Omejitev pošiljanja na več naslovnikov hkrati na največ 10 naslovnikov, je več kot neumna in upam, da jo kmalu odpravijo. Ali velja pri vseh storitvah, SMS, MMS in e-pošti? Menda ne mislijo, da s tem zmanjšujejo SPAM?
Zaradi te omejitve je potem uporaba skupin v adresarju tako ali tako brezpredmetna.
In ker sem ravno pri skupinah v adresarju. Poskusil sem narediti celoten backup in v nadaljevanju restore z DM in ugotovil (vsaj pri Boldu), da mi je restavriral stike in imena skupin, članov v posamezni skupini pa ni bilo več na spregled, torej je (mučno) dodajanje članov v posamezno skupino po vsakem formatiranju aparata neizogibno.
Ni mi tudi jasno, zakaj niso bolje pripravili sinhronizacije z Outlookom glede obdelave skupin v adresarjih.
No, tudi pri Nokiji niso, a so tam vsaj malce olajšali izbiranje naslovnikov.
Še majhna zanimivost... Zadnjič mi je nekdo iz Nokijinega aparata poslal en SMS, ki ga je naslovil na več naslovnikov in videl sem vse ostale prejemnike. Nisem si sploh mislil, da bo to vidno, saj na aparatu Nokije takšen SMS ne pokaže vseh prejemnikov.
Tudi Google Sync se ustraši skupin v adresarju. Občutek imam, da gre za bolj zaprte strukture (izbrani člani v posamezni skupini), zato zunanje aplikacije tega ne sinhronizirajo.
Za masovno pošiljanje mi ostane le še M:Namiznik.
Ali bere to temo kdo od so-avtorjev M:Namiznika - preberi zgornji odstavek !