brez tega mi živeti ni...ali kaj res potrebujemo?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.914
113
Na 200 m vidiš da si res zaklenil avto
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
V cem je fora zlaganja speglov

To tud meni ni jasno..

Razen, če imaš tako ozko garažo da avto brez zlagasnja ne gre noter. Samo...kolk je takih?

Da se ti b vsakem zaklepanju zaprejo je pa čisti 'kr' neki'.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Ga imam. Prvo, ko sem našel kje se izklopi, sem izklopil. Za mene je to še ena neumnost, ki se lahko pokvari.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Daljinsko centralno odklepanje/zaklepanje
zračne vreče
ABS
klima
naslon za roke
...
vse ostalo so samo brezvezne stvari...
grin1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik softi pravi:
V cem je fora zlaganja speglov

Vidiš kdaj si zaklenil ... in priročno je ko vsak dan parkiraš avto vsaj 7 ur na parkingu pred Interšparom. Kjer so parkingi preozki..Tako ti vsaj ogledal ne obračajo ko mimo hodijo .. vrata pa ti itak potolčejo vsaj 3je na dan.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
599
12
18
Avtomatska klima
Tempomat
BT
Usnje
min 150 KM
Gretje sedežev
Avtomatski menjalnik
Park senzorji zadaj
Električni pomik ogledal (ni nujno da se jih da poklapljat ampak da se jih da nastavljat)

To obkljukam ko iščem avto. Zmaga tisti, ki ima dodatno še največ od spodaj naštetega:
Webasto
Xenon
Kamera zadaj
Hud radio + iPod priključek

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
če usnje nima hlajenja/gretja, potem je hudič. sem imel oz. še imam usnje v mojem in je hudič poleti in pozimi
smile-1.gif
brisača obvezna, tako poleti kot pozimi.
je pa zakon, če si umazan ali moker...to pa.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Daljinsko centralno odklepanje/zaklepanje
zračne vreče
ABS
klima
naslon za roke
...
vse ostalo so samo brezvezne stvari...
grin1.gif

Se strinjam, bi pa črtal naslon za roke. Roke morajo biti na volanu.
Dodajam pa rezervno kolo (četudi zasilno). Tisti kiti za krpanje pnevmatik + kompresorji so za en k****.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
franci, dvomim, da imaš ves čas vožnje roke na volanu
smile-1.gif
pa ne mislim nič pohujšljivega, hehehe.

osebno mislim, da je moja desna roka vsaj 50% časa vožnje na moji nogi ali konzoli...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Sem že doživel izpraznitev (v momentu) prednje pnevmatike med vožnjo in k sreči sem avto obvladal. Tega me je že v avtošoli "učil" (čeprav je samoumevno) inštruktor. Pri cca 90 km/h v ovinku (cesta NM-Šentjernej) v gozdu, sem imel srečo, da sem ostal na svojem pasu in varno ustavil ob cesti na neki vlaki
smile-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
hm, bi rekel, da sedaj servo malce bolje "pomaga" pri takih situacijah? no, se pa strinjam...na avtocesti roka več časa počiva kot pa nekje v hudih ovinkih...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ja kako pa vrata odores ce ni placa? To hvalijo sistem, ki ob zaklepanju zapre, ob odk,epanju pa odpre spegle

Pa ti imaš vrata čez celo širino garaže?!
evil.gif

Recimo moji tastari imajo garažo narjeno "za Fičota", vrata so toliko široka da sodoben avto z ogledali ne gre skozi, s poklopljenimi pa ravno gre. Še huje je to da je nasproti vrat vrt z ograjo in rabiš manevrirat (rabiš ogledala). Sedaj si pa predstavljaj da se vsak dan voziš v službo, recimo pozimi. Zjutraj vžgeš avto se premakneš 3m, greš spet iz vozila in greš odpret ogledala .. sedaj ženske so še malce nesposobne in kdaj ne gre v prvo zmanevrirat pa je treba spet v garažo popravljat (enako je ko se spravlja avto v garažo) .... verjemi mi da je tistih 150EUR za električen poklop ogledal malenkost!
tongue-1.gif

Aja nemci so tale problem včasih reševali tako da so "sopotnikovo" ogledalo naredili manjše, enako široko kot je bila širina vozila. Tako si imel idelano indikacijo do kje lahko greš pa še ogledala ni bilo potrebno zlagat (tistega pri vozniku pač pospraviš na roke)!
cheer.gif

Sicer pa na VAGu se parkirni položaj ogledal po defaultu ne vklopi samodejno (vezan na kombinacijo tipk na daljincu) tako da se ogledal drugače ne spravlja oz. se ne zlagajo sama vsakič ko zakleneš vozilo.