BlackBerry

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
E super, najlepša hvala, dela
smile-1.gif

Tadej23

Zelenc'
11. maj 2010
12
0
1
undefined res najlepša hvala za link in vso pomoč, s tvojo pomočjo mi je uspelo odpravit vse težave
in resno BB curve 8900 je zakooooon.
lp

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Np, samo da deluje
smile-1.gif

Kaj si imel pred 8900? Ja BB je res zakon, če si tak tip uporabnika..

Svetujem ti tudi da se navadiš na bližnjice.. ker potem res hitro dostopaš to nekaterih zadev..

To storiš tako da greš v Options -> Phone options -> General options -> Dial from homescreen = no.

Tu je nekaj bližnjic, morda je kakšna z OS 5.0 izginila..
http://www.sloberry.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=49

Dobro je recimo to da ko si v browserju vedno lahko uporabljaš npr. T (top) za prehod na vrh strani.. B (bottom) za dno strani.. V pregledovalniku slik je npr. N za next sliko, P za previous.. V googla maps I za zoom-in.. O za zoom out..

Ko se enkrat na take zadeve navadiš postane BB še močnejše orodje
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Tadej23

Zelenc'
11. maj 2010
12
0
1
Ja hvala se za bljiznice.
Prej sm imel sony ericsson P1i in je tale BB(sicer moj prvi) res odlična stvar.
lp

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja saj je kar dost logičen prestop.. Vse razen touchscreena..
smile-1.gif

Ravno sem iskal nekaj za prevajat in se mi zdi ProTranslateLite najbolša opcija.

Ima kdo kaj boljšega?

Tadej23

Zelenc'
11. maj 2010
12
0
1
Dan,
zanimata me dve stvari:
Ali se da nekako naštimat da ko ima telefon prazno baterijo, da mi ne izklopi GSM omrezja, pac da se da vsaj klicat, ne pa da mi pov da spara z baterijo in mi potem brez problema zdrži še kašnih 7h.

Pa se nekaj: ko me nekdo klice mi normalno zvoni, ko pa hocem spravit telefon iz oblekce poovadi pritisem kasno tipko in mi ugasne zvoenje; se da torej kako spremeiti nastavitve ,da bi mi se zmeraj zvonil?

Najlepša hvala za pomoč.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Za prvo zadevo obstaja neka ekstremna "polrešitev" katere ti raje be bom svetoval.

Nekateri so uspešno zadevo rešili z tole aplikacijo:
http://store.blackberryrocks.com/product.asp?id=30924&n=ForceRadioOn

Raje ti svetujem da si omisliš kak dodatni polnilec za službo / avto, kjer ti ponavadi zmanjka baterije. Poleg tega pa še "bolj ekonomično" ravnanje z baterijo (izklop wifi ko ne rabiš, izklop gps ko ne rabiš, zapiranje požrešnejših aplikacij ko jih ne rabiš..).

Za drugo zadevo pa..
Če pritisneš volume rocker ob strani potem se bo v vsakem primeru zvok ugasnil, ko zadevo daš iz etuija. Če pa nič nebi pritisnil mora pa biti nastavitev v profilu pod "play sound" = always in NE samo "in holster".

Nazadnje urejeno:

Tadej23

Zelenc'
11. maj 2010
12
0
1
Ja sm danes kupil polnilec za v avto dal sm 8€, drugace pa imam na domacem screenu(nevem kako naj se izrazim pac tm kjer mam uro, operateja,in v spodnji vrstici meni
smile-1.gif
) mam zgoraj zraven ure ze nekaj casa tako mejhno ikonco kjer je or okroglel sibol za appworld in v njem je rdeča puščica; se komu kaj sanja kaj je to?

Danes ko sm nalagal nekaj aplikacji iz app worlda sm zgorja v desnem kotu opazil da mi pise free 110MB in potem ko sm jih par nalozu je pisalo samo se free 104MB kaj to pomeni ,da mam samo se 104MB moznosti nalozt aplikacije ali to pomeni da v dolocenem casu se bo spet dvignilo na 110MB in zacelo od začetka?sej ne da bi zlovdal za 110MB aplikacji samo me pa res zaima.
lp

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja to pomeni da imaš posodobitev za AppWorld. Greš v unified mail folder ali pa AppWorld aplikacijo in čisto zadnji zavihek kjer se da posodobiti.

Ja to pomeni da imaš še 104mb placa za naložit. Ta številka se bo zvišala le če boš nekaj aplikacij zbrisal.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja meni je pot "My World" ponudilo posodobitev. Drugace pojdi v mapo "Messages" kjer imas vse maile in sporočila.. Tam notri bi moralo isto pisat, da je nova verzija in če želiš posodobit.

Zadnja opcija pa je ta da greš v AppWorld in iščeš "AppWorld" in prepišeš svojo verzijo z najnovejšo..

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Mene pa zanima, kaj bi se zame spremenilo, če bi naložil Service books od nekoga, ki ima beri paket. Sam ga nimam, ampak uporabljam bolda 9000, ker mi je v šeč format in rokovanje.
Če ima kdo na simobilu ta paket, bi ga lepo lepo prosil, če back-upa service bookse in prilepi file
smile-1.gif

lp

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@pero: se strinjam, Bold 9000 je zakon format in se z njim "super rokuje"
smile-1.gif
Zame najbolša naprava do zdaj..

Service book od nekoga drugega pa dvomim da bo pomagal, ker je vezano na bb pin telefona (kolikor mi je znano), in aparat nima kaj početi z "service book-om" od nekoga.

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Neki ameriški, mislim da od AT&T generični service booki obstajajo in delujejo. Menda, če ti aparat požira FB, in čeprav ga omrežje KAO ne omogoča, je FB aplikacijo do določene mere mogoče uporabljati.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Saj pravim, pomoje ni možno zrihtat vsaj ne tako dobro kot je z paketom.. Če pa ne rabiš paketa potem razumem, ker je telefon res zakon! RIM je pri 9000 res potrudil in naredil super kvaliteten aparat.

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Tako dobro kot je s paketom se sigurno ne da poštimati marsičesa, bi pa probal. Tako da, če ima kdo backup teh service booksov, se še vedno priporočam. Me zanima kaj bi bilo drugače če sploh kaj.