Cela elektrike

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.671
113
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Sicer pa ne vem zakaj me imaš za šefa elesa, zaenkrat sem le absolvent na elektro
evil.gif
Hehe, tak vtis si dajal s svojim advokatskim pristopom.
wink-1.gif

Hvala za linke. Kot je razvidno, gre za mutibarjenje (kot povsod v tejle državi
crazy1.gif
).
Aha, vse linke si "temeljito" pregledal v celih 5min in že veš, da se gre za mutibarjenje?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Torej niste sposobni oceniti nabave elektrike?
Če trgovec (kar elektro je) naroči 1000 kosov artikla in jih proda 27... mu bodo tudi kupci, ki niso kupili izdelka, to nadoknadili?
bonk.gif

Tazadn cajt, da nekdo razhajka to elektro, telekom in rtv bando
jezen.gif
Bi se res lahko skup zmenli in začeli organizirano tolčit najprej po rtv bandi , mogoče bi se pa čez cajt kaj izcimlo iz tega.
17758-icon_confused.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Sej kdo pa pravi, da se dviga omrežino zaradi cenejše elektrike? Cena elektrike je svoja stvar in z omrežnino nima veze.
omrežnina
Omrežnino naj bi dvigali zaradi nižje porabe elektrike. In ker je omrežnina vezana na porabo, dobijo sedaj za omrežnino manj kot prej. Sedaj se zgovarjajo, da je vzdrževanje omrežja fiksen strošek in da bo zaradi tega treba dvigniti omrežnino (manjša_poraba x višja_cena).
Zanimivo, da tega niso ugotavljali prej, saj bi lahko omrežnino pri lanski večji porabi pocenili (če je vzdrževanje res fiksen strošek).

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.671
113
V bistvu ni obrežnina prav nič vezana na porabo. Vezana je na tvojo priključno moč-koliko lahko max porabiš. Se pa omrežnina uporablja tudi za razne soritve vodenja omrežja, tako da če so zakupili več elektrike, kot je dejanske porabe, lahko izgubo vsaj malo krijejo iz omrežnine. Čeprav ni glih namenjena temu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
. Se pa omrežnina uporablja tudi za razne soritve vodenja omrežja,

normalno, kam pa pridemo če na elesu ne bo bajnih nagrad upravi zaradi uspešnosti vodenja.
Je nekoč foter "delal" na elesu, in vem kako se tam "dela" in "varčuje"
bonk.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Sicer pa ne vem zakaj me imaš za šefa elesa, zaenkrat sem le absolvent na elektro
evil.gif
Hehe, tak vtis si dajal s svojim advokatskim pristopom.
wink-1.gif

Hvala za linke. Kot je razvidno, gre za mutibarjenje (kot povsod v tejle državi
crazy1.gif
).
Aha, vse linke si "temeljito" pregledal v celih 5min in že veš, da se gre za mutibarjenje?
Je bilo dost, da sem samo urlje pogledal
smirk-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No potem se ti lahko le na glas zarežim in mislim svoje
evil.gif
Tudi jaz.
tongue-1.gif

Vsi linki so na Eles...
bonk.gif

Kot bi zdravniško zbornico spraševal o mnenju glede zdravstvenih storitev.
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.671
113
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No potem se ti lahko le na glas zarežim in mislim svoje
evil.gif
Tudi jaz.
tongue-1.gif

Vsi linki so na Eles...
bonk.gif

Kot bi zdravniško zbornico spraševal o mnenju glede zdravstvenih storitev.
tongue-1.gif
Ja, 2 na Eles in en na Borzen. Ne vem no, kje drugje pa naj bi se ti seznanil, kako se "fura" omrežje? Ti dam raje naslove knjig iz faksa, pa boš te pregledal? Se mi kar zdi da ne. Raje boš še dalje pametoval o zadevah, o katerih se ti ne sanja kaj dosti

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Monopolisti , lahko si privoščijo kar čejo ,...pred leti so prisiljevali ljudi ,da so na novogradnjah vlekli telefonski kabl v omarico (kao da bo daljinsko odčitavanje) in jim delali dodaten strošek , danes vsiljujejo digitalne števce ,spet z istim izgovorom , daljinsko odčitavanje pa je še vedno fantazija.
Omrežnina za vzdrževanje omrežja ?
uf-1.gif

V bodoče bo pa samo še slabše ,če imajo takle podmladek , ki se že iz plenic dere ,da oni nam šenkujejo štrom , ne pa mi njim preplačujemo .
hysterical-1.gif

pfuj strela jasna šalabajzarje šalabajzarske
uf-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.964
-8.671
113
Namest da tle jokaš bejš raj delat, da boš imel za štango
evil.gif

Sam tega itak nisi kaj preveč sposoben, to itak vemo že vsi tu gori. Znaš sam jamrat kot žajfa, za tvojo nesposobnost so pa krivi vsi drugi