BlackBerry

MarkoO

Pripravnik
8. maj 2009
39
0
6
Ljubljana
www.simobil.si
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Ja Cavo,... vso srečo,... pa upam da dobiš kaj drugega,...
b

Sej sm mu reku pa je vseeno vstrajal
smile-1.gif
He He

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
eno vprašanje - na Nokii E71 imam nekih 500 kontaktov, ki bi jih moral premaknit na Berry-ja.

kakšna ideja, kako? bluetooth povezava mi ga serje, z BB na E71 gre, obratno ne. vem, da imam backup celotnega imenika na spominski kartici, je kakšna varianta na ta način?

lp, Dizzy

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Ena varianta je sinhronizacija E71 z outlook-om in potem z BB-jem, druga varianta pa je, da ti na S! centru skopirajo podatke s kopircem telefonov.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz sem naredil preko Outlooka iz E71 na BB Nevihto. PC Suite -> Sync z Outlookom, potem pa Desktop Manager in Sync iz Outlooka na BB. Edini problem je, da mi že pri sinhronizaciji iz PC Suite na Outlook ni preneslo vseh podatkov za vsak kontakt ... To si moram še enkrat vzeti čas in urediti vse v Outlooku ter sinhronizirati naprej.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nisem našel, kam bi lahko vpisal zyb ali podobno stran za remote sync BlackBerryja. :S

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Kako z BB-jem pošiljate sporočila na več naslovnikov hkrati? Priznam, pri Nokiji je to bolje rešeno... Pokljukaš želene prejemnike in pošlješ, v Boldu pa je potrebno dodajati vsakega posebej.

Razmišljal sem sicer o skupinah kontaktov (group), vendar se mi zdijo neuporabne, ker jih ne morem pripeljati v mobilnik s sinhronizacijo iz Outlooka ali pa "vajo" njihove izgradnje ponavljam po vsakem formatiranju aparata.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
@borovnica, Cawo: BB ne pozna SyncML-a, tako da je lokalna sinhronizacija ali sinhronizacija s poštnim strežnikom edina mogoča
@bostjank: to ima BB res precej butasto rešeno. V osnovi lahko itak pošlješ le 10-im kontaktom. Če naredip skupine in varnostno kopijo, ti po resetu in restoru vse ostane popolnoma enako

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Omejitev pošiljanja na več naslovnikov hkrati na največ 10 naslovnikov, je več kot neumna in upam, da jo kmalu odpravijo. Ali velja pri vseh storitvah, SMS, MMS in e-pošti? Menda ne mislijo, da s tem zmanjšujejo SPAM?
smile-1.gif
Zaradi te omejitve je potem uporaba skupin v adresarju tako ali tako brezpredmetna.

In ker sem ravno pri skupinah v adresarju. Poskusil sem narediti celoten backup in v nadaljevanju restore z DM in ugotovil (vsaj pri Boldu), da mi je restavriral stike in imena skupin, članov v posamezni skupini pa ni bilo več na spregled, torej je (mučno) dodajanje članov v posamezno skupino po vsakem formatiranju aparata neizogibno.

Ni mi tudi jasno, zakaj niso bolje pripravili sinhronizacije z Outlookom glede obdelave skupin v adresarjih.

No, tudi pri Nokiji niso, a so tam vsaj malce olajšali izbiranje naslovnikov.

Še majhna zanimivost... Zadnjič mi je nekdo iz Nokijinega aparata poslal en SMS, ki ga je naslovil na več naslovnikov in videl sem vse ostale prejemnike. Nisem si sploh mislil, da bo to vidno, saj na aparatu Nokije takšen SMS ne pokaže vseh prejemnikov.

Tudi Google Sync se ustraši skupin v adresarju. Občutek imam, da gre za bolj zaprte strukture (izbrani člani v posamezni skupini), zato zunanje aplikacije tega ne sinhronizirajo.

Za masovno pošiljanje mi ostane le še M:Namiznik.
smile-1.gif

Ali bere to temo kdo od so-avtorjev M:Namiznika - preberi zgornji odstavek !
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Jaz sem probal samo pri SMS-ih, sumim, da je pri MMS enako.
A si siguren, da je bilo to pri SMS-ju in ne pri MMS-ju (kjer je normalno, da vidič vse prejemnike.
Mogoče pa bo kaj podobnega v kateri izmed prihodnjih različic M:Namiznika. Še vedno pa ti za podobne zadeve ostane WEB poštar.

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Hmm, imaš prav. Res je bil MMS in ne SMS, čeravno me je zavedlo, ker je bilo samo besedilo.

Pogledal sem Web poštarja... Sploh ne mogoča filtriranja stikov v adresarju ko pišeš novo sporočilo, zato je neuporaben, če imaš veliko stikov in bi želel SMS poslati določenim. Iz tega vidika je Namiznik boljši. Lahko bi si sicer ročno oblikoval imena skupin, vendar moram imeti potem spet ločene uvozne datoteke po posameznih skupinah, pa še format uvoznih datotek mi ni skladen s tistim, ki ga producira Outlook ali Excel. Namiznik je celo tako pameten, da sploh ne sinhronizira stikov, ki nimajo polnega polja Mobilni telefon.

Nazadnje urejeno:

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
WEB poštar je primeren za relativno statične skupine. Izbor prejemnikov pa se meni zdi enostaven z klukanjem prejemnikov. Uvoz kontaktov pa je res butast.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kako pa je kaj za šumnike proskrbljeno na BBjih? Torej š č ž? Neumno vprašam ampak Slovenska tipkovnica najbrž ne obstaja?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
To misliš language telefona na češčino al celi menu? Torej še za njih mi Slovenci ne obstajamo
confused-1.gif

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Ne jezik pisanja. Dost bi bli neumni, če bi za tistih 500 BB-jev, ki jih je v uporabi v Sloveniji delali prevode.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@grobo: 500 bbjev? kar dost lepa cifra. Jaz sem ciljal kar na malo manjšo.. Če vidiš po forumih koliko jih je bi bilo pod 100.. koliko je pa takih ki nikoli ne pišejo po forumih zaradi telefona, je pa vprašanje
smile-1.gif

Ma že kdo Bold 9700, in če.. kako se obnese?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
SiMobil al iz tujine? Kateri FW je bil gor? Je trackpad čisto čvrst nič "ne miga"?
smile-1.gif

Čestitke za nakup, dobre naprave!