Carinska pošta

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pa ja ne pričakuješ, da bo garmin na ebay prodajal lcd in ti še dajal garancijo zato, da bodo zaradi tega ob 150€, ki jih oni kasirajo za lcd?
Garmini so delani na kitajskem
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Danes dobil 2 paketa iz Kitajske. Oboje brez carinskih nalepk, original zapakirano.

1. Vrednost 10 eur, brez Cn22, samo pri mojem naslovu je pisalo ut-004d, kar je model enga kabla
bonk.gif
Verjetno je bil že nekaj dni pri nas, preden sem ga dobil

2. Vrednost 20.5 eur, Na cn22 tool/toy in vrednost 15$, dobil takoj.

smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Haha ne vem, samo zgleda pa že tak. Verjetno majo še več paketov za obdelat pa bojkotirajo novi odlok
smile-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Mislim, da ne razumeš. Blago ZARES prihaja iz Belgije, samo je v CARINSKEM skladišču, kjer je lahko NEOCARINJENO blago.
Kitajec napiše v oglasu vse prav, samo brati in razumeti je potrebno. Kitajec iz Belgije verjetno pošilja blago tudi v druge države po Evropi, ki pa niso v EU in mu niti na misel ne pride, da bi blago obremenil z dvojno carino.

Kje se pa sploh razbere , da je kej Kitajc vmešan, pa da je " item" na Kitajskem???

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Ponavadi je vidno da je zadaj Kitajec, če greš po oglasu nekje proti dnu oglasa, tam se včasih vidi, komu je potrebno nakazati denar....in če je sedež firme na Kitajskem - je zdaj jasno?
Tisto, da pa carina ni plačana, pa ponavadi skrivajo kot kača noge.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Ponavadi je vidno da je zadaj Kitajec, če greš po oglasu nekje proti dnu oglasa, tam se včasih vidi, komu je potrebno nakazati denar....in če je sedež firme na Kitajskem - je zdaj jasno?
Tisto, da pa carina ni plačana, pa ponavadi skrivajo kot kača noge.
Nisem še naletel na podoben primer, pa veliko kupujem. Če je kitajec to lepo piše. Če je kitajec in gre iz evropskega skladišča tudi piše, toda potem ni nikjer navedene kitajske in se en carini, ker je že izven carinske cone. Kadar je še v carinski coni, piše da je kitajska.

S kitajci imam na ebayu sploh veliko boljše izkušnje kot npr. z nemci ali španci.

Drugače pa zdaj vsakemu pri nakupu pod komentar napiše, da mora pravilno izpolnit CN22 z vsemi pravilnimi podatki in vrednostmi, drugače bo pošiljka zavrnjena...

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
tudi jaz sem vsem pisal od konca aprila mislim da je to storilo cca 4 od 15 prodajalcev

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
In če bo pravilno izpolnjen CN22 bo zdaj vse ok? Ali bo s tem samo manjša verjetnost, da ne bo ravno tvoj paket izbran?
Kolikor jaz razumem vse skupaj, bodo plačali le tisti, ki bodo izbrani; ne glede na pravilno/nepravilno izpolnjen CN22.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če bo CN22 pravilno napisan, nimajo kaj računat. Je pa drugi problem, da potem lovijo malenkosti. Jaz sem imel vse prav izpolnjeno, pa so mi računali, ker piše gor "Electronic accessories", namesto da bi pisalo mobile battery charger ali kaj podobnega... in kao ni šlo za dejanski opis...

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Ne bom šel zdaj nazaj iskat, ampak če se prav spomnim tebi niso napisali, da je bil napačen CN22? Točnega imena izdelka ni v taric kodah. Tam so zajete le skupine izdelkov; CN22 je očitno bil pravilno izpolnjen. Mislim da je potrebno plačati za printanje papirjev... in obvestilo, ki ga tebi pošljejo, da jim dostaviš potrebne dokumente (račun, link do izdelka, potrdilo o plačilu....)

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
A komu sploh dela ta portal https://carinska.posta.si/ na katerega bi naj po novem kao nalagali dokumentacijo za carinske postopke?!
Pa v dopisu piše, da je to cenovno ugodneje... me res zanima, kakšne tarife bodo imeli preko tega.

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
Ta portal ne dela.Stalno javlja napako (časovna omejitev je potekla).