Citat:
Uporabnik nacek pravi:
še nekaj o plačilu uničenja
Uničenje sicer ne bremeni države, plačal naj bi ga lastnik blagovne znamke, za kupca pa naj ne bi bilo večjih posledic. A Miha ima drugačno izkušnjo. V podpis je namreč prejel izjavo, da se strinja z uničenjem, ter da bo zanj plačal 60 evrov. Pri blagovni znamki so se očitno odločili, da ne bodo nosili stroškov uničenja ponaredkov. Adidas je tako zahteval povračilo.
http://www.24ur.com/novice/slo...i-60-evrov.html
Če bi prečital zakon in jim ga tudi poslal nazaj ne bi rabil plačat nič.
Ti naši carinski biseri pač probajo, koga bodo lahko " nategnili " zraven pa še prestrašijo s posledicami sodnega procesa, čeprav je zakon popolnoma jasen, si ga očitno zastopnik za Adidas hoče prikrojit po svoje.
Zastopnik za Adidas jih dobi iz kitajske v kontejnerju in so isti kot ti, ki bi naj bili ponaredek, le da pri nas v trgovini nato nabijejo ceno.
Pred leti, ko sem delal v carinskem skladišču sem videl kako se zadevi streže.
Nekaj robe se carini takoj, nekaj pa sproti preden gre v trgovine oz do naročnika.
Znanec preko ebay naročil brivski aparat iz kitajske, ki smo ga imeli tudi mi v carinskem skladišču.
Ker je bilo nekaj robe poškodovane je bila za odpis in sem izkoristil priložnost, ker me je zanimalo kako se razlikuje od tistega kupljenega preko ebay.
Razlike
NI bilo, vse je bilo
identično razen cene, ki je bila na ebay 15€ pri nas v trgovini pa 75€.
Ti naši požrešneži raje rečejo, da je ponaredek kot pa da bi priznali, da dobijo robo iz istega naslova, le da ji astronomsko nabijejo ceno.