Carinska pošta

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Status spominske kartice za 4€ na današnji dan pa...
In Customs-Control warehouse Slovenia 20141010 0206

Bodo v enem mesecu uspeli spravit naprej??

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Če sedaj rabijo 1 mesec kaj šele bo v decembru, ko bo res gužva.
In kaj bo v decembru? Folk bo naročal začetek decembra, kitajci bodo imeli gužvo za znoret, pošiljali bodo januarja, kriva pa bo carinska pošta ali celo Pošta...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V novembru se že naroča za december, ker ponavadi traja en mesec da pride roba, torej bodo zabiti že v začetku decembra.
Cel kader na Carini menjat pa tudi tiste bisere, ki si zakon razlagajo po svoje in bo šlo tekoče s pošiljkami.

Seveda tud par poštnih uslužbencev bi bilo dobro zamenjat, če mu IQ ne sledi sobni temperaturi in da carinit SD kartico za 4€.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Normalna pošta mora po zakonu dostavit pošiljko mislim da v 3 dneh. Ali res nikjer ne piše koliko časa lahko dostavljajo pošiljko iz tujine ko enkrat pride v Slovenijo?

22. jul 2007
13.568
1.749
113
124
Včeraj sem bil presenečen, ovitek za telefon naročen 22.10. preko ebaya je že prišel z navadno china pošto iz chine-shenzen v bistvu v 8 dneh, ker je še bil v petek praznik, potem pa razumi če moreš
tongue-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Bo potrebno zaračunat carini dodaten strošek, tako kot si ga oni na "lepe oči"... Če sem naročil hitro pošiljko (plača drago poštnino) pa zaradi njih stoji 1 teden, kdo je kriv ?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Normalna pošta mora po zakonu dostavit pošiljko mislim da v 3 dneh. Ali res nikjer ne piše koliko časa lahko dostavljajo pošiljko iz tujine ko enkrat pride v Slovenijo?

Po kakem zakonu
grin1.gif

Ja, kot "dobro" podjetje ti, kot uporabniku "zagotavljajo" da bodo dostavili v treh dneh, močno pa dvomim, da je kje omejitev... v končni fazi bi lahko potem takem šel tožit pošto za vsako božično kartico, ki rabi nekaj dni, da pride. Najdlje še vedno traja, da zadeva priroma iz kitajske v evropo... sploh pri pošiljkah brez trackinga.
Tako kot ni zakonsko določeno, da ti mora kelnarca na šanku v roku ene minute prinest pivo (pa čeprav se spodobi). Torej, krši ne ničesar, dokler pa dela v edinem "lokalu", je po njeno... ko pa začnejo ljudje odhajat, se pa režim dela spremeni, (vsaj občutek imam, da se na pošti malenkost popravlja odzivnost, sploh, ko nekaj napišeš preko maila, ni več 3 dni kot je bilo to s pismom
grin1.gif
)

Šalo na stran, da bi karkoli naročil s kitajske za božično darilo zdajle (sredi novembra, praktično), mislim da si ne bi upal več 100% trdit, da bo pa to sigurno prišlo letos
aplauz.gif

lp

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Pošto Slovenije kontrolira zunanji izvajalec in tako je vsa pošta, ki je oddana v Sloveniji, kot pošta, ki prispe v Slovenijo dostavljena najkasneje v treh delovnih dneh, v vsaj 95% pa že naslednji delovni dan.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik svizecbrus pravi:
Ja saj se vidi Rotterdam, tudi tracking je iz Rotterdama Nizozemska. Res da je potoval paket 3 tedne, samo na poštnih nalepkah ne duha ne sluha o kitajski.

Sam sem imel podoben primer, naročil pri Kitajcu, paket je šel direktno iz NL, očitno imajo že tam robo. Ampak na paketu je taka rumena nalepka, da za pošiljko še niso bile plačane dajatve. Tako naši cariniki vejo kaj cariniti in kaj ne, ker drugače so vsi naslovi na paketu bili nizozemski.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
btw, berem teme na modaco forumu, kjer Ircem in Angležem nič ne carinijo robo izven Eu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj ti biseri res vse zadržijo na carini kar pride iz USA?

Na carini imajo garmina za dele, ki sem ga seveda isto kot lansko leto dobil zastonj za testiranje ( ta model pri nas ni v prodaji ), če se ga da mogoče še kako spravit k življenju in zopet bodo 14 dni gnjavili, da jim naj pošljem račun kot je bilo lansko leto, ko sem dobil napravo za dele od istega pošiljatelja.

Tole mi piše pod sledenje:

November 11, 2014 , 8:14 pm Customs Clearance SLOVENIA

Pri PS pa samo tole:

11.11.2014 SILJUA V carinskem postopku
[Podatek prispel iz mednarodnega sistema]
11.11.2014 SILJUA V carinskem postopku
[Podatek prispel iz mednarodnega sistema]

p.s.
Je že kdo kdaj v podobni situaciji dobil pošiljko brez, da bi mu carina poslala domov pošto, da naj predloži račun?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Hej fantje. Evo pa sem dobil od carinske da jim moram poslat racun. Ammm a se da se tako kot nekoc, osebno oglasiti v murglah in prevzeti posiljko?

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Čim jim moraš poslati račun, ti bodo avtomatsko računali carinski postopek, ki je 4,05€, tudi če bo račun manjši od 22€. Saj tako je bilo pri meni. Za razlog so navedli nepravilno izpolnjen CN22.