Carinska pošta

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Samo kaj tile bučnice prodajajo
uf-1.gif

Citat:
Pozdravljeni,
preučila sem dejstva in podajam določena pojasnila:
pošiljka je bila zaradi splošne oznake (electronic accesoires) predana v carinski postopek preverjanja vsebine (med splošne navedbe spadajo vse takšne kot: electronics, food supplementary, clothes, shoes.. itd.) – velik delež pošiljk, podobnih vaši se izkaže za carinsko goljufijo – poskus izogiba uvoznim dajatvam, zato je preverjanja vsebin in vrednosti ob kakršnih koli zaznanih nepravilnostih vedno več (mnogo večji je delež pošiljk, predloženih carini, ko se naknadno ugotovi višja vrednost in je potreben tudi obračun uvoznih dajatev, kot pa delež takih, kje se vrednost ujema ali vsaj približno ujema).
Pošta je pooblaščena za predložitev pošiljk carini in tako tudi za predložene podatke ter odgovarja zanje, izvedene storitve pa zaračuna, skladno z veljavnimi ceniki.
Postopki so za vse pošiljke, predložene carini, enaki, tudi obračun storitev.

S spoštovanjem,

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Ali povedano po domače, tako nabiramo denar za dokapitalizacijo poštne banke, a ne?!
smile-1.gif

Glede na to, da jim dokažeš pomoto (zmoto, nesposobnost..), bi ti morali neupravičeno zaračunane dajatve vrniti.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Zdaj se obešajo na
Citat:
Pošta je pooblaščena za predložitev pošiljk carini in tako tudi za predložene podatke ter odgovarja zanje, izvedene storitve pa zaračuna, skladno z veljavnimi ceniki.
Postopki so za vse pošiljke, predložene carini, enaki, tudi obračun storitev.
Ker so si pač nekako postavili pravila, da lahko dajo vse kar jim je sumljivo na pregled in to seveda stane. Ampak z mojega stališča je bila v skladu s Poštno Konvencijo poštnina plačana in zaračunavanje dodatnih poštnih storitev ni upravičeno...

To be continued...
10.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
kaj tocno se s temi glupani na carini dogaja? Grem sledit zdaj en paket, ki bi ze davno moral prit in iz trackinga vidim da je zadeva ze skoraj 1 mesec na carini!?!?

ok pac luzerji si mislim, jim grem pisat. Mail carinska.posta@posta.si mi poslje nazaj da ne obstaja, spletna stran jim tudi ne dela?!!? Kam se naj obrnem da jih malo po zdravju vprasam?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Bodite veseli, da paketi hodijo prek pošte. Ko boste dobili kaj prek fedexa boste šele prosil, če lahko drugič preko navadne pošte in njihove carine....

Ti kurci si vzamejo 15€ manipulatvnih stroškov, plus še nek dodaten drobiž za ne vem kaj... Carinske dajatve je bilo manj kot teh stroškov...

Aja da ne omenim, pošiljatelj je bila firma ki je imela navedeno na fedexu, da oni plačajo VSE uvozne dajatve. Seveda pa to pri nas ne velja, ker smo bananastan...
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
fedex je ze dolgo znano da so roparji in se jih velja izogibat. Postari pa so ocitno samo nesposobni

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Danes dobil pošto s kitajske. Na paketku Gift in 15$, dejansko je stal 19$. Direkt domov. Zgleda tamale paketke spuščajo, ker redko presežejo vrednost 22 eur...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik garbo pravi:
Carinska.posta1004@posta.si
Si probal ta naslov?
Ko je bil moj paket že več kot 3 tedne sem šla na lokalno pošto in so oni poklicali kaj se dogaja s paketom.

Lahko bi jih sama poklicala
wink-1.gif
Men so se še vedno javli po nekaj poskusih, pa na mail običajno odpišejo v nekaj dneh. Ni najhitreje, mimo pa tut ne gre...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Dobil sem še odgovor od Tržnega inšpektorata:
tirs_1.png

tirs_2.png

Torej: "Zaračunavajo lahko carino ki temelji na dejanskih stroških"
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

povzetek na kratko: smo pri istem koritu; saj vam je jasno, da ne bomo pljuvali v lastno skledo. lp

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.698
1.060
113
V tem dopisu, ki ga je podpisala ga. Andrejka je toliko bedarij, da bi morala takoj letet s položaja, na katerega se je po vsej verjetnosti prigurala (dobesedno).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Mi lahko kdo tu prosim pojasni kako je mozno da mi tracking kaze da je bilo poslano iz kitajske in da je prispelo na naso carino pred 1 mesecem, iz carine pa dobim odgovor da sploh nikoli ni bilo poslano iz kitajske!?!? Meni ni nic jasno, ceprav sumim da so oni paket zapravli, zdaj pa se francoze delajo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
moj primer;
plačal sem hitro dostavo, da bo ja vse vredu.
ko prvič ni prispel pišem kitajcom, pravjo, da sploh ni bilo poslano
drugič pravjo da se je izgubil, bodo še enkrat poslal.
tretjič pa tudi ni prispel.
Tracking je pa vedno "delal" da je odposlano. Pol naprej kje je paket pa ni več delal in se je zgubila vsaka sled.

drugi primer:
sedaj sem po enem mescu dobil paket iz DX. Če me spomin ne vara so to kitajci... Na kuverti pa piše, da v primeru ne dostave, da se paket vrne v švico.

Men ni nč jasn:)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
1 primer je hudo čudn. Upal, da si odprl dispute

2.primer pa pomeni, da ima DX tudi skladišče v švici in pol večje količine "zavrnjene" odpošljejo nazaj domov ali pa imajo pripravljeno za šiping po Evropi.

Kitajske spletne trgovinice, ki imajo German, UK warehouse bojo počasi prevladale. Cena podobna, kot da bi naročal direkt s kitajske, dobiš pa v roku tedna dni
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Mi lahko kdo tu prosim pojasni kako je mozno da mi tracking kaze da je bilo poslano iz kitajske in da je prispelo na naso carino pred 1 mesecem, iz carine pa dobim odgovor da sploh nikoli ni bilo poslano iz kitajske!?!? Meni ni nic jasno, ceprav sumim da so oni paket zapravli, zdaj pa se francoze delajo

Prilepi Log da vidimo stanje.