brez tega mi živeti ni...ali kaj res potrebujemo?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
heh, vsega hudega se navadimo, kajne
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
jah, tale keyless bom verjetno kar malo pogrešal pri nemcu...smrk. ali pa mi bo eden takoj v avto vstopil, saj ga ne bom zaklenil oz. ga bom pozabil zakleniti..(bom čakal na tisti renaultov bip bip, pa ga ne bo, hehe)
prideš do avta, zazna roko na kljuki, odpre, pritisneš gumb in se odpelješ. ko greš iz ugasnjenega avta, ti na cca 5 metrov sam zaklene. in zapre ogledala. simpl ko pasulj
smile-1.gif

Sej keyless imajo tudi nemci, kvečjemu kakšna Kia tega še ne ponuja!
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Opel... očitno ne. Vsaj v tej klasi vozil.
Kijini prodajalci pa te gledajo kot tele v vrata ko omeniš da bi to imel...

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Smesni so ljudje ki rečejo da je keyless brez veze. Isto kot otroci ko rečejo tega ne bom jedel, pa še sploh probal ni.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Smesni so ljudje ki rečejo da je keyless brez veze. Isto kot otroci ko rečejo tega ne bom jedel, pa še sploh probal ni.

Sem preizkusil, pri par avtih. Bombonček, must have pač ne. Kje je bilo rečeno, da je brez veze? Otroci tudi površno berejo, ne samo da ne marajo jesti špinače.
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Keyless ni stvar za serijsko uporabo, žal. In imaš kupce ki tega apriori nočejo. Če bi bil keyles tako fin bi ga imeli že vsi po domovih pa se mi zdi da večina še ključa za rfid ali pa prstni odtis noče zamenjat, kaj šele da bi delovalo kar vse samodejno!
grin1.gif

Sicer meni keyless dol visi ker imam avto ves čas odklenjen, tako namreč dela 80% populacije "na periferiji" ki je starejša od letnika 60!
hysterical-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Keyless ni stvar za serijsko uporabo, žal. In imaš kupce ki tega apriori nočejo. Če bi bil keyles tako fin bi ga imeli že vsi po domovih pa se mi zdi da večina še ključa za rfid ali pa prstni odtis noče zamenjat, kaj šele da bi delovalo kar vse samodejno!
grin1.gif

Sicer meni keyless dol visi ker imam avto ves čas odklenjen, tako namreč dela 80% populacije "na periferiji" ki je starejša od letnika 60!
hysterical-1.gif

Ni vse, kar je novo tudi apriori dobro. Sploh ni pomemben EMŠO, čeprav se je tako prikladno sklicevati na starost in nesposobnost.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Da ne bomo samo o Keylessu: pri zadnjem atvu sem imel prvič možnost izbrati opremo po mojih željah, saj je bil nov, naročen v tovarno. Keyless go nisem vzel, čeprav je bila opcija. Nekaj zaradi cene (500-600eur), nekaj pa zato ker sem imel slabe izkušnje z takim sistemom (podobno kot je opisano gor).

Tisto kar sem vzel (in kar smatram za nekako obvezno) je:

-avtomatska klima (je bilo serijsko v tej opremi, a če ne bi bilo smatram to kot nujno
-ksenonski žarometi (po možnosti AFL)
-bluetooth z komandami na volanu
-tempomat (vzel bi radarskega a v tem modelu ni bil možen)
-radio z usb (obvezno), navigacijo (priporočljivo) in touch screenom (ni nujno, je pa fajn).
-Hifi ozvočenje - ojačevalnik+dodatni zvočiki (na to dam zelo veliko in bi bil pri rabljenem kar velik faktor za izbiro)
-parkirni senzor spredaj in zadaj (to je nujno, še boljši bil 360 pogled - kamere sicer ne maram)
-gretje sedežev (bi preživel brez, je pa vseeno fajn če je)
-avtomatske luči, dežni senzor, samo zatemnitveno ogledalo (ko se navadiš je težko brez tega)
-rezervno kolo polne velikosti (lani sem imel dva defekta, oba taka da se z tyre kitom ne bi dalo nadaljevati vožnje, saj je bila guma uničena)
-športni oziroma vsaj malo bolj profilirani sedeži (da se v avtu dobro sedi)
-zatemnjena stekla zadaj (ni nujno, zgleda pa fajn in tudi pride prav če vozi kako šaro)
-razni zunanji dodatki (lita platišča, razne letvice, kovinske sanke na strehi itd...)

Če bi moral izbrati minimum od zgornjega bi vzel avt. klimo, ksenon, park senzorje in bluetooth.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
grin1.gif

hysterical-1.gif

Ni vse, kar je novo tudi apriori dobro. Sploh ni pomemben EMŠO, čeprav se je tako prikladno sklicevati na starost in nesposobnost.

Se strinjam, tudi precej kolegov "tehnične" stroke se takih sistemov izogiba. Vedo pa sami zakaj. Primer domačih vhodnih vrat sem dal kot razmislek, torej ali bi neki taki tehniki pustili da vam dovoljuje vstop v hišo (in ga nepooblaščenim ne dovoli). Večina bi odgovorila da ne, razen pač "gađet friki".

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
V bistvu imam skoraj vse. Na keyless sem se ful navadil,čeprav prej niti pomislil nisem nanj,tempomata ne uporabljam-bi pa imel park asisst.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
507
113
Citat:
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
jah, tale keyless bom verjetno kar malo pogrešal pri nemcu...smrk. ali pa mi bo eden takoj v avto vstopil, saj ga ne bom zaklenil oz. ga bom pozabil zakleniti..(bom čakal na tisti renaultov bip bip, pa ga ne bo, hehe)
prideš do avta, zazna roko na kljuki, odpre, pritisneš gumb in se odpelješ. ko greš iz ugasnjenega avta, ti na cca 5 metrov sam zaklene. in zapre ogledala. simpl ko pasulj
smile-1.gif

Sej keyless imajo tudi nemci, kvečjemu kakšna Kia tega še ne ponuja!
evil.gif

Kia ima, vsaj na mojemu:)
Res pa da se ne rece keyless ampak smart key
grin1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kijini prodajalci pa te gledajo kot tele v vrata ko omeniš da bi to imel...

Kako to? Zadnjič sem imel v enotedenski uporabi Sportage-a s tem sistemom..

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
- BT telefonija
- vzvratna kamera
- tempomat
- avtomatska ročna

To imam pri novem avtu (prej nisem imel) in bi takoj pogrešal... Na dobro se človek hitro navadi:)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Keyless go je OK, kartica pa ne.

Kaj to pomeni? Nekateri recejo tako, drgui drugace... Razlika je le v obliki "daljinca"
smile-1.gif
...

Mercedes recimo v obliki nekaksnega USB kljuca
smile-1.gif
...

skitched-20150819-081709.png

Tole je kar klasični ključ (še naš mercedes ima takega, pa nima keyless go). Mercedes pač že dolgo (15 let) ne uporablja kovinskega ključa, s tem da je pri modelih z keyless gor treba še vedno dati tale ključ noter in ga obrniti (pred tem pa ga ključavnica "prime").

Ni res, je lahko kar lepo v žepu tapametni ključ. Pa start knof imaš. Se pa ne spomnim, če je še take oblike ... Če me ne zmoti, redko pogledam obliko ključa.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik map pravi:
Megane 2 je imel, da si moral pritisniti gumb na vratih pri zaklepanju. Megane 3 se sam zaklene, ko stopiš kaka 2 metra od avta, prav tako novi clio.

Jaz si to pri Renaultih vedno ugasnem in zaklepam s prtiskom na kljuko. Zakaj? Zato, ker ni 2 metra, ampak ež ko greš tik ob avtu okoli njega. In mi je hudi blesavo, da se avto zaklene medtem, ko grem od enih vrat do drugih ... Na srečo je v menijih simpl izključit.