Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ti bom jaz probal, sicer precej laično odgovoriti:
Za tujino si vzameš kakšno opcijo ... Jaz sem si na Si.mobilu vzel Opcijo BB Tujina, ki ima zakupljeno 20 MB prenosa. Bil sem en teden na Djerbi, prejemal na dan povprečno preko 100 mailov (nekateri sistemski, katere sem v tistem času imel za "hendlat") in odpisal na kakih cca. 20 mailov na dan. Sicer nisem gledal potem, točno koliko sem porabil, mislim pa da pod 10 MB. Vmes sem bil ene 3× tudi na FBju in po moje samo enkrat nekaj na hitro pobrskal na internetu.
Res je, da imaš v tujini prenos podatkov takoj obračunan 100kB na sejo, je pa fora BBja, da seje ne spusti, ampak jo drži odprto kar nekaj časa, če ne vedno, ob vseeno precej majhni porabi baterije.
Potem je tu glede priponk fora, da ti ne naloži vsega ampak sproti nalaga "on demand". Attachment moraš sam naložiti, slike klikneš, naj prikaže, pa tudi mail razdeli in ti tako "vsako stran" maila sproti nalaga, ko prideš do le-te. Tako te nepotrebni spami in attachmenti ne udarijo nepotrebno po žepu.
Nisi razumel mojega sarkazma
. Jaz tudi poznam to za tujino in sem lani vzel paket 5MB, kar pač ponuja Mobitel. Ampak na Mobitelu mi niso znali povedati, kako se bodo bitki seštevali. Torej niti tega, da bo BB vzdrževal linijo ne. Po treh dneh sem od info (ki je jasno morala vprašati tehnike) dobil odgovor, da me bo vsak mail stal 100k. Ampak sem razložil, da sem samo na enem operaterju, da je signal oh in sploh, da telefon večino časa preživi na enem mestu in skoraj zagotovo ne preklaplja med operaterji. Saj sem tudi jaz pogledal monitor in sem videl, da stvar dejansko ne spusti linije, ampak že to, da na techsupportu nimajo nobene pametne informacije ali pa nočejo nič povedati, to je pa že malce huda. Sprva sem si seveda tudi jaz rekel, da 5MB bo pa za 10 dni zagotovo šlo, ampak ko sem dobil odgovor z Mobitela, je bilo pa navdušenja konec. Pa bi bilo najbrž lahko drugače. Morebiti imaš na Simobilu drugačne informacije, ampak na Mobitelu je pač tako.
Aja, kar se velikosti podatkov tiče, pa afaik Mobitel sedaj na eno uro zaključuje seanso in če dobiš še tako majhen mailček v eni uri, bo šlo 1kb. Pa gre BB kompresija v nič.
Tako, dovolj krega.
Jernej