BlackBerry

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kaj je narobe s Stormom? V enem tednu sem se navadil na tipkovnico (zaslon). Na Curve 8310 pa mi je crknila kroglica in potem si oplel, ker se večina stvari dela prav s to kroglico...

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz imam bolda, sodelavec novega curva. Razlika je očitna. Bold ima boljšo tipkovnico, zaslon in 3G. Je pa bold malo večji, vendar ni problem. nosim ga v žepu... Super je tudi usnjen ovoj. Avtomatsko se tipkovnica zaklene, ko ga vstaviš v ovoj..
smile-1.gif

Glede Nokie; sicer ne poznam dobro njihovega sistema, vendar sem slišal, da to ni to...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Nokiin sistem sem včeraj malo pretestiral - ne samo, da mi je zvečer že "pozabil" pobirat maile, cel telefon se full upočasni, meni je na trenutke full štekal, plus, da moraš iti v menije oz. moraš preko bližnjic (katere imam drugače že 1 leto iste in vse rabim, tako da mi v stvari hodi v napoto menjava bližnjice na namizju, ker moram potem v vsakem primeru enkrat v menu zaganjat to zadevo), skratka - ni mi okej.

včeraj mi je kolegica malo pokazala, kako zadeva laufa na BB-ju, sva testno poslala mail iz mojega maila na njen gmail account, pokazala kako funkcionira in rekla, da to moram imet, če sem vezan na maile, plus, da je dostopanje do interneta in FB-ja in vsega full enostavno. in kot zanalašč - v torbici ima še eno E71, pa je rekla, da je super telefon, samo tile maili, da škripajo in da je to njej full pomembno ... bom videl, malo moram še premislit, pregledat zadeve, potem se odločim, mi je pa tale mali Curve čisto okej - 3G mi niti ni pomemben, ker dobro dela samo v Ljubljani, drugje se potem stalno preklaplja in raje sklopim, da ne gre preveč baterije, Wi-Fi pa itak pride zelo prav.
smile-1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Gmail prek apikacije ni glih v realnem času pri BB (pač osvežuje na men-se-zdi 30 sek.-1min.). Medtem, ko navadni maili so.
Če bi si Gmail naštimal prek POP/BIS, potem je to to...

Sam imam službene maile preko BES...

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
ima pa BB par fint, ki mi niso všeč.

-Recimo bedna izbira aplikacij, večina itak plačljivih.
- BB Internet browser ni glih višek hitrosti. hvalabogu za Opera v5
- EDGE dela obupno počasi. 3G je ok...
- baterija je zanič.
-- upravljanje s kontakti (ne moreš poslati kartice prek SMS)
- za bluetooth rabiš nekaj privajanja.. security ipd...
- kamera je povprečna

+ Trackball
+ koledar, sinhronizacija z vsem živim
+ zaslon
ipd..

Kakorkiliže. kljub vsemu je BB odlična izbira. Te pa kar zasvoji konstantna dosegljivost...
Zase vem, da ne grem več stran od BB....

lp

Nazadnje urejeno:

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Imel sem Curve. Mene zanima zakaj je Storm slabši od Curva po vašem?

Storm ni pravi BB v pomenu besede, temveč je aparat, ki hoče biti Iphone. Multimedija (browser, slike, filmi, predvajanje filmov, itd...) dela enkratno, ostalo pa povprečno. Mene touch screen ni prepričal, da napišeš sms, mail ali dodaš dogodek v koledar, mine cela večnost. Ne me zdaja napasti I-userji, ampak to ni to.

BB je primarno narejen kot sporočilna naprava, da pošiljaš maile, SMSe, chatas enostavno, hitro, brez zatikanja, dodajaš opomnike, notese z lahkoto,browsaš z lahkoto itd....
če hočeš uporabiti BB v popolnosti, moraš imeti obvezno vključeno storitev Blackberry, BIS za POP3/IMAP maile ali BES za Exchange,Lotus. Vse aplikacije delajo brezhibno, istočasno poslušaš muziko, pišeš mail, odgovarjaš na maile, smse, chataš po MSN, uporabljaš FB,pišeš v Office, pa še dogodke vpisuješ, vse se sinhra b.p., brez zamika, pomembno pa je to, da aparat ne zašteka nikoli. No, roko na srce, uspe tudi to, ampak v primerjavi z raznimi Nokiami, Ericssoni, HTCji itd., je to zanemarljiv procent.

Imel sem že vse BBje do sedaj, zdajšnji je 9700-baby bold in to je trenutno top mašina, s tem da 3G imam izklopljen, ne uporabljam, uporabljam pa WI-FI, če hočem kaj pogledat na youtube. Tipkovnica je extra, enaka na 9000-bold, sam aparat je manjši, z boljšo baterijo, z boljšim fotičem.
Še najbolj se pa izkaže touch pad, ker tista kroglica se zna zatikati, no vsaj meni se je na 8900 in 9000. 9000 je za mene osebno tudi preveč okoren, velik, raje sem uporabljal 8900, ker kot pravim, 3G meni ni prioriteta. Vse ostalo pa je na 8900 boljše.

še to, storm je totalen crep od BBja, ta novi storm pa je bistveno izboljšan in vse deluje kot mora, ni več tolikokrat potrebno pritisnit na ekran, da potrdiš funkcijo itd....boljši ekran, boljši fotič, vendar teža pa tudi je...

8520 pa tudi ni slab, razen slabši fotič, pa malo plastike, pač je LOW budget pri BBju, ima pa touch pad in je že zarad tega dober nakup.

delitev bb:
- 8520
- 8900
- 9700

- ta novi storm ni BB, stari pa sploh ne, ampak multimedija, ki se hoče približat Išrotu
cool-1.gif

ko pa bo še BB svet aplikacij na voljo, potem bo pa sploh top...ker tam gor je pa ful brezplačnih in plačljivih aplikacij na voljo....pa ne ki zdej spet plačljive, sej je tud za Išrot vse treba plačat, neki drobiž, plačat je pa vseeno treba....

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@godfather: kako si kaj zadovoljen z 9700? Kateri FW imaš in koliko ti kaj drži baterija?

Baterija je ista kot pri Bold 9000.. AppWorld je že na voljo samo "malo po ovinkih" ga moraš namestit (plačljive aplikacije ne delujejo..).

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
FW: v5.0.0.249 (platform 5.1.0.65)

Baterija mi zdrži brez 3G 2-3 dni b.p. S tem da furam službene maile, 4 privat , FB, MSN. Aja, pa 2-3 ure dnevno pogovora min.No ajdi, rajš 2 dni pa noč, potem pa na kabel
cheer.gif

Če ga mam samo za maile, odgovarjam na maile, FB, MSN, brez pogovora, pa tudi 6 dni.

Tudi softver je drugačen od prejšnjih modelov, malo drugačba logika, bolj všečna....sploh kar se tiče nastavitev zvoka - profila...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
jaz mam OS 5.0.0.421 (sicer leak ampak dela bp!) uradno pa mislim da je OS 5.0.0.351 zunj (sam me en sms bug).

Ja 9700 boljše upravlja z baterijo sigurno,..

Kje si ga kupil?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Eno vprašanje imam: Kako za vraga posinhronizirati imenik in koledar iz Outlooka na BB Storma. Moram posinhronizirati iz domačega Outlooka (za BIS maile) in ne službenega (BES). Namestil sem BB Connection Manager in imam BB-ja sparjenega preko USB kabla.

Predhodno sem imel Nokio in PC Suite, iz Nokie sem tudi shranil kontakte in koledar v Outlook. Hvala za hitre odgovore.

Kar se tiče Storma pa, khm, veliko raje bi imel fizično tipkovnico ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Bomo začetek naslednjega leta delali menjavo
wink-1.gif

To glede sinhronizacije sem sicer našel, meni se problem pojavi pri Sliki 1, saj ne vem, kje naj na BBju izklopim Wireless ... za ta čas sinhronizacije ...
828518-Slika1.JPG

Priponke

• 828518-Slika1.JPG
    828518-Slika1.JPG
    34,4 KB · Ogledi: 137

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Torej fantje in dekleta, v kolikor imate aktiviran BES, je potrebno v vsaki izmed aplikacij (Imenik, Koledar ...) pod Options nastaviti Wireless sync na off in nato narediti postopek, kateri je opisan 2 posta višje.

Upam, da bo še komu to pomagalo.