Je tudi razlika ali so to recimo taki sedeži kot je moj Romer, ki imajo zelo masivno osnovo, ali tisti "iz hoferja", ki jih je pol manj skupaj. Ta kolega ma cliotu te hoferjeve.
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Je tudi razlika ali so to recimo taki sedeži kot je moj Romer, ki imajo zelo masivno osnovo, ali tisti "iz hoferja", ki jih je pol manj skupaj. Ta kolega ma cliotu te hoferjeve.
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Jaz bi ISOFIX itak uvrstil v temo "Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji"
Edino kjer pride prav je prvih 6 mesecev za lupinco (koliko pa novorojenčka voziš okoli?) in za zadnje starostno obdobje da fiksiraš sedež (jahač) da ni projektil ko otrok ne sedi v njem, otrok se pa itak pripne s pasom avtomobila.
Čisti fail je osnovna ideja, da sedež fiksiraš v dveh točkah, zato so zaradi varnosti potrebna dodatna sidrišča, ki naredijo tak sedež enako štorast kot tisti, ki ga pripneš z varnostnim pasom. Iz vidika varnosti ni isofix v ničemer boljši v nekaterih testih se je toga kovinska zaponka izkazala kot slabost.
Citat:
Problem je v tem, da zadaj ne gredo trije otroški sedeži (ne v Accorda ne v Superba - sem testiral oboje). V scenica pa recimo grejo.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne se razburjat, raje beri. Od stolov, ki sem jih naštel ima samo eden isofix. Da pa pripenjanje treh sedežev v karavanu odpade v primeru da bi hotel enega od njih pripet z isofixom pa sem napisal že par postov nazaj.
Oglasil sem se pa samo zato ker si:
1. Najprej trdil da se treh sedežev v neprostorcu ne da pripet --- jaz sem trdil da se to v določenih primerih da (in to tudi pogosto prakticiram)
2. Potem si začel srat da se to da samo s pofl stoli iz hoferja --- naštel sem tri stole, ki jih pripenjam v praksi in ki pomoje in po testih niso hofer pofl, da pa je ravno pri enem primeru "hofer pofla" problem z zapenjanjem.
3. Zdaj serješ da je vse kar nima isofixa hofer pofl.
....blablablabla.......
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Problem je v tem, da zadaj ne gredo trije otroški sedeži (ne v Accorda ne v Superba - sem testiral oboje). V scenica pa recimo grejo.
Točno tako, če imaš tri mulce je enoprostorc "must have".