BlackBerry Bold 9700

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Eh nisem mislil tebe, tebi tak ni pomoči
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja tako nekako
smile-1.gif
Sedaj je cilj dosežen, imam svojo sanjsko napravo..

..dokler kaj novega / omembe vrednega ne pride :p

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
nov Bold 9000, z čvrsim pokrovčkom (nič škripanja med pisanjem), z vso opremo in namiznim polnilnim stojalom za smešno nizko ceno
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hja nevem no če je ravno TO TO. Saj je super telefončiæ, ima vse ampak nikjer ne vidim tiste pike ne i.
evil.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Ja zamene sigurno je to TO
smile-1.gif
evo ti eno . na i :p

Kako je pa z nadgradnjami? A je to vredno klikniti vsakič, ko ti Desktop manager ponudi ali ne?

Včeraj mi je BB začel pri klicih namesto številke klicočega prikazovati zadnji zgrešeni klic, včasih pa zadnjega prejetega. Je to kakšen poseben feature
wink-1.gif
?

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz nalagam v glavnem najnovejše OS (uradne in neuradne..).

Preko Desktop Managerja skoraj nikoli ne nadgrajujem. Tisto kar ponuja zmeraj skenslam,..

Svetujem "battery pull" (hard reset) pa boš videl če bo še nagajalo. Ponavadi to reši 90% problemov.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Jaz nalagam v glavnem najnovejše OS (uradne in neuradne..).

Preko Desktop Managerja skoraj nikoli ne nadgrajujem. Tisto kar ponuja zmeraj skenslam,..

Svetujem "battery pull" (hard reset) pa boš videl če bo še nagajalo. Ponavadi to reši 90% problemov.

Ponavadi to drži, ampak pri BB pa ne bi pričakoval, da je stvar očitno "hroščnata"
wink-1.gif
. Sem bolj mislil, da je kakšen feature, ki sem ga kje pomotoma poklikal...

p.s. Kaj od brskalnikov obstaja za BB? Poleg Mini opere? Chrome še ne?

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Gamero: Iz kake BB strani si pobereš nov sotfware (recimo za 9700 cca 150mb izgleda takole):
9700AllLang_PBr5.0.0_rel1022_PL5.1.0.147_A5.0.0.593

To namestiš na računalniš (inštalacija kot katerikoli drug program)..

Potem pa če imaš BBSAK klikneš samo LOAD OS..

Ali pa greš v c:\program files\common files\research in motion\apploader ... in zbrišeš "vendor.xml." ... priklopiš svojega BBja in stisneš na "loader.exe" potem pa te vodi skozi namestitev..

Za vsak OS imajo večje strani tudi navodila, ampak ok enkrat narediš potem znaš:
http://forums.crackberry.com/f146/newest-9700-os-app-v5-0-0-593-csl-limited-eastasian-454542/

@jernejd: ja saj prvo sem na to pomislil, ampak kolikor sem gledal ni take opcije. Lahko bi bil tudi nekje "na sredi" (ali kjerkoli, ne na vrhu / časovno ne) kar se tiče seznama, in bi zato videl zgrešeni klic namesto opravljenega.. Načeloma jaz vidim zgrešene klice ko ga res dobiš in ga želiš pogledat, tam so samo zgrešeni.. Da bi pa med klicanimi bili samo zgrešeni pa je res čudno..

Poleg opere mini obstaja še Bolt in SkyFire, ampak sam imam še vedno standardnega.. Naj bi kmalu prišel "boljši browser" (webkit) ampak ni še znano katere naprave ga bodo podpirale
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:

@jernejd: ja saj prvo sem na to pomislil, ampak kolikor sem gledal ni take opcije. Lahko bi bil tudi nekje "na sredi" (ali kjerkoli, ne na vrhu / časovno ne) kar se tiče seznama, in bi zato videl zgrešeni klic namesto opravljenega.. Načeloma jaz vidim zgrešene klice ko ga res dobiš in ga želiš pogledat, tam so samo zgrešeni.. Da bi pa med klicanimi bili samo zgrešeni pa je res čudno..

Poleg opere mini obstaja še Bolt in SkyFire, ampak sam imam še vedno standardnega.. Naj bi kmalu prišel "boljši browser" (webkit) ampak ni še znano katere naprave ga bodo podpirale
frown-1.gif

Bom resetiral. V glavnem problem je v tem, da se pri samem dohodnem klicu izpiše oseba, ki dejansko ne kliče
wink-1.gif
.

Z browserji je pa edini problem javascript. Imam eno scripto, ki osvežuje slikco. In npr. v Oknih IE, Chrome, Safariju,.. dela tako, da dokler nima nove slike, stara ostane na zaslonu. Pri BB pa pokaže sliko, jo takoj zbriše in spet nalaga novo, jo pokaže za trenutek in jovo na novo. MiniOpera pa sliko pokaže, ampak ne dela refresh
wink-1.gif
.

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Ja poročaj če bo kaj pomagalo..

Ja glede browserja nimam kaj rečt, kot to da ni ravno super. Upam da bo kmalu izboljšan in da bo delal na obstoječih zadevah.

Tkole naj bi izgledal:
https://www.youtube.com/watch?v=OYSlOUhCwWI

Hmmm...

Aja, zakaj pa nalagaš razne verzije OS-a? Zaradi stabilnosti, programja, baterije? Kolikor sem do sedaj preskusil telefonov, je tole stabilno hitro. Kar pomeni, da vedno enako čakam na začetek in prekinitev klica, inbox pa odpre v hipu
smile-1.gif
.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja tolažim se s tem da zaradi omenjenih razlogov, resnica pa je da hočem vedno imeti najnovejši OS ki je na voljo.

Ja glede stabilnosti in hitrosti se strinjam, kot sem že zgoraj nekje rekel bi rad samo malo boljši browser.

Kaj misliš z "Kar pomeni, da vedno enako čakam na začetek in prekinitev klica" ... da to deluje počasi? :D

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Ja tolažim se s tem da zaradi omenjenih razlogov, resnica pa je da hočem vedno imeti najnovejši OS ki je na voljo.

Ja glede stabilnosti in hitrosti se strinjam, kot sem že zgoraj nekje rekel bi rad samo malo boljši browser.

Kaj misliš z "Kar pomeni, da vedno enako čakam na začetek in prekinitev klica" ... da to deluje počasi? :D

Ne, temveč da je vedno enako hitro. To je pohvalno, E71 občasno razmišlja nekaj sekund
wink-1.gif
.

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Jap,.. to je pa res dobra stvar
smile-1.gif

Evo takole naj bi zgledal novi OS6, in 9700 ga bo izgleda podpiral..

https://www.youtube.com/watch?v=DlO8KMv7Bx4

Saj pravim, da sem si ogledoval že predhodnike in že tisto dela bp.

Se je pa zgodba s prikazom klicočega ponovila. Dobil sem klic iz skrite številke (oziroma mednarodni klic preko interneta, ki se prikaže kot neznana številka), prikazalo je pa tako, kot da me kliče oseba, ki me je zadnja klicala
wink-1.gif
. Bo treba malce poiskati.

Jernej