c4 picasso & xsata picasso

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz imam bencinarja 1.6, letnik 2010, prevoženih 96000 km, zaenkrat bp, samo redni servisi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Sodelavec ima C4 picassoja (2.0 bencinar, jahalček) že cca. 3 leta (vzel 2 leti starega)....nobenih problemov z njim.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Xara Picasso2.0 HDi 2002 (170000km) letnik. Nekaj žarnic, dva lonca se mi zdi, en končnik, hmmmmmmmm, redno servisiran in to je to.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne to. Pri Citroenu so imeli robotski avtomatik, katerega so vgrajevali v C4 Picasso, ki ga sploh ne bi smeli narediti, ker deluje zelo slabo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ne to. Pri Citroenu so imeli robotski avtomatik, katerega so vgrajevali v C4 Picasso, ki ga sploh ne bi smeli narediti, ker deluje zelo slabo.

Ah, dej dej. Za naso voznjo in ceste so cisto ok menjalniki. Pac malce popustis plin pred prestavljanjem in to je to. Lazje to kot 3000krat pritisniti sklopko in 3000x drkati roke na dildotu samo za to, da prides domov iz sihta. Dan za dnem. Spet eno populisticno nakladanje, ki so ga izumili ekonomski tehniki - avtomobilisticni novinarji, ko so prvic peljali eno amerisko limuzino na avtomatika ali maseratija in si ga se sedaj mecejo na roke.

Pri cactusu je pa zadeva ze skoraj izpiljena do konca. A cvt menjalnik je pa kul k menjas ketno na 100k km? Ali pa dsg menjava olja za 500eur na vsakih 60.000km in pri kakrsnemkoli defektu pa vsak menja komplet menjalnik za par tisoc EUR, ker ga nihce ne zna popraviti.

Casi tri, stiri stopenjske avtomatike s pretvornikom navora in overdrive-om, ki so delovali vecno so minili. Vsi smo le potrosniki v oceh proizvajalcev in s te strani je klasicen robot se zmeraj najcenejsi in najbolj enostaven za vzdrzevanje. Pac pozres pocasno menjavo in obcasno cukanje (pri parkiranju je pa DSG isto, ce ne se bolj obcutljiv!), itak se nimas kje dirkati danes v SLO ob vsem tem plehu.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
vozil c4 picasso z robotiziranim ... ne bi več. nikoli. raje na roke šaltam, tudi 3000krat na dan ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Tolk hudo pa spet ni. Le občutek imaš kot da v motorju nek pomočnik namesto tebe pritiska sklopko in šeta šalthebel
grin1.gif

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Xsara Picasso 1.8 16V letnik 2003, cca 230.000 km.
Lastnik od novega.
Menjal naslednje:
- Dvakrat lambda sondo (takole na vsakih pet ali šest let)
- Črpalko za bencin
- Sprednje vzmeti (leva počila po 10 letih)
- Sklopko pri cca 170.000 km
- Pri cca 180.000 menjal diske
- Izpušni lonec pri okoli 100.000 km
- Črpalko za pranje sprednje šipe
- Zobati jermen + napenjalec (dvakrat: pri 100.000 km in pri 180.000 km)
In pa redni vsakoletni servis.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Tolk hudo pa spet ni. Le občutek imaš kot da v motorju nek pomočnik namesto tebe pritiska sklopko in šeta šalthebel
grin1.gif
jeba je da tisti pomočnik neve najbolj kaj dela
smile-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
približno takole zgleda:
obrati so idealni za zamenjavo prestave.
takrat suljo iz kokpita po megafonu krikne v strojnico:
Suljo: Alo Meho, ajde promjeni brzinu!
Meho: Šta's reko?
Suljo: PROMJENI BRZINU, KONJU JEDAN!
Meho: AAAAA, EVO ODMA ÆU.
pol nekaj zaškrta, zaškripa, pocuka in po cirka 5 sekundah se prestava zamenja sama od sebe.
evo, to ti je automacki robotizirani menjač. fukni bek, kaj te delaš to francoz glupi (doma so sami citroeni, da ne bo kdo rekel, da sem pristranski) :)

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js mam že 5 let C4 grand picssoja, avtomatski menjalnik, pa mi je tko super, da ne znam opisat. Res, da mal potraja preden zašalta, vidi se, da to ni tisti pravi avtomatik ampak mene prav nič ne moti. Itak je avto skos naložen z nekimi škatlami in robo, tko da ni glih za po ovinkih dirkat.

Je pa res, da ko sem ga enkrat dobu iz servisa je cukalo vse ko svinja. Na servisu so mi rekli, da so odklopili štrom in potem se vse skupaj resetira. Povedali so mi, da ga moreš pol kak dan ali dva res pazljivo vozit, ker se elektronika baje sama uči in optimira. Če si pa bongo pa se jeziš, pa stiskaš na gas ti bo pa cukal večno. Tko da zgleda, da to ni za večino uporabnikov alterja. Če pa koga zanima ga pa peljem en krog.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, nije žvaka za seljaka... Alter šumaherji pa mislijo da bodo v 10 lt starem 'avtu višjega cenovnega razreda' (ali pa masovnem proizvajalcu vozil za rajo) dobil menjalnik ki je odziven in hiter kot tisti v F1...
Sem vozil že v sredini 90ih twingeca z robotizirano sklopko (easy)... Po prvem kilometru (da sem se navadil) mi je bila zadeva zelo všeč... Nič ni cukalo, poskakovalo...