Gato, mogoče kak komentar o degradaciji okolja, ker si podkovan o tem?
Veš koliko jih praznih leti, da ohranjajo slote na letališčih. Bedarija, da ni večje.
Gato, mogoče kak komentar o degradaciji okolja, ker si podkovan o tem?
Ja čakej no. A zdej pa kapitalizem ni več doberIn kdo je uveljavil tak sistem? Zmeraj nekdo najebe, da ima nekdo drug toliko več. Vem, ker sem zaenkrat v spodnjem delu lestvice.
Idealnega sistema ni. Problem je predvsem v pogoltnosti. Ker tudi v kapitalizmu ti nihče ne preprečuje, da daš delavcu več. Svoje pa seveda prispevajo tudi države, ki postavljajo osnovne pogoje in ti so povsod drugačni. Če država obere gospodarstvo do golega zaradi visoke lastne porabe, potem verjetno kaj dosti več za delavce ne ostane.Ja čakej no. A zdej pa kapitalizem ni več doberNe bit heretik no, te bo tomi imenoval za komunista in fašista. Po njegovo je vendar povsem normalno, da imajo korporacije in vodilni bajne dobičke, delavci so pa lahko srečni, da sploh živijo
![]()
Seveda ti ne. Ampak se tega večinoma ne počne. Da se minimalno, kar se lahko.Problem je predvsem v pogoltnosti. Ker tudi v kapitalizmu ti nihče ne preprečuje, da daš delavcu več.
KGZ, sori, se mi je mudilo..lahko pa rečemo tudi kleptomanski zanesenjaki, glede na poreklo vodstva.KZ? Kmetijska zadruga? Kazenski zakonik? Kleptomanski zanesnjaki (sori, ta je najbrž leva...)?
Ma lepo, sem mislil, da si že v penziji. A ni fajn, če lahko deliš svoje življenjska izkušnje iz pisarne? Žal je res tako, da moram iz traktorja, zadnjih par dni me hrbet ubija in zvečer samo padem v posteljo, namesto za računalnik. Se mi pa zaradi tega nabira birokracija, ki jo moram izpolniti, da potem fikusi v JU preverijo, ali sem vse pravilno izpolnil in mi pošljejo kontrolo, če sem kje zajebal. Vsa čast izjemam, jih je še nekaj zaposlenih v JS, ki vedo pokazati človeško plat.
Kaj pa vem, imamo tukaj enega močnega kmeta, ki je po pomojem vsaj 8 mesecev bolniška, na jago čez vikend pa nikoli ne zamudi..sicer se raje čimdalj pelje, pa vseeno.Ma je kar jeba v tem poslu, nimam še niti dneva bolniške odkar si plačujem prispevke. Ne deluje to v tem sektorju, razen, če se cel totalno polomiš.
"Pomoje" a to zgolj ugibaš in natolcuješ ali imaš dejanske podatke?Kaj pa vem, imamo tukaj enega močnega kmeta, ki je po pomojem vsaj 8 mesecev bolniška, na jago čez vikend pa nikoli ne zamudi..sicer se raje čimdalj pelje, pa vseeno.![]()
Pomoje zato, ker ga res nisem točno vprašal, vem pa, da je že kar dolgo, gre pa zmeraj z nami na jago, ko jo imamo."Pomoje" a to zgolj ugibaš in natolcuješ ali imaš dejanske podatke?
Ja vprašaj ga potem. Ne moreš tukaj napisati, da je 8 mesecev letno na bolniški, če tega zagotovo ne veš.Pomoje zato, ker ga res nisem točno vprašal, vem pa, da je že kar dolgo, gre pa zmeraj z nami na jago, ko jo imamo.
No ok, pol ga pa ne sprašuj. Ampak sedaj vsaj vem, da pač marsikaj napišeš kar tako, na pamet, brez, da bi dejansko vedel ali je res ali ne.jao Dani, si pa smešen -ja, vprašal ga bom- ti Fonza čuj, enga Danija tamle iz Spodnje Ščavnice zanima, kolko točnu cejta si ti te na bolniški..tamle julija loni si reko, da si na bolniški, kolk je ze tau majscov-usm al deset, ko mjsliš?![]()
Raje sem v tvojih očeh lažnivec kot, pa da Fonzlu sitnarim...on bi rekel, če ga vprašam- kwa si to reku? te bom tak za uho speku -raje ne, ker ima ded konkretno šapo.No ok, pol ga pa ne sprašuj. Ampak sedaj vsaj vem, da pač marsikaj napišeš kar tako, na pamet, brez, da bi dejansko vedel ali je res ali ne.