Bravo portoroški redarji

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
V garažni hiši dobrih 100m vstran pa fraj parkingi, pa še avto je v senci in na varnem.
cheer.gif
A ni baje tam en plačal za 5 ur in 19 minut 25 EUR? Zna bit, da je to razlog.
Jaz sem plačal za cca 6 ur okrog 7€...

Tisti baje je nekako "baba čula baba rekla"

Ni cisto tako, nekje (mislim da v Delu) je bila objavljena fotografija racuna.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mozno - ali pa da je slo za kaj drugega, npr. za tovornjak ali avtobus, cesar se iz racuna ni dalo razbrati. V glavnem, bil je enormen znesek, v glavi mi je ostalo cca. 5 evrov na uro in sem si mislil da je nase morje res (pre)drago
smile-1.gif

Zdaj sem skoraj 100% preprican, da je bilo v rubriki Pa se to (na zadnji strani desno spodaj).

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Mozno - ali pa da je slo za kaj drugega, npr. za tovornjak ali avtobus, cesar se iz racuna ni dalo razbrati. V glavnem, bil je enormen znesek, v glavi mi je ostalo cca. 5 evrov na uro in sem si mislil da je nase morje res (pre)drago
smile-1.gif

Zdaj sem skoraj 100% preprican, da je bilo v rubriki Pa se to (na zadnji strani desno spodaj).
Avtobusi in tovornjaki so sploh redni obiskovalci parkirnih hiš...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
smile-1.gif

Avtobusi in tovornjaki so sploh redni obiskovalci parkirnih hiš...

Prav izvlekel bom zadevo ven, ce boste se naprej tecnarili
10.gif

Ze spet nisem povsem 100%, ampak precej blizu, a imam v spominu da ni slo za parkirno hiso, temvec za parkirisce. Grem zdajle pogledat, ce je casopis ze sel v reciklazo ali ne.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Evo, bilo je v sobotnem Delu (13. 8.). Cena je bila se visja, kot sem imel v spominu, parkirisce odprto (torej ne parkirna hisa), ne pise pa ali je slo za avto, motor, avijon ali karkoli pac ze. Nekam popoprana cena za avto, bi rekel.
1283677-DSC00091.JPG

Priponke

• 1283677-DSC00091.JPG
    1283677-DSC00091.JPG
    56,3 KB · Ogledi: 83

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
In ko vidi zaparkiran prostor za invalide, se samo odpelje dalje, saj so navadni parkirni prostori tako ali tako zasedeni ali pa zanj neuporabni. Pa to še ni najhuje pred trgovskimi centri, najhuje je pred občinskimi zgradbami in zdravstvenimi domovi, kjer vedno znova in znova naleti na takšne kretene, ki za več ur samo za "5 minut" skočijo na opravek in popolnoma onemogočijo takšnim invalidom življensko nujne potrebe. Tako velikokrat kliče na pomoč nas prijatelje, ki moramo zato skočiti iz službe in ki nas potrpljenje počasi mineva.
Enkrat v kratkem mi bo počil film, pa bodo kresalčki spet pisali zapisnike.

Jaz ne bi imel nič proti, če bi se dodal kakšen amandma, ki bi določal malo višje kazni za nepravilno parkiranje na prostoru za invalide + javna dela. Recimo 500 eur (da izuči imbecile z bolj tankimi denarnicami), pa 40 ur dela v Soči (za možganske truste v 100+k eur vrednih terencih, ki za 500 eur tudi pomežiknejo ne).
smirk-1.gif

To bi bilo odlično! Tisti, ki nimajo pravice parkirat na teh prostorih, pa to vseeno počnejo, bi morali biti nagrajeni s 40 urami dela v centrih, kjer se pomaga invalidom. Da bi razumeli, zakaj sploh obstajajo ti prostori.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
V garažni hiši dobrih 100m vstran pa fraj parkingi, pa še avto je v senci in na varnem.
cheer.gif
A ni baje tam en plačal za 5 ur in 19 minut 25 EUR? Zna bit, da je to razlog.
Jaz sem plačal za cca 6 ur okrog 7€...

Tisti baje je nekako "baba čula baba rekla"

Ni cisto tako, nekje (mislim da v Delu) je bila objavljena fotografija racuna.

Če greš v center Pirana skozi tiste rampe, je parkirnina 5 EUR na uro. MOČNO PODPIRAM in lajkam! Kaj hudiča se je treba vozit v center Pirana na kavo, če imaš urejena parkirišča pred Piranom, od tam naprej pa BREZPLAČEN bus? Ali pa greš peš, vzame ti 10 minut.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Čisto enostavna računica. Na hiški pri rampah je na veliko napisana cena 5 EUR/h. Računa se vsaka začeta ura, kar ob 5 urah in 10 minutah parkiranja pomeni 6x5 = 30. Ponavljam - tisti lenuhi, ki se hočete peljat v center Pirana na kavo, plačajte! Še višjo ceno bi dal. Prebivalci Pirana imajo dovolilnice in parkirišča ali znotraj mesta ali pod parkirno hišo zunaj. Za obiskovalce je zdaj na voljo drago parkiranje v centru mesta po 5€ ali pa parkirna hiša po 1,5€ na uro. Od tam pa FREE BUS. Ali peš. Meni se zdi takšna ureditev idealna, saj je Piran pešcona. Tja bi jaz pustil samo dostavo, prebivalce z dovolilnicami in intervencijo. Ampak ker se po zakonih to očitno ne da, debilov za parkiranje po 5€ na uro pa dovolj, so očitno lahko zaposlili par fantov za delo na rampi. Tako da je tisti članek čisto navadno sprenevedanje in se nanj poščijem.

Sem Ljubljančan in sem se imel na naši Obali super.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Jap, tisto odprto parkirišče najbližje Piranu je 5 eur/h.
smile-1.gif

No, na tablah piše, da je tisto parkirišče namenjeno imetnikom dovolilnic/abonmajev, tako da jaz niti probat nisem šel tja. Nisem vedel, da se sploh da. Z namenom so zgradili parkirno hišo - da se glavnina prometa ustavi pred mestom. Zunanje parkirišče pred Piranom so dali prebivalcem, a očitno ni vedno polno in ga prodajajo po 5€ na uro. Cena je sigurno napisana, preden greš not. Sam si je kriv.

I

Izbrisan uporabnik 474

Nikoli in nikdar nisem parkiral na prostoru za invalide, pa četudi so bila parkirišča polna, za invalide pa 10 fraj...

Sem se pred časom peljal po enem mestu, pa vidim invalida na pločniku, vendar pa je bil pred njim pločnik zaparkiran z avtomobili. Gospod ni imel druge izbire, kot da je zapeljal s pločnika na cestišče, pri tem pa se mu je zataknilo sprednje kolo in se je zvrnil po cestišču. Ne vem zakaj, ampak tisti gospod se mi je tako zasmislil in mi je vse skupaj prišlo do srca, da so mi solze stople v oči.

Od takrat naprej imam "0 tolerance" do "mentalnih invalidov" in vedno pustim kakšen listek na šipi, tako da vidijo vsi mimoidoči.

(ko sem, videl, kaj se je gospodu zgodilo, sem v trenutku ustavil avto, vklopil vse 4 žmigavce ter šel pomagat gospodu nazaj na voziček in mimo avtomobilov. Seveda so se našli kreteni, ki so trobili, ker bodo zamudili 10 sekund na svoj cilj...)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Če greš v center Pirana skozi tiste rampe, je parkirnina 5 EUR na uro. MOČNO PODPIRAM in lajkam! Kaj hudiča se je treba vozit v center Pirana na kavo, če imaš urejena parkirišča pred Piranom, od tam naprej pa BREZPLAČEN bus? Ali pa greš peš, vzame ti 10 minut.
Ne gredo vsi na kavo, nekateri imajo tudi bolj nujne opravke, al pa delo, pri katerem je treba tud s sabo kaj velikega ali teškega nest.
Recimo kakšni serviserji orodje, rezervne dele, dimnikarji, popravilo pohištva, dostava....... pa ne zasluži tolk, kot bo plačal parkirnine.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
prijatelj je inštalater in je imel enkrat nek posel v centru pirana. s kombijem ga niso spustili v mesto, zato je moral vso opremo in material znositi na bus in se potem z busom peljati v center

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Nikoli in nikdar nisem parkiral na prostoru za invalide, pa četudi so bila parkirišča polna, za invalide pa 10 fraj...

Sem se pred časom peljal po enem mestu, pa vidim invalida na pločniku, vendar pa je bil pred njim pločnik zaparkiran z avtomobili. Gospod ni imel druge izbire, kot da je zapeljal s pločnika na cestišče, pri tem pa se mu je zataknilo sprednje kolo in se je zvrnil po cestišču. Ne vem zakaj, ampak tisti gospod se mi je tako zasmislil in mi je vse skupaj prišlo do srca, da so mi solze stople v oči.

Od takrat naprej imam "0 tolerance" do "mentalnih invalidov" in vedno pustim kakšen listek na šipi, tako da vidijo vsi mimoidoči.

(ko sem, videl, kaj se je gospodu zgodilo, sem v trenutku ustavil avto, vklopil vse 4 žmigavce ter šel pomagat gospodu nazaj na voziček in mimo avtomobilov. Seveda so se našli kreteni, ki so trobili, ker bodo zamudili 10 sekund na svoj cilj...)

zmaga.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Tako da je tisti članek čisto navadno sprenevedanje in se nanj poščijem.

Sklepam, da ne beres omenjenega casopisa, sicer bi rubriko poznal - gre za tisto zadnjo zadevo, ki je se v casopisu, ponavadi se hecajo iz kaksnih politikov ali kaksne druge (sicer bolj resne) zadeve, tokrat je bilo pac parkiranje na vrsti.

Ker je nekdo visje v tej temi omenil, da parkiranje stane 5 EUR na uro, potem pa so padle pripombe, da to ne more drzati, sem omenil tole, ker je bila pac zraven fotografija racuna z vsemi podatki in ce zadeva ne bi bila resnicna, bi to hitro ugotovili. Se pravi: tako je, kot je tisti (sad ?) napisal. Meni bi se zdelo 5 EUR na uro vseeno precej drago, enako, kot se je to zdelo sistemiku, zato sem ugibal ce ni morda slo za kaksno vecje vozilo, za katero bi parkiranje stalo vec.

Zdaj pa s temi pojasnili se enkrat preberi relevantni del teme
cool-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Tako da je tisti članek čisto navadno sprenevedanje in se nanj poščijem.

Sklepam, da ne beres omenjenega casopisa, sicer bi rubriko poznal - gre za tisto zadnjo zadevo, ki je se v casopisu, ponavadi se hecajo iz kaksnih politikov ali kaksne druge (sicer bolj resne) zadeve, tokrat je bilo pac parkiranje na vrsti.

Ker je nekdo visje v tej temi omenil, da parkiranje stane 5 EUR na uro, potem pa so padle pripombe, da to ne more drzati, sem omenil tole, ker je bila pac zraven fotografija racuna z vsemi podatki in ce zadeva ne bi bila resnicna, bi to hitro ugotovili. Se pravi: tako je, kot je tisti (sad ?) napisal. Meni bi se zdelo 5 EUR na uro vseeno precej drago, enako, kot se je to zdelo sistemiku, zato sem ugibal ce ni morda slo za kaksno vecje vozilo, za katero bi parkiranje stalo vec.

Zdaj pa s temi pojasnili se enkrat preberi relevantni del teme
cool-1.gif

To sploh ni letelo nate, ampak za populistično spisan "članek".
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

Samo problem je to dopovedat mentalnim cepcem. Le tem taki avti nic ne ogrozajo promet.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Evo, bilo je v sobotnem Delu (13. 8.). Cena je bila se visja, kot sem imel v spominu, parkirisce odprto (torej ne parkirna hisa), ne pise pa ali je slo za avto, motor, avijon ali karkoli pac ze. Nekam popoprana cena za avto, bi rekel.
Evo, pomešal si veliko stvari med sabo... Jaz sem govoril o parkirni garaži nad Piranom (pri pokopališču), ti pa kažeš račun parkiranja v centru Pirana.
Še premali znesek je na računu, le zakaj se je treba zapeljat do vhoda, in to v obmorskem mestu, ko se je pa ja lepo sprehodit tistih 100m...