Cel p'šanc v pečici

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Meni osebno najbolj dolgočasno meso
crazy1.gif

Pride dosti suho in zelo je pusto...

Kake praktične izkušnje kako celga piščanca izboljšat in da se ga da spečt v pečici?
 

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
prvo kupi domačega piščanca ki je v življenju celo malo premaknil tace in krila, potem pa v pečico na 130C za več ur (odvisno od teže) pa sigurno ne bo suh.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Eh, kaj 130.

Vzemi piščanca, vseeno kakega (jaz ga kar v hoferju vzamem, ker je manjši in je ravno prav za nas).

Potem pa ga sleči iz kože, ampak tako da kožo pustiš gor na njemu, samo ločiš jo od mesa povsod (brez noža).

Pa nardiš marinado - jaz dam ponavadi malo ketchupa, estragona, sol, poper, paprika v prahu in potem to napacam med kožo in meso, pa še po koži gor. Not v piščcanca pa eno čebulo na četrtine ali osmine narežeš in zatlačiš.

Ura do ura in pol v pečico na 180 brez kroženja.

Edino prsa pridejo bolj suha, ampak prsa so itak samo pusto meso, ki jih težko drugače narediš.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
V šparu po novem prodajajo "bio piščanca", to bo kar dober nakup za nekoga, ki nima dostopa do pravih domačih.

Potem pa pečt na rešetki, spodaj pa posodica z vodo, da se simulira "parno pečico". na 165 "par ur". Opcija je še tisti vnaprej pripravljen, v vrečki.

Je pa odvisno od okusov, nekaterim je prav všeč da je suh in zapečen.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
180 - 200 stopinj v pečico brez kroženja, leži naj na hrbtu, splača se povezate perutke in bedra s cvernom, da je kompakten in ne visijo stran. En termometer je sigurno pri bajti....ko je v bedru 85 stopinj je top spečen. Super je če ga ansoliš en večer prej in preden gre v pečico se segreje na sobni temperaturi. Jaz ga še pred tem prelijem z razgreto maščobo (svinjska mast, ghee, olivno olje, račja mast kar pač je....) Pečeno v cca 1 ura 20 minut. Naj odstoji pol ure.....pa sporoči!
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
vzameš vrečke za pečt in daš celega noter...se speče odlično in ni nič suho meso.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sej neke podobnosti v povprečju so:)
Mariniranje pod kožo, pa solenje kak dan prej bo še potrebno probat. Pa v vrečko ga zavit, če niso predrage.
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz ga roštilju vrtim... Mariniran, zelišča in maslo v sredino, potem pa v ALU folijo in hopa na ringlšpil s streho. Približno 1uro/kg teže, pa je vrhunski in prav nič suh.
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.533
1.129
113
Skrivnost je v daljšem pečenju in nižji temperaturi, kot je as21 že napisal. Pa če bo domač, bo celo še malo masten (seveda ne sme biti preveč).
 

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
tako je.pa noge more cim bolj narazn drzat pa v votlini ne sme bit nc notr. potem lahko toplota lepo krozi okoli piscanca in se bolj enakomerni pece.

drugace pa 130c je ekstrem ki se ga lahko gres ce mas cas-tukaj gre verjetno kar ura in pol do dve na kg piscanca. pa obvezno pustit pocivat ene 15 min pa bo teklo od njega-edin skorjice pa ne bo
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.243
1.382
113
Bo skorjica, če zadnjih 10 minut šopneš temperaturo višje. Ustrezno skrajšaš čas pečenja. Lahko poskusiš tudi pokriti prsa s folijo, se tisti del naj ne bi pekel tako hitro. Se pa da drugače prsa naredil zelo sočno, samo vedet moraš. Posebej, seveda.
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Konec koncev vsak berač svojo malho hvali...
Dodatek: če imate čas cel dan enga pšanca pečt (domačega, od dve kile in pol) na 130 stopinj, ala vam vera...
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Konec koncev vsak berač svojo malho hvali...
Dodatek: če imate čas cel dan enga pšanca pečt (domačega, od dve kile in pol) na 130 stopinj, ala vam vera...

pa sej se sam peče...
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.916
9.481
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Konec koncev vsak berač svojo malho hvali...
Dodatek: če imate čas cel dan enga pšanca pečt (domačega, od dve kile in pol) na 130 stopinj, ala vam vera...

Enim se da to, drugim pa kaj drugega. Čudim pa se, kakšno hrano nekateri po grlu spravijo.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.895
6.057
113
Če hočete dobrega piščanca (in vse ostalo), priporočam tole . Blokarji so sicer izvzeti, tisti, ki pa imate doma kamin(čk)e pa je to skoraj must have.
 
Nazadnje urejeno: