BlackBerry Bold 9700

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Čudno..

Malo sem pobrskal o tej zadevi in naletel na nekaj opcij.

http://forums.crackberry.com/f146/caller-id-problem-9700-a-404841/index2.html
http://supportforums.blackberr...yed/td-p/437918

Obe debati zaključita zadevo z wipe in reload zadnji OS..

... ki pa očitno ne reši problema, sodeč po nekaterih komentarjih. Torej ni idealnega telefona
wink-1.gif
.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja glej, jaz sem imel na 9700 omenjeni software (.593) in ni bilo nobenih problemov, ki jih opisuješ..

Lahko da imaš nameščene kake aplikacije ki "delajo probleme" ali pa je kaka simple fora.

Zanimivo je ko si rekel, da ti je par dni delalo.. potem pa spet.

Lahko da ti v ozadju teče nekaj zadev oz. si v parih dneh zapolnil precej rama.. in se aparatu enostavno ko prejmeš klic "zmeša"..

Ampak kot sem rekel meni se to ni dogajalo, tako da ti še enkrat svetujem nadgradnjo. Škodit sigurno ne more.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Ja glej, jaz sem imel na 9700 omenjeni software (.593) in ni bilo nobenih problemov, ki jih opisuješ..

Lahko da imaš nameščene kake aplikacije ki "delajo probleme" ali pa je kaka simple fora.

Zanimivo je ko si rekel, da ti je par dni delalo.. potem pa spet.

Lahko da ti v ozadju teče nekaj zadev oz. si v parih dneh zapolnil precej rama.. in se aparatu enostavno ko prejmeš klic "zmeša"..

Ampak kot sem rekel meni se to ni dogajalo, tako da ti še enkrat svetujem nadgradnjo. Škodit sigurno ne more.

Aplikacij nimam nobenih, original tako kot je. Edino Opero sem naložil, ampak je nagajalo že prej, poleg tega je pa ne uporabljam.

Za nadgradnjo pa potrebujem dve uri miru... Pa po zadnjem restartu se je to ponovilo v istem dnevu.

Aja, koliko kontaktov pa imaš? Jaz sem na cca 1300... Če je to lahko vzrok.

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Srečno :D sej pomoje bi to moal bit to..

So far so good
smile-1.gif
. Sem pa naredil samo nov zagon, brez restore. Pač tistih nekaj kontaktov sem spet sinhroniziral na novo...

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Srečno :D sej pomoje bi to moal bit to..

He, kontakti zgleda da delajo, imam pa drugačen problem. Namreč telefon dokaj pogosto sogovorniku namesto mojega glasu predvaja "scrambled voice"
wink-1.gif
. Kakšno minuto me normalno sliši, potem mu pa udarijo miške v slušalko. Jaz ga pa še vedno slišim normalno. In ko slišim začudene glasove na drugi strani, pač odložim in pokličem še enkrat...
Stvar je pa moteča ravno tako kot kontakti če ne še bolj... Na servisu niso hoteli biti konkretni, ampak baje so že imeli take primere...

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Hm, kar zoprne zadeve se ti dogajajo,..

Če te prav razumem si servis le kontaktiral.. zadeve še nisi dal na servis?

Mogoče gre celo za zadevo z napako..? V vsakem primeru.. upam da v primeru servisa ne boš imel preveč zapletov..

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Hm, kar zoprne zadeve se ti dogajajo,..

Če te prav razumem si servis le kontaktiral.. zadeve še nisi dal na servis?

Mogoče gre celo za zadevo z napako..? V vsakem primeru.. upam da v primeru servisa ne boš imel preveč zapletov..

Vse skupaj bom skušal rešiti preko Svetovalca na Mobitelu. Ker drugače zna biti vse skupaj ena velika težava
wink-1.gif
. Če ne drugega je odgovorna oseba na Mobitelu rekla, da je pa res siten zvok. Namreč poklical sem tudi na M@, ki me je jasno napotila na CHS, ampak v tem času bi jaz seveda nadomesten aparat... Na servis ga bom nesel čez nekaj dni, da se zmenimo zaradi nadomestka in da skušam najti sekvenco, ki vodi v napako (da ne bom dobil telefona čez nekaj dni nazaj in bodo rekli, da je pri njih vse ok).

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Poročaj kako bo šlo.. srečno.
smile-1.gif

Tukaj so na delu gremlini. Danes zjutraj sem spustil čez Update, ki je našel novo verzijo in jo tudi namestil. Imel sem kar nekaj pogovorov in ni niti enkrat zablokiralo. Čuden je ta svet. Je pa nekaj novega na verziji, prej se je pri zaklepu pokazala ključavnica desno spodaj, sedaj gre pa takoj v temen ekran.

Pri meni je sedaj v5.0.0.593.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ti pravim da software update in battery pull na blackberryih delata čudeže
smile-1.gif

Pri meni pa 5.0.0.656 :p

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Ti pravim da software update in battery pull na blackberryih delata čudeže
smile-1.gif

Pri meni pa 5.0.0.656 :p

He, sedaj sem dva tedna samo na EDGE in se telefon ne obeša več (prekinja klice oziroma spušča čudne zvoke). Torej je problem v preklapljanju UMTS-EDGE. Sicer mi je zaradi pošte nekako vseeno in bom verjetno pustil tako, ker pošta pride enako hitro, za priponko si pa tudi lahko vzamem kakšno sekundo več.

Kajti v tem primeru sta najbrž krivca za izpade tako M@ kot BB in bo težka s popravilom. Bom počakal še na kakšen popravek, morebiti bodo pa porihtali.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz ti moram priznat, da sem imel z Bold 9700 veliko več problemov kot z Bold 9000.. Zato sem šel nazaj in mi ni niti malo žal!

Večja tipkovnica, ekran, boljši zvočnik in pomoje tudi izdelava. Rama, kamere in ploščice ne pogrešam..

Edino kar bi me potegnilo, da bi spet kupil 9700 je novi OS 6, ki pride v parih tednih.. 9000 ga za razliko od 9700 žal ne bo podpiral.
frown-1.gif

Za 9700 je pa ravno ta teden izšel 5.0.0.743 (če boš kaj še probaval):
http://www.bberrydog.com/2010/06/os-5-0-0-743-official-release-and-lea-for-blackberry-bold-9700/

Nazadnje urejeno:

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Jaz ti moram priznat, da sem imel z Bold 9700 veliko več problemov kot z Bold 9000.. Zato sem šel nazaj in mi ni niti malo žal!

Večja tipkovnica, ekran, boljši zvočnik in pomoje tudi izdelava. Rama, kamere in ploščice ne pogrešam..

Edino kar bi me potegnilo, da bi spet kupil 9700 je novi OS 6, ki pride v parih tednih.. 9000 ga za razliko od 9700 žal ne bo podpiral.
frown-1.gif

Za 9700 je pa ravno ta teden izšel 5.0.0.743 (če boš kaj še probaval):
http://www.bberrydog.com/2010/06/os-5-0-0-743-official-release-and-lea-for-blackberry-bold-9700/

Visiš, jaz sem pa vzel tudi zaradi fotoaparata, 3.2MP z avtofokusom je precej bolje kot 2MP brez AF... Tako da ostajam na tem. Pa saj dela, le UMTS mora biti izklopljen
wink-1.gif
.

Jernej

georgeslo

Zelenc'
16. jun 2010
3
0
1
Mogoče eno čudno vprasšanje, pa vendar......na boldu 9700 nikakor ne morem na net preko BBbrowserja, ne da bi mi vlekeko gprs oz. prenos podatkov .....tudi, če je wi-fi vključen (sem ga dodal in me je connect-alo normalno). Če izključim operaterja in pustim samo wi-fi mi ob poskusu dostopa na net napiše, da ne obstaja povezava, ki bi omogočala prenos podatkov.

Ali ima kdo kakršnokoli idejo o tem (nastavitve itd.)? Ali moram sneti kak drug browser (opero, firefox-a)?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Si registriral svojo napravo? Za browser, push mail, push notifications potrebuješ BlackBerry paket (BIS predvidevam da bo ok). Povprašaj svojega operaterja za več info.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Verjetno pri operaterju nimaš aktiviranega BB paketa oz. storitve. Pri vklopu wifi-ja aparat izbere hitrejšo povezavo na internet in v tem primeru je bil to wifi (pri vklopljenem gprs-u).
smile-1.gif

lp