Blackberry in email

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri BISu je paketni prenos skupen (internet in pošta), pri BES pa prenos pošte ne gre v zakupljen podatkovni paket... Tudi aparat te pri BESu opozor, da s klikom na link, slikico vzpostavljaš plačljivo povezavo na internet...

Na BISu imam 100MB zakupljenega pa nisem še nikdar doplačeval podatkovnega prenosa...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Hja...strošek res ni velik, a zakaj bi se plačevalo brezveze?

Paket je navaden, pogovorni, ne za BB, BBja se tudi ne uporablja kot mail klienta, vsi prenešeni podatki so potem nekaj, kar dela BB "sam od sebe" in sigurno se da to nekje izklopiti?

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Naj si še jaz sposodim temo...
Sem nov med Blackberry uporabniki in me zanima sledeče...
Na Mobitelovi strani sem si skreiral e-mail naslov name@mobitel.blackberry.com, v katerega mi prihaja posredovana pošta z drugega maila. Ali je mogoče upravljati s to pošto tudi preko računalnika? Nikjer na mobitelovi strani nisem zasledil, če so kakšne omejitve glede velikosti mailboxa in priponk? Piše samo, da se maili na strežniku brišejo po 30ih dneh.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
darjan: v nastavitvah omrežja poišči data services in to izključi.

wabb: kolikor vem, prek računalnika ne gre

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
grobo, žal to pomeni, da tudi MMSi ne bodo delovali
frown-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Kateri program pa je kriv za to, mogoče bi lahko tam spremenil kakšne nastavitve, če ne drugo, vsaj na daljši interval, ker sedaj se parkrat dnevno hoče povezat...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
BB je push/pull servis (za BIS sem skoraj prepričan da je PULL). To kar ti počne je preverjanje nabiralnik (ov), katere imaš skonfigurirane. Da bi se kje dalo nastaviti frekvenco preverjanja se nisem poglabljal (ker pač imam BIS za to da mi preverja pošto).
Pri BES storitvi pa je PUSH, kar pomeni da je DATA kanal vseskozi odprt (saj pri BIS je tudi) in pošta pride na aparat takoj ko je v tvojem nabiralniku.