Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Je tudi razlika ali so to recimo taki sedeži kot je moj Romer, ki imajo zelo masivno osnovo, ali tisti "iz hoferja", ki jih je pol manj skupaj. Ta kolega ma cliotu te hoferjeve.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Je tudi razlika ali so to recimo taki sedeži kot je moj Romer, ki imajo zelo masivno osnovo, ali tisti "iz hoferja", ki jih je pol manj skupaj. Ta kolega ma cliotu te hoferjeve.

zmaga.gif

Točno, o tem, da boš spravil tri kvalitetne otroške stolčke na zadnjo klop lahko samo sanjaš. Tudi jaz govorim o isofix stolčkih, kjer ni variante da v klasičen osebni avto, razen enoprostorcev, spraviš zadaj tri.
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Blablabla.....ker ti si že vse probal...v teoriji, v praksi je pa ravno obratno. Še največja težava je zapenjat jahača za 25 EUR iz babycentra..Na sredino gre maxi cosi toby, levo cybex pallas, desno pa chicco key 23. Hofer zici all the way.
priden.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
A se ti delaš norca iz norca al kaj?
evil.gif

Tri isofix stolčke niti v snu ne moreš spraviti na zadnjo klop, saj imaš sidrišča le za dva, kapiš? In ja, govorim ti iz prakse. Edina varianta je torej enoprostorec, kombi ipd., ki ima vsak sedež zase in torej sidrišča za tri stolčke ...
wink-1.gif

EDIT: ja, toby ni isofix, tako bi verjetno (očitno) šlo, vendar tri isofix stolčke ne moreš "zahaklati/vklopiti" saj na sredini ni sidrišča. Tri navadne bi pa lahko spravil, če je le klop dovolj široka ...
priden.gif

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Sidrišča so takole:

| | | |

Enoprostorci (morda tudi kateri karavani) imajo pa takole

| | | | | |

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Jaz bi ISOFIX itak uvrstil v temo "Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji"

Edino kjer pride prav je prvih 6 mesecev za lupinco (koliko pa novorojenčka voziš okoli?) in za zadnje starostno obdobje da fiksiraš sedež (jahač) da ni projektil ko otrok ne sedi v njem, otrok se pa itak pripne s pasom avtomobila.

Čisti fail je osnovna ideja, da sedež fiksiraš v dveh točkah, zato so zaradi varnosti potrebna dodatna sidrišča, ki naredijo tak sedež enako štorast kot tisti, ki ga pripneš z varnostnim pasom. Iz vidika varnosti ni isofix v ničemer boljši v nekaterih testih se je toga kovinska zaponka izkazala kot slabost.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Saj o tem govorim, na zadnji klopi so le štiri sidrišča, vsak isofix stolček pa ima zadaj dva nastavka ... torej treh isofix stolčkov ne moreš dati na zadnjo klop. Simple as that ... druga stvar je v enoprostorcu, kjer ima vsak sedež po dva sidrišča.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Jaz bi ISOFIX itak uvrstil v temo "Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji"

Edino kjer pride prav je prvih 6 mesecev za lupinco (koliko pa novorojenčka voziš okoli?) in za zadnje starostno obdobje da fiksiraš sedež (jahač) da ni projektil ko otrok ne sedi v njem, otrok se pa itak pripne s pasom avtomobila.

Čisti fail je osnovna ideja, da sedež fiksiraš v dveh točkah, zato so zaradi varnosti potrebna dodatna sidrišča, ki naredijo tak sedež enako štorast kot tisti, ki ga pripneš z varnostnim pasom. Iz vidika varnosti ni isofix v ničemer boljši v nekaterih testih se je toga kovinska zaponka izkazala kot slabost.

Kje si pa to pobral
rolleyes-1.gif

ISOFIX je odlična zadeva, vsekakor precej bolj varen način pripenjanja otroka od klasičnega, le z varnostim pasom, sploh pa v zadnji skupini (stolčki za otroke od 15-36kg) ...
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Prebral, sprobal in pregledal sam. Niti eden od prodajalcev mi ni priporočal isofixa, kljub temu, da sem se zanimal. Je pa res da je za neuke starše manj možnosti za napake, ampak še zdaleč ni boletproof.

Če ti tega ne vidiš pa odpri oči, ali pa kupi en navaden stol v Hoferju
hysterical-1.gif
pa boš videl. Sem pa napisal, da je ISOFIX dober za zadnje starostno obdobje otroka, ampak zgolj zaradi dejstva, da sedež ne leti po avtu ko otroka ni notri.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jaz imam v enem avtu brez isofix, v drugem pa z. Pri isofix mi je zelo všeč ker je sedež rez fixen. Ko ga enkrat zapneš je kot del avtomobila. S pasom se ga da tudi dobro zategnit, samo vseeno ni isto. Sicer pa sedež drži še kljukica zgoraj (top tether sistem). Pa če kaj rabiš je v dveh sekundah zunaj in potem spet noter.

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Ne se razburjat, raje beri. Od stolov, ki sem jih naštel ima samo eden isofix. Da pa pripenjanje treh sedežev v karavanu odpade v primeru da bi hotel enega od njih pripet z isofixom pa sem napisal že par postov nazaj.

Oglasil sem se pa samo zato ker si:

1. Najprej trdil da se treh sedežev v neprostorcu ne da pripet --- jaz sem trdil da se to v določenih primerih da (in to tudi pogosto prakticiram)
2. Potem si začel srat da se to da samo s pofl stoli iz hoferja --- naštel sem tri stole, ki jih pripenjam v praksi in ki pomoje in po testih niso hofer pofl, da pa je ravno pri enem primeru "hofer pofla" problem z zapenjanjem.
3. Zdaj serješ da je vse kar nima isofixa hofer pofl.

....blablablabla.......

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
bonk.gif

Imaš otroke? Ti nikoli ne zaspijo v avtu, npr. ko se peljete na morje? ISOFIX pri stolčkih od 15-36kg pride zelo prav in to ne samo takrat kadar otroka ni v njem, saj menda za daljše vožnje ne uporabljaš jahača ali pač
sprasujem se.gif

Ko otrok zaspi, se pri jahaču nima kam nasloniti, pri tapravem stolčku pa. Ob trku je stolček fixiran v sidrišče, varnosti pas da ima funkcijo le zadržati otroka, pri klasičnem pa mora tako držati otroka kot stolček ... zato mi ne prodajat buč okoli isofixa, ok ..
wink-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Zakaj sedaj zapenjaš v edino stvar s katero se strinjam s tabo (15-36 kg = zadnje starostno obdobje)?

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Si ti politik?

Ne nimam otrok, zakaj? V avtu prevažam tri lutke in se navajam na čas ko bom imel otroke, tam okoli 65. leta štartam če bo sreča.
bonk.gif

Kaj vozim (3 sedeže od katerih noben ni jahač) in v kakšenm avtu (neenoprostorec) pa sem že večkrat jasno napisal. Lahko sicer še enkrat, ampak mislim da ni razlike med tem če nekdo nečesa 2x ne prebere in med tem da 3x ne prebere.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Problem je v tem, da zadaj ne gredo trije otroški sedeži (ne v Accorda ne v Superba - sem testiral oboje). V scenica pa recimo grejo.

Ok, jaz nečesa NE razumem. Tukaj vsi govorite, da ne gredo trije sedeži v zadnjo vrsto pri x avtomobilih (konkretno zgoraj so navedeni Superb, Honda Accord, potem nekateri pravijo še Scenic, itd.). Kako hudiča je meni uspelo spravit tri sedeže v Octavio II? Ki je manjši avto. In vsi tisti trije sedeži so kvalitetni (ob nakupu top po varnosti) in ne neka Lidl varijanta. Superb je še bistveno širši, torej težav NE bi smelo biti, nisem pa preizkušal.

Očitno sem butast, ker sem izbiral takšne sedeže, da GREDO v tretjo vrsto, enim je pa očitno lažje zamenjat avto oz. to butasto trditev uporabijo za izgovor za menjavo avtomobila. Če se vam že gre za menjavo avtomobila pač napišite, da hočete nov avto, ne pa uporabljat takšnih bedastih izgovorov. Aja, najbolje, da kar Transita nabavite, ker baje placa za prtljago tudi čarovniško zmanjka v normalnem avtu že pri enem frocu.
hysterical-1.gif

PS: Ja, spodnja kombinacija ni ravno najbolj udobna, ampak...
PS2: Isofix in neisofix ISTI sedež je enako varen, ČE JE PRAVILNO PRIPET. Kar pa je pri Isofix-u trivialna zadeva, pri neisofix-u pa jih baje večina napačno pripenja. In samo to je razlika. In ja, v tej kombinaciji na sliki sedeži niso v isofixu (čeprav ga en ima), ker ni placa, so PA PRAVILNO IN VARNO PRIPETI.

Še slike, da ne bo kdo trdil, da nakladam:
dscf8797.jpg

dscf8798.jpg

dscf8799.jpg

dscf8800.jpg

Sedaj pa spet naprej vneto razpredajte, kako je potrebna najmanj S-klasa, da lahko otroka varno voziš okrog.
aplauz.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne se razburjat, raje beri. Od stolov, ki sem jih naštel ima samo eden isofix. Da pa pripenjanje treh sedežev v karavanu odpade v primeru da bi hotel enega od njih pripet z isofixom pa sem napisal že par postov nazaj.

Oglasil sem se pa samo zato ker si:

1. Najprej trdil da se treh sedežev v neprostorcu ne da pripet --- jaz sem trdil da se to v določenih primerih da (in to tudi pogosto prakticiram)
2. Potem si začel srat da se to da samo s pofl stoli iz hoferja --- naštel sem tri stole, ki jih pripenjam v praksi in ki pomoje in po testih niso hofer pofl, da pa je ravno pri enem primeru "hofer pofla" problem z zapenjanjem.
3. Zdaj serješ da je vse kar nima isofixa hofer pofl.

....blablablabla.......

Očitno ti ne bereš prav:

1.) Nikjer nisem trdil da se treh stolčkov ne da zmontirati na zadnjo klop, trdil sem in še vedno, da TREH ISOFIX stolčkov ne moreš imeti vštekanih na zadnji klopi, ker so le štiri sidrišča (torej za dva stolčka).
2.) o "sranju iz hoferja" je pisal @iIbizadriver, jaz sem le potrdil da treh (poudarjam) ISOFIX stolčkov ne moreš montirati v klasičen osebni avto razen enoprostorca
3.) in kje ti vidiš da sem napisal da je vse kar nima ISOFIX-a Hofer pofl? Spet si nekaj kar sam dodal
rolleyes-1.gif

@Mtl je s slikovnim materialom dokazal, da se očitno da pripeti tri stolčke na zadnjo klop, vendar noben ni pritrjen z ISOFIXOM ...
zmaga.gif

Torej ves point mojega pametovanja je uporaba treh ISOFIX stolčkov na zadnji klopi. O drugem nisem diskutiral.
priden.gif

Btw, tudi sam imam v đipu stočke brez, v osebnih pa z isofixom, ki jih je dosti lažje odstraniti, kadar rabim podret sedeže.
cool-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Da ti osvežim spomin:

Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Problem je v tem, da zadaj ne gredo trije otroški sedeži (ne v Accorda ne v Superba - sem testiral oboje). V scenica pa recimo grejo.

Točno tako, če imaš tri mulce je enoprostorc "must have".
zmaga.gif

Spomin zlate ribice? Ti še citiram kdaj si v debato prisral isofix?

Od prvega mojega oglašanja v tej temi sem pisal o temle (prej omenjeni hofer sedeži v "must have not" enoprostorcu, ki se mu reče saab 9-5 karavan):

ajt4p4.jpg

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Dobro, dobro, če se že tolk obešaš s tem tvojim "sranjem", you win ...
priden.gif

Btw, meni je bilo samoumevno da je govora o isofix stolčkih, tebi očitno ne ... ah ja ..
tongue-1.gif