Carinska pošta

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ne vem kako se to reši, po drugi strani bi pa lahko vsi rekli da gre za darilo.

Če nimas racuna in jim nic ne posljes in zelis posiljko, oni najdejo na primerljiv izdelek in na podlagi te cene naredijo carinski postopek uvoza(zdaj ali je to samo ddv ali tudi se kaj poleg je odvisno od cene in vrste blaga...).

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
NEkje sem prebral (verjetno kje na modelarskem forumu), mogoče je celo to:

Predpregled pošiljke 4,00

LAhko pa da se motim

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Torej jim naslednjič na poziv pošljem za čisto vse pošiljke, ki jih imam še odprte
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ja smo gledal,

rečejo lepo da kazni za naročnike ni, plača jo imenitnik blagovne znamke, tudi stroške uničenja.

Če pa nekaj naročiš in pravijo na carini da ni original, ti pa meniš da je imaš pravico to dokazati na sodišču.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
Zakaj bi bila kazen za naročnika?
Naročnik lahko deluje v dobri veri. Cena ni pogoj za avtentičnost izdelka (potem lahko outlet prijavim da prodajajo zihr ponaredke kjer je 70% off... pa naj se oni ven vlečejo da so znižane prejšnje sezone).

svizecbrus

Zelenc'
3. sep 2009
26
0
1
Štajerska
LP
Tudi jaz sem pred kratkim dobil pošto od carine. Izdelek kupljen na nemškem ebayu, prodajalec ima ekstra napisano da ni carine za izdelek, je pa bilo poslano iz Roterdama. No ti naši veleumi od carine, so mi poslali račun za 15 euro (9 € davka in 6€ njihovih storitev). Po njihovem je poslano iz kitajske.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
te je pač nategnil kitajc,

Madonca saj se pa vidi na paketu od kod je prišel

svizecbrus

Zelenc'
3. sep 2009
26
0
1
Štajerska
Ja saj se vidi Rotterdam, tudi tracking je iz Rotterdama Nizozemska. Res da je potoval paket 3 tedne, samo na poštnih nalepkah ne duha ne sluha o kitajski.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
še nekaj o plačilu uničenja

Uničenje sicer ne bremeni države, plačal naj bi ga lastnik blagovne znamke, za kupca pa naj ne bi bilo večjih posledic. A Miha ima drugačno izkušnjo. V podpis je namreč prejel izjavo, da se strinja z uničenjem, ter da bo zanj plačal 60 evrov. Pri blagovni znamki so se očitno odločili, da ne bodo nosili stroškov uničenja ponaredkov. Adidas je tako zahteval povračilo.

http://www.24ur.com/novice/slo...i-60-evrov.html

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
Citat:
Uporabnik svizecbrus pravi:
Ja saj se vidi Rotterdam, tudi tracking je iz Rotterdama Nizozemska. Res da je potoval paket 3 tedne, samo na poštnih nalepkah ne duha ne sluha o kitajski.
To mogoče lahko lepo rešiš da greš na carinsko pošto (Cesta v Mestni log Lj) in se tam zmeniš. Imajo dejansko šalter.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
še nekaj o plačilu uničenja

Uničenje sicer ne bremeni države, plačal naj bi ga lastnik blagovne znamke, za kupca pa naj ne bi bilo večjih posledic. A Miha ima drugačno izkušnjo. V podpis je namreč prejel izjavo, da se strinja z uničenjem, ter da bo zanj plačal 60 evrov. Pri blagovni znamki so se očitno odločili, da ne bodo nosili stroškov uničenja ponaredkov. Adidas je tako zahteval povračilo.

http://www.24ur.com/novice/slo...i-60-evrov.html

Če bi prečital zakon in jim ga tudi poslal nazaj ne bi rabil plačat nič.
Ti naši carinski biseri pač probajo, koga bodo lahko " nategnili " zraven pa še prestrašijo s posledicami sodnega procesa, čeprav je zakon popolnoma jasen, si ga očitno zastopnik za Adidas hoče prikrojit po svoje.

Zastopnik za Adidas jih dobi iz kitajske v kontejnerju in so isti kot ti, ki bi naj bili ponaredek, le da pri nas v trgovini nato nabijejo ceno.

Pred leti, ko sem delal v carinskem skladišču sem videl kako se zadevi streže.
Nekaj robe se carini takoj, nekaj pa sproti preden gre v trgovine oz do naročnika.

Znanec preko ebay naročil brivski aparat iz kitajske, ki smo ga imeli tudi mi v carinskem skladišču.
Ker je bilo nekaj robe poškodovane je bila za odpis in sem izkoristil priložnost, ker me je zanimalo kako se razlikuje od tistega kupljenega preko ebay.

Razlike NI bilo, vse je bilo identično razen cene, ki je bila na ebay 15€ pri nas v trgovini pa 75€.
Ti naši požrešneži raje rečejo, da je ponaredek kot pa da bi priznali, da dobijo robo iz istega naslova, le da ji astronomsko nabijejo ceno.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Ma sej to je jasno. Jaz sem kupil brivnik za ušesne in nosne dlačice .
smile-1.gif

Pri nas so prodajal preko teh raznoraznih zbitih cen zelo ugodno iz 20€+ na tam 10€. Iz Kitajske sem ga pa dobil za 3€.

Nauk za onga, ki je kupil Adidas pa je da naj naslednič kupi Salamonke. Te pridejo.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
Da ne bo kdo rekel da ene trgovine niso prilagodljive:

btw. lep pozdrav carini.