BlackBerry Bold 9700

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Pozdravljeni!

Trenutno si lastim E71 in premišljujem o zamenjavi telefona. Malce me mika tale Bold 9700, vendar bi rad slišal kakšne primerjave/prednosti/slabosti, ali naj raje vzamem E72 ali BB 9700 ali morda celo ostanem na E71.

Hvala...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
No jaz pa sem ravno v obratni situaciji. Ker se mi je drastično znižalo število emailov (BlackBerrya ne potrebujem več). Gotovo bom v naslednjih dneh šel na E72 (ampak imam mešane občutke)..

Mnogi pri BlackBerry-jih že takoj vidijo slabost, ker je "za normalno uporabo" potrebno imeti dodatni paket (BIS / BES). Najcenejša opcija BIS je dodatnih cca 5€ / mesec.

Drugače pa bi rekel da ima BlackBerry veliko prednost pri kvaliteti ekrana (ostrina), zvoka in navigiranju po menijih. Tipkovnica se mi zdi da je na BlackBerryih (9000 / 9700) najboljše kar je trenutno zunaj.. Uporabniški vmesnik (in izkušnja) je stvar posameznika. Za obe platformi se dobi skoraj vse željene aplikacije..

Če ti je bila E71 "v redu", je gotovo E72 bolj logična izbira.. Če pa imaš možnost pa v kakem centru le malo probaj Bold 9700.. se mi zdi da je stvar "kar privlačna"
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
No jaz pa sem ravno v obratni situaciji. Ker se mi je drastično znižalo število emailov (BlackBerrya ne potrebujem več). Gotovo bom v naslednjih dneh šel na E72 (ampak imam mešane občutke)..

Mnogi pri BlackBerry-jih že takoj vidijo slabost, ker je "za normalno uporabo" potrebno imeti dodatni paket (BIS / BES). Najcenejša opcija BIS je dodatnih cca 5€ / mesec.

Drugače pa bi rekel da ima BlackBerry veliko prednost pri kvaliteti ekrana (ostrina), zvoka in navigiranju po menijih. Tipkovnica se mi zdi da je na BlackBerryih (9000 / 9700) najboljše kar je trenutno zunaj.. Uporabniški vmesnik (in izkušnja) je stvar posameznika. Za obe platformi se dobi skoraj vse željene aplikacije..

Če ti je bila E71 "v redu", je gotovo E72 bolj logična izbira.. Če pa imaš možnost pa v kakem centru le malo probaj Bold 9700.. se mi zdi da je stvar "kar privlačna"
smile-1.gif

Dopolnjujem tvoj odgovor z mojo izkušnjo:

Jaz sem šel iz E71 tudi zaradi mailov, ki na BB delajo tako kot morajo (je pa treba doplačati nekaj cekinov, ampak stvar deluje). Po drugi strani je pa BB (9700 bold) precej hitrejši in odzivnejši kot E71, za tipkanje je bolj primeren, fotoaparat je tamtam. Ta odzivnost je takšna, da ko pritisneš tipko na ikoni za e-pošto ali SMS-e se to odpre v TRENUTKU. Prav tako dela klicanje, torej ko pritisneš zeleno, začne klicati, ko pritisneš rdečo, TAKOJ prekine. Pesmica
smile-1.gif
. Baterija pa drži vsaj dvakrat več kot E71, čeprav imam avto-nosilec in je vedno polna (pa tudi E71 je bila, če sem pošten).

Edino na M@ so očitno težave pri preklapljanju med 2G in 3G in odkar imam fiksirano na 2G, deluje tudi klicanje tako kot mora. Tako da skoraj no-go nazaj na E71
wink-1.gif
.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja saj s tem ni nič narobe,.. pač če te "ura" moti takoj tipko No ali Back pritisni in razen miniaturne ikonice ki pravi da se polni sploh vedel ne boš da se to dogaja
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tečno mi je zato, ker mi polni baterijo in ne vem kako dolgo mi zdrži.

A mogoče kdo ve kako znotraj Messages naredim folder? Je to možno?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Enkrat sem tole že probal pa je delovalo, zato probam še enkrat
smile-1.gif

Kaj ko bi se kdo "naveličal" svojega Bolda 9700 (lahko tudi 9000) in ga po ugodni ceni prodal?
smile-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Pojavila se mi je sledeča težava, ki ne vem kako naj jo odpravim. Ko sinhroniziram imenik preko google sync mi večino kontaktov podvoji in so seveda prikazani dvakrat (na kompu. so normalno prikazani). Prej se mi to ni dogajalo? Komu znana napaka?
smile-1.gif

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Da ne odpiram nove teme: Na Blakcberry 9000 sem updejtal Blackberry App World aplikacijo. Sedaj nikakor ne morem več dostopat do aplikacij. Napiše mi: There is an issue with BlackBerry App World. BlackBerry App World must now close. Ima še kdo podoben problem oz. kako se to da rešit ker prej je delalo normalno?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Od kar je izšel AppWorld 2.0 imam tudi jaz probleme z njim.

Ne deluje tako prejšna kakor tudi ne nova verzija.. Upam da se to uredi.

Nazadnje urejeno: