BlackBerry

erikson

Guru
25. avg 2007
22.680
6.443
113
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
@erikson: če govoriš o zgornjem videu, je potrebno vedeti da je na snemanem aparatu nameščen OS6 ki podpira novi Webkit browser. Tudi to je eden (če ne največji) od razlogov za hitrost.
Možno. Čeprav mi je tudi med gostovanjem v tujini odpiralo strani hitreje kot na Simobilu.

Če na spletnem strežniku spremljam zahteve, dolgo traja da pride zahteva iz Anglije, ko strežnik že odda vso vsebino pa jo aparat šele prične prejemati.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja za naše operaterje boš težko našel kakšno sodobno verzijo
smile-1.gif

Pri tujih operaterjih pa pazi samo da pobrišeš vendor.xml pred posodobitvijo.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
ksz
Lastim si BB 8900 pri Simobila pa me moti, ker pri SMS piše, da je na voljo še 70 znakov namesto 150. Stric G najde podobne težave, kjer piše, da je to odvisno od kodiranja sporočil, le to pa menda nastavlja ponudnik. Težava se pojavlja na različnih območjih, tako da ni samo na eni celici. Mogoče kdo ve, kaj bi lahko naredil?

Susto

Pripravnik
24. sep 2007
108
0
16
dober teden nazaj sem dobil svoj prvi BB 8520 curve, ampak sem se ga hitro navadil. Imam pa problem pri nalaganju aplikacij konkretno g-maila.

Aplikacijo mi naloži, potem pa ko hočem dokončno inštalirati mi tko po parih minutah nalaganja vsakič sporoči da je slab signal in mi prekine nalaganje. Glede signala dvomim ker sem probaval to na različniih wi-fi-jih in prek navadnega signala. Poskušal sem tudi odinštalirat in si ponovno namesti ampak se je napaka vedno pojavljala. Podobna napaka se mi pojavlja tudi pri google maps.

Imam pa ORTO paket, sam dvomim da bi bil to razlog da mi ne naloži do konca. Ima kdo idejo kaj bi lahko bilo narobe?

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Se lahko objavi točno kaj napiše da je za ena napaka? Ostale aplikacije (ki niso od googla pa se normalno namešča)?

Jaz bi svetoval, da se ven vzame baterija da se aparat popolnoma resetira. Po tem bi še enkrat probal (najbol zanesljiv vir je m.google.com).

Sicer nebi smelo vplivati pa vseeno vprašam, je vklopljen tudi BlackBerry BIS? Lahko da so v primeru, da paketa ni.. zadevo malo poostrili in se določenih zadev ne da več pobirati brez BB paketa. GMail bi sigurno znal biti problematičen, za Google Maps pa bi moralo delovat..

Nazadnje urejeno:

Susto

Pripravnik
24. sep 2007
108
0
16
sem malo bolje pregledal imam verzijo 4.6xxx, verjetno si bi moral posodobiti na 5.xxx, predvidevam. Nimam pa vklopljen BB BIS, vrjetno tukaj prihaja do napake.

Glede napake pa napiše: za Gmail This program requires a working data connection. Please check your signal stength and connection settings and then restart the application.

za gmaps pa : Network unavailable: This application requires a data connection, and some BB devices require reconfiguration to work properly.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ravno to je smisel BB, da imaš BIS oz. BES. BB je brez vklopljene storitve podpovrečen telefon. Kdo je tvoj operater?

Susto

Pripravnik
24. sep 2007
108
0
16
simobil, vrjetn je najbol da tm mal na informacije pokličem pa da mi mal razložijo opcije. Brez BIS je recimo povprečen
smile-1.gif

Susto

Pripravnik
24. sep 2007
108
0
16
že sam kakšno naj bi pa bilo uporabniško ime pa geslo, glede na to da nisem nikjer prijavljen

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Name: Si.mobil
Username: simobil
Password: internet

Naj kdo potrdi da je tole prav, jaz z simobilom nimam 0 izkušenj
smile-1.gif

Susto

Pripravnik
24. sep 2007
108
0
16
evo dela vse :D fora je bla

TCP/IP nastavitve v Options -> Advanced options

APN: internet.simobil.si
Username: simobil
Password: internet

hvala vsem
smile-1.gif

Tada14

Zelenc'
23. okt 2010
1
0
1
Zdravo imam BB curve 8900 pred 6 meseci sm dal gor app world iz:http://www.berry.si/blackberry-programi/app-world-za-vse-drzave/
je delovalo brez problema nato mi je nehalo delovati pred okoli 2mi meseci, sm nalozil nanjonvejsi App world isti problem, naložil tiste daototeke za OS5 spet en in isti error:
Blackberry app world is having trouble connecting,…………
obstaja kakšna rešitev?
Mam pa OS 5.0.0.610 pa BIS paket
Ce pa zlovdam novejsi appeorld mi napise, ta država ni podprta;......
hvala za odgovore