca, takrat pa ja, se strinjam, elektrika zastonj, placa se samo omreznina in trosarina.
O položnici bi se dalo kaj napisati.zdaj pa preveri koliksen % poloznice je dejansko porabljena el. energija ...
- koliko energije se porabi za proizvodnjo baterij? Kakšna svinjarija je ob proizvodnji litija? Kakšna svinjarija je za razgradnjo baterij?Ja vsi ostali motorji pa tovorijo rezervovar in bencinski motor, ki je težji od el. motorja
Kaj pa če se polni doma ponoči iz moje SE. Za primerjavo, zadnji 2 leti sem podaril distributerju po 1500 - 2000 kWh iz moje SE. Prav tako sem proizvedel večino energije podnevi, ko je do dvakrat dražja od nočne. Prav tako moja poraba za polnjenje je "pasovna "energija", ki je najcenejša.
O položnici bi se dalo kaj napisati.
Torej uživajte bencinarji, jaz svinjam s svojim EV. Ne bi bilo slabo prebrati o tem koliko energije se porabi da pride bencin do motorja v avtu.
Torej uživajte bencinarji, jaz svinjam s svojim EV. Ne bi bilo slabo prebrati o tem koliko energije se porabi da pride bencin do motorja v avtu.
Zadnjič sem se peljal z vozilom, ki kaže trenutno porabo moči. Pri 80km/h je bila poraba po ravnem 6kW ali KM (se ne spomnim točno) .Jaz se strnijam da so EV bolj zeleni. Ampak avto nasploh je zelo potraten. Večina se jih vozi sama, se pravi za premik enega 80kg človeka moraš zraven premikati še 1,5 tone železa. Ekonomično? Medtem pa ima električno kolo ~0,3kW motor in gre spodobno, avto rabi pa 100kW motor, se pravi 300x več moči gre za premaknit istega človeka na drugo lokacijo.
In kaj bo to rešilo? Še vedno je to grdi, grdi ICE. To bi morali dati pobudo za elektro skuterje, potem bi vsi podpisali za to ultra čisto tehnologijo.Saj smo dali pobudo za 125ccm skuterje z b kategorijo pa ni posluha.
Marsikaj bi razbremenilo. Zapelji se v vecja ita. mesta. Vse laufa kot namazano, promet mislim. Pri nas pa ob zeleni luci cakas pol minute, da spelje 5 vozil. Štopano.