BlackBerry

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Imaš Pro ali Lite verzijo? Meni vakič zamrzne, če me kliče kdo iz blackliste
sprasujem se.gif

Od včeraj je na voljo update programa "blacklist", ki sedaj normalno deluje
wink-1.gif

lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.682
6.445
113
Eno vprašanje.

Vzel sem BlackBerry 9700 pri Simobilu. Vklopili so mi tudi opcijo BB za okoli 20 EUR mesečno in to naj bi zagotavljalo neomejen prenos podatkov v Sloveniji.

Sedaj sem dobil račun in je poleg opcije BB vsakih nekaj dni zaračunan tudi internetni prenos. Ali gre za kakšno napako pri obračunavanju ali moram na kaj paziti? Poleg osnovnih aplikacij sem namestil samo še Gmail in Google Maps - ali se ta promet računa posebej?
sprasujem se.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Verjetno gre kak prenos preko APN-a internet.simobil.si ali live.simobil.si ... Preko teh APN-ov pa nimaš brezplačnega prenosa.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.682
6.445
113
Ali se da to kje izklopiti? Nikjer ne najdem, da bi bil vpisan kakšen drug APN kot blackberry.net.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Probaj preveriti v teh novo naloženih aplikacijah (Gmail in Gmaps) preko katere dostopne točke se ti povezujejo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.682
6.445
113
V Service Books sem našel WAP Transport in WAP2 Transport. Pobrisal sem jih in zaenkrat vse deluje.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Nabavili smo BlackBerry Curve 8520 pa ne znamo ošiljati SMSjev. Na informacijah so rekli, da moramo vklopiti neko BlackBerry aplikacijo, na mobitelovem centru so mi pa dali neko mednarodno številko za vklop SMSjev. Probal že vse variante pa mi ne rata.
A mi lahko kdo bolj po kmečko razloži kako vklopiti pošiljanje SMSjev?

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Hm, čudi me da ne gre pošiljati smsov.
Namreč v BB 8520 dal sim in je takoj slo posiljat sms-e in klicat (brez BIS storitve).

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@jetamp: lahko natančno opišeš kje je problem in kako pošiljate sms-e? Pa če lahko malo več poveš kje je aparat kupljen (je nov / rabljen?)

Načeloma če imate Mobitel operaterja, bi pot Options -> SMS -> Service Center: +3864100133..

Samo to bi se moralo zgoditi avtomatsko z Mobitelovo SIM kartico (tudi brez BIS / BES paketa).

Če so ti čisto iste zadeve dali tudi na Mobitelu ti lahko svetujem še to, da daš ven baterijo (hard reset), in pa da probaš SMS z to kartico poslat iz drugega telefona, nato pa jo daj v BB.

Srečno.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Aparat je bil kupljen pri mobitelu. Namesto številke +3864100133 je bila neka 6mestna ševilka, ko sem pa vnašal pravilno številko sem pa pozabil + spredaj
redface-1.gif
. No sedaj dela, hvala.

Tadej23

Zelenc'
11. maj 2010
12
0
1
Dan.
Torej, včeraj sem kupil novega curva 8900 v prosti prodaji v BTC-ju.
1.Zakaj imam pri stup mail na voljo samo enterprise?
2.Kako vem a mam BIS ali BES bolj ko bererm po forumih o temu manj mi je jasno...
3.Zakaj mi noce nalozit app world, niti mi noce aplikacija gmaila,facebooka,google maps se povezat.....ceprav imam tako imenovan data plan.(sem na džabestu 1GB prenosa).
4.Zakj mi piše da mam gor inštaliran BB map in podobno ko pa ni nikjer ikonce??
Najlepša hvala za vse odgovore.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
1. V setup dobiš za nastavit mail ("email settings" ikonica) ko si pri operaterju vklopiš BIS storitev.. Za enterprise (BES) pa imaš ponavadi strežnik v firmi in je potrebno imeti licenco..
2. Če nisi nič dodatno podpisal nimaš nič. Za navadne uporabnike je ponavadi BIS (5€ / mesec več)..
3. Zato ker slovenija ni podprta (oz. nekaterim dela drugim ne..).. pojdi malo nazaj kjer sem napisal navodila kako se to da rešit. Pa še gotovo nimaš BISa vklopljenega?
smile-1.gif

4. Lahko da je zadeva skrita (bb tipka hide / show all) ali pa gre za kako verzijo FWja ki ima notri preveč "smeti". Svetujem ti da si snameš najnovejši OS in zadevo posodobiš.. Pri tem pa obkljukaš samo tiste stvari ki jih ti potrebuješ in bo najbol v redu.

Nazadnje urejeno:

Tadej23

Zelenc'
11. maj 2010
12
0
1
Hvala za odgovor danes sm si na mobitelu naročil BIS .
Glede app worlda sm si ga gor dal preko cmd-ja, tko kot je opisano v unem postopku samo zdaj cakam da mi BIS odobrijo da si naredim account. in zacnem uporabljat applikacije ter mail.
Glede upadta:mam najnovejši destop manger(ver 5.xxx) samo go dam posodobitve mi najde samo 4.6.1.330(nekaj tagega), ni ne duha ne sluha od ver. 5.xxxxx.
lp

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Greš na BB site in poiščeš DEsktop and Device software. Potem on-line nadgradiš aparat. BES uporabniki pa morajo to narediti s pomočjo admina, ki distribuira paket.