Carinska pošta

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
to sem tudi sam našel. samo zanimalo me je, če jim lahko predhodno kaj pošljem, ali moram čakati, da dobijo moj paket.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
carinska posta IMA tvoj paket, posredujes dokumentacijo na tist naslov oziroma lahko stopis direktno do njih in pospesis proces

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
carinska pošta še nima mojega paketa, ker je bil šele včeraj poslan s kitajske. bom pač počakal, da dobi carina moj paket in mi pošljejo obvestilo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kako je zdaj v resnici s tem če pokličeš in vprašaš kaj je vsebina paketa, da pošlješ prave dokumente?
Ne vem zakaj ti kekci na vsako obvestilo napišejo "neznan pošlijatelj, kitajska". Sem pogledal zadnjih 10 kuvert - čisto na vsaki je pisalo (v latinici!) kdo je pošiljatelj. Če lahko 2€ zaračunajo za printanje, bodo pa menda tudi s kuverte prepisali kdo je pošiljatelj...

Ali jim pošljem kar za vse pošiljke, ki jih čakam in naj sami izbirajo??

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Tko:

smile-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Sam sem jim enkrat poslal slabih 10 linkov. Ter napisal naj pogledajo kaj je ker nevem za katero stvar hočejo dokazlo o vrednosti. No so potem celo izbrali tapravega

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Sam sem jim enkrat poslal slabih 10 linkov. Ter napisal naj pogledajo kaj je ker nevem za katero stvar hočejo dokazlo o vrednosti. No so potem celo izbrali tapravega

so nato ustvarili novo postavko "iskanje pravega artikla" in ga dodatno zaračunali?

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
vcasih je printscreen dovolj, vcasih pa zelijo link ... sem imel problem ko sem kupil zadnji kos in so ga seveda umaknili s strani, medtem ko je carina zelela link, ki pa ga nisem mogel poslati, nato so vseeno po 3 tedenskem pregovarjanju poslali paket naprej in zaračunali tistih 4 eure

Hanzi poskusi ... poslji samo link do artikla, ti je to poslala carinska posta ali sam dhl?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Nisem še nič kupil, še zbiram info.. etotalk pošilja preko DHL in ne vem koliko me bodo še tam cepili poleg ddv.
Bi dal kar ceno brez "poštnine" in dodatkov.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
O tem tudi sam razmišljam.
Strošek DHL dostave lahko zamolčiš?

Švercer!
10.gif

Ne bo ti ratalo DHL strošek skriti. Še več - zna se ti zgoditi, da boš plačal carinjenje pi DHL tarifi (potem bo spet pošta kriva).
Dobro preveri s katerimi pogoji se ob nakupu strinjaš.

Aja - jaz se naročilom iz ne EU, ki pošiljajo preko DHL ali FedEx_a (bemti autocorrect Fedela) izognem v velikem loku.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
hvala za oznako švercer... , če pa ti davek nabijejo na poštnino..
bom počakal da ram2 začen prodajat lenova
ali pa bom žlahtniku rekel da ga osebno prineese s kitajske..
evil.gif

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Ni za kaj - sicer pa švercer = tihotapec ; poudarek na skrivaj (šteje tudi skrivanje stroška carine)
tongue-1.gif

Zdaj pa še enkrat (ne vem kolkič že tole razlagam) glede carine "na poštnino". Carina se plača na vrednost blaga ob vstopu v državo - vrednost blaga pa sestavlja cena blaga, prevozni stroški, zavarovalni stroški itd. - če komu to ni jasno se postavite v kožo "navadnega prodajalca", ki prodaja - eh - pač nekaj. Kot prvo - DDV zavestno ni upoštevan - lahko ga pa dodate na končne cene. Blago nabavi v Nemčiji po 150,- EUR, samo blago je še vedno v Nemčiji - torej naroči prevoz iz Nemčije do svojega skladišča in za to plača 50,- EUR - kaj mislite za koliko bo prodal blago kupcu pri nas?
1. 150,- EUR
2. 200,- EUR
3. 250,- EUR

ter še vprašanje - kakšno maržo je dosegel pri teh cenah? Aja - cene veljajo FCA skladišče prodajalec.

In NE - ni to kakšna posebnost slovenske carine - na tak način se več ali manj po celotnem svetu računajo carine. In NE - nima to veze z dvojnim obdavčevanjem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Kitajc proda telefon brez davka? Se moram malo pozanimati. Kakor kol, ker se tudi v sloveniji občasno najde pametna cena (trenutno nokia 530 pri bobu, samo ne vem če me bo ”zadovoljila” pa še wp) se zna zgoditi da ne bo treba švercat.