BlackBerry Bold 9700

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Zadnja dva sta si malo slabo prebrala vprašanje :)
Če se kljub izključenemu mobilnemu omrežje browser ne poveže prek WLAN-a je problem v WLAN povezavi. Ali dejansko nisi povezan, ali pa so kake omejitve na dostopni točki. Pobriši WLAN dostopno točko in poizkusi še enkrat ali pa probaj na drugem WLAN omrežju.

georgeslo

Zelenc'
16. jun 2010
3
0
1
imaš prav.....povezal sem se tudi na mrežo doma in je wi-fi ikona postala črno-bela (lahko sem browsal normalno) medtem, ko na službeni mreži, kljub temu, da kaže da je povezava vzpostavljena je ta ikona vedno siva.....thanks

Če smo že pri boldih.....imam še eno vprašanje ali se komu sanja, kako prepričaš beweather, da ti pokaže ikono vremena na today screen-u?

Nazadnje urejeno:

georgeslo

Zelenc'
16. jun 2010
3
0
1
Sem jo očitno imel....sam nisem vedel, da je vse odvisno od tega kje na today meniju stoji ikona....ko sem jo posalvil na pravo mesto, je zdaj lepo prikazuje.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Koliko prenešenih podatkov lahko pričakujem, če bom 10 dni na Hrvaškem in imam vključen BB tujina (5MB). Sporočil pride dnevno cca 10-20, nekaj bom seveda tudi odgovarjal (večinoma brez priponk). Bo to šlo v to kvoto ali je bolje blokirati vse skupaj in kupiti hrvaško data kartico in ročno skakati na gmail?

Jernej

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Mislim, da boš ravno tam tam s prenešenimi podatki. Če imaš dostop do wirelesa probaj tudi preko tega prejemat in odgoarjat na maile.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.682
6.448
113
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Koliko prenešenih podatkov lahko pričakujem, če bom 10 dni na Hrvaškem in imam vključen BB tujina (5MB). Sporočil pride dnevno cca 10-20, nekaj bom seveda tudi odgovarjal (večinoma brez priponk). Bo to šlo v to kvoto ali je bolje blokirati vse skupaj in kupiti hrvaško data kartico in ročno skakati na gmail?
Najceneje je, da se sprehodiš naokoli in uporabljaš kakšen odprt WLAN.

Meni sicer BlackBerry v tujini (Simobil uporabnik) čez GPRS/EDGE/UMTS ni delal - na različnih ponudnikih sem ga poizkusil uporabiti za ogled spletnih strani in je samo pisalo "Requesting", odprlo pa se ni nič. Verjetno je kakšna nastavitev. Čez WLAN je šlo brez težav.

Seveda so mi te neuspešne zahteve zaračunali okoli 20 EUR.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Najceneje je, da se sprehodiš naokoli in uporabljaš kakšen odprt WLAN.

Meni sicer BlackBerry v tujini (Simobil uporabnik) čez GPRS/EDGE/UMTS ni delal - na različnih ponudnikih sem ga poizkusil uporabiti za ogled spletnih strani in je samo pisalo "Requesting", odprlo pa se ni nič. Verjetno je kakšna nastavitev. Čez WLAN je šlo brez težav.

Seveda so mi te neuspešne zahteve zaračunali okoli 20 EUR.

Po moje bom kar ugasnil vse skupaj
wink-1.gif
. Na Krku imajo vsi samo 2G in je stvar z računalnikom boleča, HB pa zaračunajo 25 kun/uro, dajo pa ti hitrost 128/64. Siol telefonija seveda strajka... No, BB bom vseeno vključil. Bom sporočil, koliko dodatnih soldov so hoteli.

Jernej

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz sem vzel BB Tujina - osnovno in nisem prekoračil v 6 dneh morja. So bili pa predvsem maili.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Jaz sem vzel BB Tujina - osnovno in nisem prekoračil v 6 dneh morja. So bili pa predvsem maili.

Saj sem vzel to tudi jaz. Sem pa vprašal na info M@, kako je z obračunom, pa še ni odgovora. Namreč če ti za vsak prejeti mail vzamejo 100k, potem si hitro na 5M
wink-1.gif
. Če se prav spomnim, se Mobitel na svojih straneh hvali, da ima BB super kompresijo in njihovi podatki ne zasedejo skoraj nič. Ampak bratski operaterji najbrž iz skoraj nič znajo narediti konkretne stroške...

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:

Saj sem vzel to tudi jaz. Sem pa vprašal na info M@, kako je z obračunom, pa še ni odgovora. Namreč če ti za vsak prejeti mail vzamejo 100k, potem si hitro na 5M
wink-1.gif
. Če se prav spomnim, se Mobitel na svojih straneh hvali, da ima BB super kompresijo in njihovi podatki ne zasedejo skoraj nič. Ampak bratski operaterji najbrž iz skoraj nič znajo narediti konkretne stroške...

Jernej

He,

po pinkponku so moje vprašanje naslovili na tehnično službo. Eh, bo najbolje blokirati podatkovno zvezo, maile sem pa preusmeril na planet in bom dobival SMS-e... Teta na Mobitelu namreč pravi, da je vsako preverjanje pošte 50k. Čeprav imam jaz samo prižgan telefon in maili letijo sami. Afaik je BB storitev mimo navadnega ineta???

BTW, na inet sem pa šel preko VIP paketa, stvar dela (sicer na EDGE) dokaj spodobno, le zunaj moram biti
smile-1.gif
. Kar je pa v zadnjih dneh kriza, ker stalno nekaj pada...

Jernej

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
ksz

Predstavljam si, da BB konstantno vzdržuje vzpostavljeno gprs oz. umts povezavo, zato se prenos podatkov sešteva po kilobajtih, vendar se pri vsaki vzpostavitvi povezave z operaterjem obračuna najmanj 100 kb oziroma kakršna je pač najmanjša količina obračunanega prenosa. Povečan račun se pojavi pri pogostem ugašanju aparata, raznih prekinitvah povezave zaradi slabega signala ali pri menjavi operaterja. V tem primeru začne števec vsakič šteti od nič in vsak prenešen kilobajt z novo povezavo prinese obračunano minimalno količino podatkov (100kb?). Recimo, potuješ po tujini in ti na poti desetkrat zmanjka signala... BB se vsakič na novo poveže v roaming in na podlagi tega se obračuna 10x po 100 kb = 1 MB. Tako si to sam predstavljam, me pa zanimajo izkušnje in mnenje BB poznavalcev.

LP
Mpix

MayheM

Pripravnik
9. nov 2008
151
0
16
no tole kar ti govoriš je totaln bullshit.. vspostavitev povezave z BIS se ne zaračunava.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Megapixel: imaš prav
jernejd: obračunski interval za BB tujina je 50 kB. V idealnem svetu, bi bil BB stalno povezan, vse bi bila ena seja in verjetno niti blizu ne bi prišel 5 MB. V realnosti pa se seje rušijo iz razlogov, kot je napisal Megapixel, poleg tega pa operaterji tudi prekinjajo dolgotrajne seje gostujočim uporabnikom.
MayheM: vzpostavitev povezave je prenos podatkov, ki se obračuna (tako ali drugače)

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jaz sem imel dnevno preko 50 mailov in nisem prekoračil. Res je tudi, da je oziroma naj bi bila povezava pri BBju vedno vzpostavljena, tako da je obračunski interval irelevanten.

Seveda pa vmes tudi povezava pada, žal.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Megapixel: imaš prav
jernejd: obračunski interval za BB tujina je 50 kB. V idealnem svetu, bi bil BB stalno povezan, vse bi bila ena seja in verjetno niti blizu ne bi prišel 5 MB. V realnosti pa se seje rušijo iz razlogov, kot je napisal Megapixel, poleg tega pa operaterji tudi prekinjajo dolgotrajne seje gostujočim uporabnikom.
MayheM: vzpostavitev povezave je prenos podatkov, ki se obračuna (tako ali drugače)

Za vsak primer zvečer izklapljam povezavo, pa čez vikend je tako ali tako ne potrebujem. Se pa strinjam s tabo, da je to s podatki približno tako, ampak na Mobitelu še za domače omrežje nočejo izdati formule, kako računajo podatke, za tujino se pa očitno sploh ne sekirajo...

Zmotilo me je edino to, da lahko naročiš BB tujina posebej in v tem primeru bi človek rekel, da je to pač BB kanal, ki gre mimo ostalega prometa in ima morebiti za cilj uporabniku ponuditi dostop do pošte po normalni ceni, če je seveda zadovoljen samo s tekstom.

Aja, info na m@ je dejal, da je vsak mail ločena seansa.... Jih bom še malce povprašal o tem, ko bom prišel nazaj, sedaj nima smisla. Vreme se je popravilo, revščina je spet tukaj (beri sve golo i boso)
smile-1.gif
.

Jernej

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Ne vem kako je točno pri naših operaterjih, ampak generalno so obračunski intervali nekako takole:
- določen je nek volumen, na katerega se obračunavajo podatki (pri mobitelu vem da je v domačem omrežju to 1 KB, mislim, da je pri ostalih SLO ponudnikih podobno)
- operaterji zaradi samega obračunavanja seje "obračunsko" zaključujejo pri določenem volumnu ali trajanju (recimo na xx MB ali xx minut), če seje trajajo neprekinjeno. Točne podatke za ta dva podatka dvomim, da boš dobil pri katerem operaterju (se jih pa da razbrati iz razčlenjenega računa).
Vsi ti parametri se iz različnih razlogov pri gostovanju zaradi več razlogov zelo spremenijo in niso nujno v domeni tvojega operaterja.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Ne vem kako je točno pri naših operaterjih, ampak generalno so obračunski intervali nekako takole:
- določen je nek volumen, na katerega se obračunavajo podatki (pri mobitelu vem da je v domačem omrežju to 1 KB, mislim, da je pri ostalih SLO ponudnikih podobno)
- operaterji zaradi samega obračunavanja seje "obračunsko" zaključujejo pri določenem volumnu ali trajanju (recimo na xx MB ali xx minut), če seje trajajo neprekinjeno. Točne podatke za ta dva podatka dvomim, da boš dobil pri katerem operaterju (se jih pa da razbrati iz razčlenjenega računa).
Vsi ti parametri se iz različnih razlogov pri gostovanju zaradi več razlogov zelo spremenijo in niso nujno v domeni tvojega operaterja.

Takole, monitor pravi, da sem porabil 2MB in imam na voljo še 3MB. V 12 dneh sem prejel (večinoma) in oddal približno 100 sporočil, vendar sem nekaj dni v nočnem času izklapljal povezavo, kar pa najbrž nima smisla, ker tako ali tako ob vklopu pobere vsa sporočila, res pa da v enem paketu oziroma v isti seji. Da ne razglabljamo preveč, očitno je BB tujina 5MB dovolj za sprejem ali oddajo do 250 sporočil, ki pa skupaj seveda ne smejo preseči te velikosti
smile-1.gif
. Če bom imel kaj veselja, bom malce podregal v Mobitel za točen izpisek.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Mah tale telefon je premajhen.. Razne Nokie ala E71 pa E72 pa me kar minejo zaradi poraznega ekrana (proti BB), ko jih primeš v roke..

Imam starega Bolda in čakam neko alternativo. Upam da se HTC ali Motorola spomni naredit dober qwerty aparat ker jaz grem iz BB.