Brez otroškega dodatka

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Ta zakon je nelogičen v večih točkah:
Upoštevajo premoženje in ne odbijejo kreditov, katere ima družina.
Če kupiš avto na kredit se ti upošteva, če ga kupiš na lizing pa ne.
Če imaš hišo in v njej živiš, se ti hiša ne upošteva ohišnica pa (pa saj hiša ne more biti "luft kajža").
Če imaš delnice se ti upošteva: vrednost delnic+ dividende+prihranki, če dividende nisi porabil (trikrat upoštevajo isto stvar!)
Plačo tu upoštevajo trikrat: plača+prihranki +obresti, če vso plačo ne zagoniš še prej, kot jo dobiš.

PS- sicer pa, sedaj se nam obeta zopet vlada podrejena stricem pa bo takšnih domislic, kako delovnemu ljudstvu pobrati čim več, da bodo privilegiranci čim manj čutili krizo zagotovo še kar precej.

PS- meni so toliko ocenili tistih nekaj delnic v podjetju, kateri ne kotira na borzi in si z njimi niti riti ne morem obrisati, da jim jih takoj prodam z 20% popustom in nikoli več ne prosim za noben socialni transfer.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zgrešil si point odgovora... Nisem ti fouš ničesar. Vem tudi, da se denar porablja za stroške. Veš pa tudi ti, da iščejo dlako v jajcu.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zgrešil si point odgovora... Nisem ti fouš ničesar. Vem tudi, da se denar porablja za stroške. Veš pa tudi ti, da iščejo dlako v jajcu.

vem
evil.gif
bolj v detajle se pa žal ne morem spuščat

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ta zakon je nelogičen v večih točkah:
Upoštevajo premoženje in ne odbijejo kreditov, katere ima družina.
Če kupiš avto na kredit se ti upošteva, če ga kupiš na lizing pa ne.
Če imaš hišo in v njej živiš, se ti hiša ne upošteva ohišnica pa (pa saj hiša ne more biti "luft kajža").
Če imaš delnice se ti upošteva: vrednost delnic+ dividende+prihranki, če dividende nisi porabil (trikrat upoštevajo isto stvar!)
Plačo tu upoštevajo trikrat: plača+prihranki +obresti, če vso plačo ne zagoniš še prej, kot jo dobiš.

PS- sicer pa, sedaj se nam obeta zopet vlada podrejena stricem pa bo takšnih domislic, kako delovnemu ljudstvu pobrati čim več, da bodo privilegiranci čim manj čutili krizo zagotovo še kar precej.

PS- meni so toliko ocenili tistih nekaj delnic v podjetju, kateri ne kotira na borzi in si z njimi niti riti ne morem obrisati, da jim jih takoj prodam z 20% popustom in nikoli več ne prosim za noben socialni transfer.

ta zakon je pač tak da ima javni delavec vedno prav.
evil.gif

na kratko ti bom odgovril lahko ti upoštevajo ali pač ne to velja za vse točke razen za prvo točko ki pa je logična in je pravilna.

Nazadnje urejeno:

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
No, ker prekoračujem za nekaj evrov cenzus, smo ob štipendijo, imamo pa vsaj subvencionirano vožnjo, me je pa strah, da nam bo zdej leva vlada še to ukinla, da bo lahko dala brezposelnim malo več.Oni brezplačno
bonk.gif

Janez2b

Pripravnik
6. okt 2007
34
2
8
Glej, upoštevali so ti tudi avto. Če so ti ga tako kot meni, potem je letos vreden več kot lani. V tem primeru imaš srečo. (Imam jo tudi jaz. Lani sem imel avto, ki je imel 20.000 km manj kot letos vreden cca 200 EUR manj, kot je vreden letos)

Hebat ga, Tako je pri nas.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
bodi malo solidaren z manj srečnimi, no :p

Nič bat. Sem že dolga leta solidaren in se krepko držim načela in vprašanja," kaj še lahko storim za mojo domovino",
bonk.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Včetraj dobil odločbo v kateri so mi zavrnili možnost otroškega dodatka. Razlog; presegam(o) povprečje slovenske neto plače ki je okrog 980€. Dobro, v to se ne bom spuščal, ker mi je jasno, se mi pa zdi grdo, da ne bom uporabil še bolj grd pridevnik, da so upoštevali tudi otrokov varčevalni račun !

Kolikor se pogovarjam, so vsi zunaj; sprašujem, se je že kdo poglobil v ključ o ugotavljanju premožnosti?
stupid-1.gif

Na to je pa treba mislit pravočasno,danes je prepozno