Bolečina v prsih

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Pozdravljen

V ponedeljek zjutraj sem se zbudil z neznosno bolečino v prsih. Bolelo me je na sredini prsi. Zelo težko sem dihal, nisem mogel ne sedeti, ne ležati,...
Drugi dan je bilo potem boljše, ampak bolečina še kar traja. Ko se pripognem, ko se vležem, ko se pri ležanju premaknem na drugi bok,... me kar nekaj časa pol boli in duši. In zelo hitro se zadiham!
Perikarditis?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Delo
frown-1.gif

Ma en dan me bolj boli, drugin dan praktično nič, pol pa mogoče zopet malo, pol pa full ( recimo danes je takšen dan, ko me bolijo vse mišice, ko se vležem me začne dušiti,... )

shift

Guru
20. jul 2007
9.886
2.274
113
za šankom
glede na to da te boli že cel teden in da te bolijo vse mišice je infarkt skoraj nemogoč.
lahko gre za pljučno embolijo ali perikarditis.lahko pa le za kako okužbo

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
glede na to da te boli že cel teden in da te bolijo vse mišice je infarkt skoraj nemogoč.
lahko gre za pljučno embolijo ali perikarditis.lahko pa le za kako okužbo

+1

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.160
6.997
113
Takega mojstra sem zadnjic imel v postopku. Tud iz avta ni mogel tako ga je bolelo. In videlo se je, da ga res boli, ker so mu kar solze tekle ko je sapo lovil. Ampak vseeno sva se 5 min mogla pregovarjat da je pristal da ga pregleda zdravnik. So pa isto izkljucili infarkt in ga poslali k osebnemu zdravniku.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tole si pa tako napisal kot, da bi pisal v forumu o avtomobilizmu. Mehankar je ugotovil napako in ima v torek čas zame da zrihta.
smile-1.gif

Ja, no dobro opravi.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Tako, v torek sem na sporedu za operacijo. Menjava aortne zaklopke
frown-1.gif

In vzrok je?? ...ali pač če se zgodi, se zgodi in porihtajo?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Uf sliši se zelo resno. Upam, da dobro zrihtaš.

Drugače pa podobne težave tudi mene že nekaj časa pestijo. Zjutrj ko se zbudim sem kot v nekakšnem krču. Ampak nimam občutka, da mi me bolelo v notrajnosti prstnega koša ampak kot pa imam na prsnem delu nekakšen mišični krč. Ko se po 10tih minutah malce raztegnem je zadeva znatno boljša. Ampak mi ni jasno kaj mi lahko tako zategne mišice tekom noči? Prav nekakšen krč. Boli tudi ob globjem vdihu in podobno. Tekom dopoldneva pa zadeva praktično izgine.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Uf sliši se zelo resno. Upam, da dobro zrihtaš.

Drugače pa podobne težave tudi mene že nekaj časa pestijo. Zjutrj ko se zbudim sem kot v nekakšnem krču. Ampak nimam občutka, da mi me bolelo v notrajnosti prstnega koša ampak kot pa imam na prsnem delu nekakšen mišični krč. Ko se po 10tih minutah malce raztegnem je zadeva znatno boljša. Ampak mi ni jasno kaj mi lahko tako zategne mišice tekom noči? Prav nekakšen krč. Boli tudi ob globjem vdihu in podobno. Tekom dopoldneva pa zadeva praktično izgine.

blago vnetje medrebernih misic. znacilno za taksna naglo prehodna obdobja kjer se ljudje ne prilagodijo z oblacili najbolj.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Najlepša hvala za odgovor. Se mi zdi tvoje mnenje kar logično, ker oblačim se v prehodnih obdobjih res letavino malo, saj me zelo pozno zebe. Mal mi je sam jeba ker me vedno bolj boli (tudi bolečina je vedno daljša, tako da se je ne znebim že praktično do popoldneva)...

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Če imaš bolečino v prsih, še posebno na mestu, kjer je srce ali v njegovi bližini, se ne smeš nič igrati ali se spraševati, če bi šel k doktorju ali ne ... Direkt k doktorju, pa če tam cel dan čakaš nanj v čakalnici!

Takega mnenja pa sem, od kar je en moj prijatelj bil star, mislim da 16 ali 17 let, pa je mel eno bulo ob srcu, kar naredila se mu je ... mama mu je rekla, da bosta šla naslednji dan k doktorju. Potem naslednji dan je mama zjutraj bila v službi, pa trije kolegi gredo k njemu na obisk, ker so igrali inštrumente, pa ko se je ta hotel vstat, je rekel, da mu je tako slabo, da bo verjetno padel skupaj ... in takrat je v tisti sekundi skup padel, pa samo še mežikal (kot da bi bil pri zavesti), reagiral ni na nič več, so leteli po sosede, da so ga pomagali oživljati, v nekje 15. minutah so bili reševalci že tam, ampak so lahko razglasili še samo njegovo smrt.

Sicer pa tudi ona Dr. G, ki je mrliška oglednica na Investigation Discovery, večkrat omeni, da je srce glavni človeški organ, ko imate hude težave z njim, morate vse takoj pustiti in se čimprej odpraviti k zdravniku, ker so vam morda štete minute ..

Mene včasih nekaj spika tam okrog srca (enkrat na par mesecev za par sekund), ampak moja je rekla da to ni nič hudega ... problem bi lahko nastal, če bi bolečina trajala par minut ali še uro in več ... takrat pa takoj k doktorju ..

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Tako, v torek sem na sporedu za operacijo. Menjava aortne zaklopke
frown-1.gif

Uf, žal se na zdravstvo ne spoznam, zdi pa se mi, da tole ni ravno rutinska operacija. Ob branju me je kar malce zmrazilo.
Vsekakor, srečno !!

p.s. in upam, da je že za teboj in da dobro okrevaš ...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik top_shit pravi:

Uf, žal se na zdravstvo ne spoznam, zdi pa se mi, da tole ni ravno rutinska operacija. Ob branju me je kar malce zmrazilo.
Vsekakor, srečno !!

.

V kardialni kirurgiji je zamenjava (mitralne) zaklopke rutina.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Nova zaklopka vgrajena, po 10 dneh sem doma iz bolnice. Ni lahko, ampak kaj čma.
Pazte na svoje srce!