Carinska pošta

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Hvala, bom jutr skocu
smile-1.gif

Poročaj

Še zmeraj se da osebno prevzet.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
A je kdo že kupil kakšno zadevo s tem pogojem:
Add Customs Insurance(Customs Insurance offers premium protection and safety for your valuable items during internationl shipping. We will refund you the tax once package has been caught by the customs or you will undertake all)?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
12 usd izdelek iz Banggood (eden redkih kitajcev, ki dokaj normalno izpolnjujejo CN22). Seveda v pregledu. In seveda so bili preveč leni, da bi napisali pošiljatelja na obvestilo. Z nekaj domišljije sem vseeno na podlagi "opisa" na portalu poslal prave dokumente. Ob predložitvi dokumentacije jasno napišeš naj pošljejo podatke za nakazilo, ker boš stroške printanja in podobno poravnal preko spletnega nakazila (0,30€) ampak ne, idioti to ignorirajo in pošljejo normalno ter pričakujejo plačilo oderuške provizije za plačilo preko nakaznice... Kaj se bo zgodilo z vsem skupaj, če izdelek preprosto zavrnem? Ga bodo vrnili? Kdo bo kril stroške?

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Malo spremljam svojo pošiljko iz Kitajske, prilagam sliko, a bo kaj za plačat carine ali carinskih stroškov.Vidim, da je bila pošiljka v carinskem postopku.
2164738-sledenje.jpg

Priponke

• 2164738-sledenje.jpg
    2164738-sledenje.jpg
    38,2 KB · Ogledi: 569

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Sem narocil salamonke, placal okol 50eur, mislim pa da je kitajec napisal gor 20eur ce je, zaradi izogiba ddvju, sedaj sem od carine dobil obvestilo da je posiljka predmet uvoznik carinskih postopkov in hocejo predlozen racun. Torej a cem dat teh 50eur racun in pac placam ddv ki ga je kolk ze? Al mi bodo takoj ko bodo videli variacio med cenami kej zaplenl?

PS sem sedaj videl na carinski spletni strani da pise shoes in skupna vrednost blaga 4usd
bonk.gif

Kaj pa je sploh racun, ena vrstica iz paypala, ali kr oglas print screenam?

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Kaj pa je sploh racun, ena vrstica iz paypala, ali kr oglas print screenam?
Samo lahko da bodo preverjali, ni priporočljivo da se igraš s fotošopom. Lahko gre skoz, lahko pa koga samo razpizdiš.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Najlažje in najbolj pravilno je, da daš ali print screen potrdila o naročilu, kjer je znesek, ali print screen oglasa ali pa iz paypala, kjer se vidi za kaj gre. Photoshop ti odsvetujem, ker glede na to da so postali malo bolj strogi, ti lahko kdo začne grozit zaradi ponarejanja dokumenta, kar ni ravno fino... maloverjetno, a vseeno.

lp

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
sam sem nekaj narocil preko AX in se je tracking number zacel z WA.... a se ne spomnem tocne poste, si lahko na njihovi strani videl sliko paketa in vsebino pred posiljanjem

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

.....sem sedaj videl na carinski spletni strani da pise shoes in skupna vrednost blaga 4usd ......

Kaj to si dobil link zraven, da si videl na njihovi strani to vrednost ali lahko po tracking številki kako vidiš na njihovi strani
sprasujem se.gif

Na papirju je link do njihove strani kjer pise ko se prijavis kdo je posiljatelj in kolk je napisal ceno

Nism imel ps ja v mislih samo da ce bi rekel da so vredni 20eur da me nebi potem dali na unicenje ker bi bili prepricani da so vredni vec in da so ponaredek.

Problem je pa na iofferju je prodajalec pod enim imenom na paypalu pa cist pod tretjim mailu in nevem kje bodo oni to skupaj povezali kaj je in kaj ni

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
evo na 40eur so me cepl 35% preracunano od vsega skupaj, ker tocno se nevem katere postavke so zraven DDVja racunal. Mi je kr mal zal da ni photoshop spilal hehe

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ga nisem se mel prseb. Torej 22% + dobre 5 eur nekega obravnavanja pa se dober 1eur tistega obvestila pa nanese.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Si še dobro skoz pršu. Meni so po predloženemu računu, paypal izpisku in linku na trgovino, kjer je bil izdelek kupljen,
dodatno poslali za izpolniti še uvozno dispozicijo za carinjenje (čeprav je bilo jasno, da je v paketu mobilni telefon, za katerega je 0% carinska stopnja), kjer moraš najti in izpolniti carinsko tarifno št (neka njihova cifra, ki sem jo komaj našel med tisočemi izdelki na strani carine), davčno pa še ene par drugih postavk, vse skupaj seveda tudi zaračunajo cca x2 glede na običajen postopek + seveda 22% davek.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Neda se mi brat cele teme, bom samo vprasal. A za kitajsko robo si vedno vzamejo delez? 4 led zarnice v vrednosti 11.53€ so mi racunal vplacilo UPN z OCR in carinski postopek skupaj 4.05€. Rop pri belem dnevu se mi tole zdi
jezen.gif