BlackBerry

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Koliko BBjev se proda letno v Slovenistanu? Jurja, dva, deset? Milijon? Po mojem je to odločilno pri prevodih.
Sicer pa se kakovostne prevode ne dela z Google Translate.
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ammm še eden ki sanja o SLO miniju. Govora ni o slo meniju temveč o slo jeziku - slo tipkovnici ali kako naj drugače povem ?
smile-1.gif
Kaj ima tukaj za bit kakovostnega?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Manj vreden si ti če se zadovoljiš s češčino. Jaz pa sem ponosen in zaveden Slovenec in mi ni vseeno. Zaradi mene imaš arabsko. Kekec.

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
tvoj nivo komunikacije izkazuje nivo IQja. Konec zgodbe.

nekateri se pač v življenju ukvarjamo z bolj pomembnimi stvarmi kot je čžš na telefonu.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz sem zadovoljen da lahko sploh pišem šumnike na BlackBerryu.. Če nekje globoko v meniju pod input type piše Češky mi je pa vseeno.

AvtoFun: predgalam da se poglobiš in sam narediš potrebne *.cod / *.alx datoteke, če te res tako zelo moti
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Zanima me samo eno mnenje uporabnikov BB Storma ali vseh tistih, ki ste ga kdaj imeli v rokah in skušali spisati kakšen mail:

BB Storm in njegov princip delovanja zaslona je v bistvu zelo super, dokler ne prideš do tega, da je potrebno napisati kakšen mail ali SMS ...
Sam bi bil nad tem aparatom noro navdušen, če bi imel "izvlečno" tipkovnico v stilu Nokie N97. Ker je nima, bom slej ko prej aparat menjal.
Kaj vi mislite o tem?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz sem Storma 9500 videl le 1x in sem se z njim malo poigral.. Zadeva sicer izgleda ok, tudi izdelava se mi ni zdela slaba.. Za pisanje pa žal res ni (vsaj zame ne).

BlackBerry (tisto pravo, naprava za sporočanje) je zame Bold 9000, Bold 9700..

Mogoče bodo novejši Stormi 9550 ipd. boljši za pisanje..

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Novi Stormi bodo morali imeti dodelan vmesnik tipkovnice in bolje vidno na zaslonu, kaj si pritisnil (recimo, da se črka kar izpiše ob besedilu na zgornjem delu zaslona in dokler tipke ne spustiš, je ne zabeleži in lahko prst premakneš na drugo tipko), hkrati bodo zaradi tipkovnice in preglednosti potrebovali večji zaslon. Ali pa pač skrito fizično QWERTZ/QWERTY tipkovnico. To slednje ob približni ohranitvi trenutne velikosti in debeline bi se meni zdelo najboljša rešitev. Sicer je za ostalo delo zaslon super zasnovan, tudi delo z njim je inuitivno. Ampak, zaenkrat je STORM polizdelek, namenjen vstopu na trg splošne populacije in korak stran od poslovnega sveta.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Jaz sem zadovoljen da lahko sploh pišem šumnike na BlackBerryu.. Če nekje globoko v meniju pod input type piše Češky mi je pa vseeno.

AvtoFun: predgalam da se poglobiš in sam narediš potrebne *.cod / *.alx datoteke, če te res tako zelo moti
smile-1.gif

Ma ne AvtoFun nebo nič delal ker nima BB-ja
smile-1.gif

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
sem imel Storma do pred kratkim, ko sem zamenjal za 9700. V tem času ko sem ga uporabljal, so bili moji maili precej krajši, ali pa sem zadevo brez besed forwardiral... Kar niti ni bilo slabo, saj so potem drugi odgovarjali
evil.gif

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
zaenkrat vse bp. Telefon ima vse, kar potrebujem. edino kar me mogoče moti je, da ni nove verzije Si.navigatorja in uporabljam od BB8310, kjer pa potem slika poti na zemljevidu ni čez cel ekran.

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
ka dosti se nisem poglabljal, ker tega ne potrebujem, sem pa našel tole

"Lite" verzij omogoča mislim da do 5 številk na blacklisti in ko te nekdo pokliče, dobiš samo neodgovorjen klic, klicočemu pa samo enkrat zazvoni in prekine, vendar brez zasedenega signala.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Zanimjivi so ti BB ja... Me kar mika. Upam da bližnji prihodnosti izda katera pametna firma (Garmin, TomTom, iGO) navigacijo za ta OS in bo popolna zmaga sploh ker ima GPS support!

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
@ Storm in tipkanje: to je res precejšnja bolečina, čeprav na Storm II dela bolje, še vseeno pa ni to to
@ Navigacija: Garmin jo že ponuja, vendar je enaka kot vse druge za BB - torej karte se vlečejo s strežnika. Meni je glede tega itak ravno, bi pa vseeno raje imel takšno, ki omogoča lokalne karte
@ programi: a ta zeleni imate App world? Predvidevam, da ga tudi še čakate