BlackBerry

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Mislim, da storitve na BBju brez BIS delujejo le dokler, ne osvežiš operacijskega sistema, čiščenja mobilnika (wipe) ali osvežitve servisnih nastavitev (service books). Je pa tako... Če za maile uporabljaš neko zunanjo aplikacijo (Gmail za večino laičnih uporabnikov ali denimo Notifysync za uporabnike Exchange), ki se zadovolji tudi s TCP ali WAP2 načinom dela (klasična podatkovna povezava), potem je BB uporaben tudi brez BIS/BES.

Če si želimo naliti čistega vina in BB uporabljati, tako kot se sposodi in kot je zastavljen ter če cenimo popolno zanesljivost delovanja storitev oz. aplikacij, potem je BIS (uporabniki imap/pop3 poštnih predalov) oziroma BES (uporabniki Exchange) edina opcija.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ker razmišljam o nabavi BlackBerry telefona - sem res veliko na netu, vsako uro čekiram maile (ko čakam nek določen mail, celo po večkrat), sms-e full pošiljam, kličem zmerno. zato razmišljam o nabavi tega, recimo temu "sistema" - kolegica ga ima in ji že gmail pošilja maile, kot bi dobivala sms-e, kar mi je zelo všeč - to bi mi precej olajšalo delo, sploh ko sem na terenu in bi bral sms-e kot recimo sms-e, vsaj ona pravi, da tako funkcionira.

zdaj pa me malo zanima, katerega BB-ja bi mi priporočali. zadnjič sem si malo ogledoval pri S! Storma in Curva, pa mi je bil slednji skoraj bolj všeč (ne vem, nekako mi zaslon na dotik ne potegne) - sicer bi najraje imel Bolda, ampak novega ne bi kupoval, rabljenega tako tako - skratka, malce predrag mi pride, da bi ekstra sklenil razmerje in potem dokupil Bolda.

skratka - je Curve v povezavi z BB tri zame okej, glede na zgoraj opisano ali ne? še to - blackberry.net in ostali ponudniki, vsaj tako je napisano v razpredelnici na strani Simobila - kaj je razlika?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Govoriš o Curve 8520? Meni se zdi všečen, čeprav je funkcijsko nekoliko podhranjen. Bi ga pa tudi sam raje izbral kot Bolda, čeprav tudi ta niti ni napačen.
Drugega dela vprašanja pa ne zastopim najbolje. balcberry.net je najverjetneje dostopna točka, potem pa obstajajo še dostopne točke tudi internet.simobil.si in live.simobil.si. Mogoče si to mislil? Ti bi verjetno rabil BIS (internetno) različico, za Gmail, volja, siol ipd. je potrebna ta in je v bistvu "pull" različica in ne push, saj ti intervalno preverja pošto ter jo sname s tvojega maila na tvoj BB dlančnik.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Moj glas gre za Bolda. Meni se je tudi zdel drag , ampak v paketu 44 eur mi je tudi 160 EUR v redu cena
Sicer pa mi yahoo deluje super, priponke odpre zelo hitro prakticno vse , tudi skenirani dokumenti so pri povecavi izredno lepo citljivi...

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
S! ... Mobitel ne pride v poštev ...
tongue-1.gif

kolk pa baterija kaj drži? pri 9500 Stormu in pri 8520 Curve?

sicer pa - kar se funkcij tiče - bom itak imel dva telefona - E71 in BB-ja ... če se odločim ...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@cawo: 8520 bi izbral pred Boldom? Zakaj? Da boš žalostno gledal tisti "kockast ekran", da ti bo vse škripalo, ko boš pisal? Z malo sreče na bolhi najdeš za isto ceno najmočnejši BlackBerry aparat (Bold 9000).. Ne razumem te.

Jaz ti priporočam Bold 9000 ali prihajajoči Bold 9700.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem ga že odpikal ... ravno gledam razlike med Bodlom in Curvom - kolegi pravijo, da je Bold že precej star, Curve pa novejši, da je tista izbirna tipka ekstra nova ... ne vem kaj vse ... vem samo, da se Bolda trenutno ne dobi za manj kot 300€ novega ... Curve je pa 50€. zdej, če je pa taka razlika, potem pa raje še malo počakam, pa probam enega Bolda dobit ...

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Sej ne da te hočem odvrnit od BBja, ampak na e71 ti prav tako maili prihajajo kot smsi. Jaz imam gmail in tri sluzbene nastavljene na push mail.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja moraš biti na jasnem o čem govoriš..

Curve modeli so: 8300, 8310, 8320, 8900, 8520
Bold modeli so: 9000, 9700

Bold 9700 je trenutno najmočnejši BlackBerry..

Bold 9000 je star 1 leto in ima še vedno najmočnejši procesor (enak kot 9700), manj rama, slabšo kamero, malo manj ošter ekran..

Kar se tiče Curve aparatov bi v poštev prišel (po mojem mnenju) samo 8900.. manjši aparat, slabša izdelava, nima 3G, boljša kamera in več rama, malo ostrejši ekran - Proti Bold 9000

Ima pa 9000 zato: boljši proc, boljšo izdelavo, udobnejšo tipkovnico, boljši zvok, 3G,..

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Mislim, da bo bolje da se v temo o e71 prestaviva. Na hitro pa poglej email.nokia.com, odpri racun in vpisi svoje maile. Namestis aplikacijo na telefon in ta se sinhronizira oz. ti vse racune prenese.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Aja. Jaz pokurim cca 100mb za vse maile s priponkami vred, na vseh mailih. Drugace pa ima en mail brez priponk najvec 5kb, ce ni res par strani teksta

MayheM

Pripravnik
9. nov 2008
151
0
16
@DizzyReed vsekakor počakej na 9700 ker je res najmočnejši BlackBerry trenutno. Sam imam 9000, ampak ko simobil dobi 9700 ga grem iskat.

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Jaz sem dobil Bolda za pičlih 200 EUR - novega, pri Mobitelu, brez vezave. Imel je le lepotno napak (poškodovano škatlo), aparat brezhiben, garancija tako kot za tiste brez lepotne napake.

Če boš prijazno povprašal na katerem od MC, ti bodo zagotovo katerega naročili, saj jih je v SLO še kar nekaj z lepotno napako - le preveriti je treba, kakšna je lepotna napaka za tistega, ki ga boš ti želel.

Od BB-jev vsekakor Bolda.