Brez otroškega dodatka

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Včetraj dobil odločbo v kateri so mi zavrnili možnost otroškega dodatka. Razlog; presegam(o) povprečje slovenske neto plače ki je okrog 980€. Dobro, v to se ne bom spuščal, ker mi je jasno, se mi pa zdi grdo, da ne bom uporabil še bolj grd pridevnik, da so upoštevali tudi otrokov varčevalni račun !

Kolikor se pogovarjam, so vsi zunaj; sprašujem, se je že kdo poglobil v ključ o ugotavljanju premožnosti?
stupid-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Brcaš v temo....

Mi smo vse skenslali. Lepo na starše in voila.....

Saj je v bistvu vseeno, na katerem računu leži denar. Če imaš namen varčevat, je vsota vedno enaka.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Včetraj dobil odločbo v kateri so mi zavrnili možnost otroškega dodatka. Razlog; presegam(o) povprečje slovenske neto plače ki je okrog 980€. Dobro, v to se ne bom spuščal, ker mi je jasno, se mi pa zdi grdo, da ne bom uporabil še bolj grd pridevnik, da so upoštevali tudi otrokov varčevalni račun !

Kolikor se pogovarjam, so vsi zunaj; sprašujem, se je že kdo poglobil v ključ o ugotavljanju premožnosti?
stupid-1.gif
ne zarumem kaj peezdiš
živiš v socialni državi ( po ustavi )
to pomeni, da ti delaš in futraš socialne primerke, marginalce in etnične, ki ne rabijo, niso zmožni oz jim ni, da bi poskrbeli sami zase

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Včetraj dobil odločbo v kateri so mi zavrnili možnost otroškega dodatka. Razlog; presegam(o) povprečje slovenske neto plače ki je okrog 980?. Dobro, v to se ne bom spuščal, ker mi je jasno, se mi pa zdi grdo, da ne bom uporabil še bolj grd pridevnik, da so upoštevali tudi otrokov varčevalni račun !

stupid-1.gif

da tako je saj to je v bistvu premoženje in tak je to. Sicer pa eno preposto vprašanje.
Zakaj imate denar na banki? Jaz konkretno imam vse ddenar doma investicija v sef ki sem ga zazidal v steno v kleti in voila ko pride kakšno nakazilo hop na banko po denar
cheer.gif

Izkušnje z državo pač
grin1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Mi niti ni tako nelogično ker premoženje je pač premoženje. Teoretično bi lahko imel 980 plače na "otroškem varčevalnem" pa 2 mio eur.

Mogoče bi morala imeti določena neka vsota varčevanja ki bi ti jo oprostili.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Včetraj dobil odločbo v kateri so mi zavrnili možnost otroškega dodatka. Razlog; presegam(o) povprečje slovenske neto plače ki je okrog 980?. Dobro, v to se ne bom spuščal, ker mi je jasno, se mi pa zdi grdo, da ne bom uporabil še bolj grd pridevnik, da so upoštevali tudi otrokov varčevalni račun !

stupid-1.gif

da tako je saj to je v bistvu premoženje in tak je to. Sicer pa eno preposto vprašanje.
Zakaj imate denar na banki? Jaz konkretno imam vse ddenar doma investicija v sef ki sem ga zazidal v steno v kleti in voila ko pride kakšno nakazilo hop na banko po denar
cheer.gif

Izkušnje z državo pač
grin1.gif

Kje ti že stanuješ, sem že pozabil ?
tongue-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik elrado pravi:
Mi niti ni tako nelogično ker premoženje je pač premoženje. Teoretično bi lahko imel 980 plače na "otroškem varčevalnem" pa 2 mio eur.

Mogoče bi morala imeti določena neka vsota varčevanja ki bi ti jo oprostili.

seveda zato pa je potrebno imeti popolnoma prazne račune saj to sem napisal. Kako pa vsak to ivede pa je odvisno od vsakega posameznika.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:

stupid-1.gif

Če presegaš povprečno neto plačo bi že po starem bil brez otroškega dodatka, po novem so brez ostali vsi, ki presegajo 64%. Tako da ti tudi to, da otrokov denar prenakažeš kaki babici ne bo pomagalo. Seveda če si pravilno prebral odločbo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:

stupid-1.gif

Če presegaš povprečno neto plačo bi že po starem bil brez otroškega dodatka, po novem so brez ostali vsi, ki presegajo 64%. Tako da ti tudi to, da otrokov denar prenakažeš kaki babici ne bo pomagalo. Seveda če si pravilno prebral odločbo.

Kaj to pomeni, da druzina z dvemi otroki ima lahko max. 2500€ prihodkov ?

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
A ker je račun otrokov bi moral neka posebna čustva do tega gojit al.....?

Si izračunal koliko je zaradi upoštevanja tega računa višji mesečni dohodek na družinskega člana? Čisto tako, da se ne ***** neki v prazno ker folk ne zna izračunat (oh saj res, pozabil sem delit z 900, ma nima veze važen je princip), če jim slučajno uspe pa ugotovimo da se pogovarjamo o centih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Če otrok nima nekaj 10.000 € na računu, se to pozna eno figo v izračunu. Vsi bi radi, da se pri podjetnikih upošteva denar vsega družabnega kroga (ljubice, žena, otroci...), pri socialnih transferjih pa tega naj ne bi bilo. No v "mojem" primeru, pri Jankoviæu pa je potrebno drugače... V info, upoštevajo se tudi prilivi, ki jih dobi otrok štipendist. Ne vem, zakaj bi bilo to narobe. Prihodki družine in premoženje so pač taki in neka lestvica je, ki določa kam padeš po finančnih sposobnostih.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj to pomeni, da druzina z dvemi otroki ima lahko max. 2500€ prihodkov ?

Ja, skupaj s fiktivnim dohodki je meja, da ne ostaneš brez otroškega dodatka pri štirih članih, malenkost več kot 2500€.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Saj več ali manj smo vsi zviseli, Tako da, se nima smisla obremenjat ker ne bo nič drugače..ta znesek moraš odmisliti in to je to.
Same varčevalne vloge pa nimajo tako groznega vpliva, seveda če nisi ravno na meji, da prideš prek tistih 65 % oz. kolikor je že. A na vsak način..če imaš starše, kake prihranke oz. varčuješ za otroke...seveda odpreš na njihovo ime.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:

stupid-1.gif

cheer.gif

Izkušnje z državo pač
grin1.gif

Lahko še naslov poveš ?
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če je bil nakazan na TRR DURS ve zanj. Je vseeno ali je gor 1 minuto, uro ali leto. Samo dohodka od obresti ne bo...
Ko pa odpirate depozite na starše in stare starše pa le pazite, da ne bodo v bližnji prihodnosti rabili kakšen socialni transfer ali sobo v domu... Zna bit presenečenje...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:

stupid-1.gif

cheer.gif

Izkušnje z državo pač
grin1.gif

Lahko še naslov poveš ?
smile-1.gif

ga ne odpreš niti ga ne najdeš.....
cheer.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če je bil nakazan na TRR DURS ve zanj. Je vseeno ali je gor 1 minuto, uro ali leto. ...

tipično razmišljanje slovenceljna. saj vsi lahko vidijo tudi plačo ampak je potrebno vedet da obstajajo tudi stroški in denar porabljam zato.
Da se niti ne spuščam v detajle ker vem kaj pišem in to pišem iz lastnih izkušenj!