Ali res rabimo umetnike?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.945
897
113
tu in tam
sicer sarkastično amapk ja, drugače bi tudi ti zlo tenko piskal. No mogoče pa ne bi blo napak kmeta danijela poslat kolesart pa poslušat tvoj jok in stok oz muziciranje.
Ravno ti se oglašaš, ki se hvališ, da konzerve in pašto nabavljaš pri makaronarjih...Daniel ne bo mogel prodati graha in pšenice zaradi takih "navideznih "domoljupcev.."..:oops1:

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in aljoman

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.030
-1.354
63
Otroci še danes marsikje delajo v rudnikih... Da se mi lahko s telefoni preseravamo in teslami vozimo.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.270
4.047
113
Ne bi se ravno hvalil na tvojem mestu okrog nekontroliranosti naše in uvožene hrane in degradaciji okolja, ki se dogaja pri obdelovanju zemlje.
Tvoj traktor pa verjetno laufa na vodo, ne na nafto, da si to omenil?
O šlepanju boš pa moral malo bolj natančno, kaj in kako..
Kdo se hvali, to so dejstva. Seveda ne taka, ki bi jih ti poznal, zate hrana raste v trgovini. Kot tudi atrazina ne uporabljajo več kajne? Izzivam te, pojasni tvoje videnje degradacije okolja in pripiši kaj si ti pripravljen spremeniti oz. koliko si pripravljen plačati, da se bo hrana pridelovala na motiko in z konjsko vprego? Tam bo vpliv minimalen, ker če uporabimo govejo vprego imamo že metan z 12 letno dobo...
Nič mi ni treba o šlepanju, dobro ti veš kako in kaj.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.270
4.047
113
Otroci še danes marsikje delajo v rudnikih... Da se mi lahko s telefoni preseravamo in teslami vozimo.
Vsekakor eden večjih problemov. Poučno bi bilo slišati videnja različnih strani, kako pristopiti k temu in rešiti ta problem? Za Afriko vemo, da še tisto kar je že bilo urejeno in namenjeno pridelavi hrane propada, ker nihče noče delati na zemlji in je lažje čakati na pomoč. Za rudnike vemo, da se izkorišča otroke, vprašanje pa je, zakaj podjetja denimo ne iščejo koncesij in odprejo delovna mesta z visokimi standardi v teh rudnikih? Prevelik strošek? Afriške države nočejo?

• Všeč mi je

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.945
897
113
tu in tam
A ni ironično kajne? Ponikneš 2019 in se reinkarniraš 2025, da malo pomagaš svobodnjaku. On itak kaj drugega kot prepisovati PR ne zmore. V kakšnem stanju moraš biti šele sam, da meni očitaš spamanje s 3xno količino lastnih postov.
Ironijo kvečjemu vidiš samo ti-res sem se umaknil takrat nekak, ampak zaradi drugih proritet, kot je pa nabijanje po forumih, deloma pa tudi mogoče zaradi tega, ker je takrat dobil mod funkcijo osebek, ki temu niti približno ni bil dorasel..ker se mi na otročjem nivoju ni dalo, je bil umik prav blagodejen...čeprav tudi sedaj ni dosti drugače, ampak kaj čmo..
Svobodnjak: za nobeno pomoč nisem bil naprošen, tako, da ne bi vedel, kaj te muči..mogoče to, da nekak oba ne hvaliva tvojega mesije? nisva edina.:poreden::cool:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.270
4.047
113
Ironijo kvečjemu vidiš samo ti-res sem se umaknil takrat nekak, ampak zaradi drugih proritet, kot je pa nabijanje po forumih, deloma pa tudi mogoče zaradi tega, ker je takrat dobil mod funkcijo osebek, ki temu niti približno ni bil dorasel..ker se mi na otročjem nivoju ni dalo, je bil umik prav blagodejen...čeprav tudi sedaj ni dosti drugače, ampak kaj čmo..
Svobodnjak: za nobeno pomoč nisem bil naprošen, tako, da ne bi vedel, kaj te muči..mogoče to, da nekak oba ne hvaliva tvojega mesije? nisva edina.:poreden::cool:
Stvari se zanimivo pokrivajo kajne...

Mesijo pa vidiš zgolj ti sam. Ostali samo gledamo kdo bo manj ukradel (del tega je tudi ta tema) in upamo na najboljše. Žal pa država s tako politiko kot se trenutno izvaja in razmetavanjem proračuna za vsakega, ki se spomni, da je nek umetnik ter zaposlovanjem birokratskega balasta tone zgolj globlje in globlje. Seveda pa sam "balast" tega nikoli ne bo razumel. Njemu je lepo, plača sede redno, prispevki tudi.

• Všeč mi je

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.945
897
113
tu in tam
V KZ so sami vaši, tako na hitro.

Zdaj pa grem domov po celodnevnem delu, ampak, tudi v pisarni sem imel čas spamat po forumu, tako kot ti na traktorju.:p

• Haha
Reactions: aljoman

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.270
4.047
113
KZ? Kmetijska zadruga? Kazenski zakonik? Kleptomanski zanesnjaki (sori, ta je najbrž leva...)?

Ma lepo, sem mislil, da si že v penziji. A ni fajn, če lahko deliš svoje življenjska izkušnje iz pisarne? Žal je res tako, da moram iz traktorja, zadnjih par dni me hrbet ubija in zvečer samo padem v posteljo, namesto za računalnik. Se mi pa zaradi tega nabira birokracija, ki jo moram izpolniti, da potem fikusi v JU preverijo, ali sem vse pravilno izpolnil in mi pošljejo kontrolo, če sem kje zajebal. Vsa čast izjemam, jih je še nekaj zaposlenih v JS, ki vedo pokazati človeško plat.

• Všeč mi je

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.270
4.047
113
Ne uporabljata istih komponent ter nista narejena na isti liniji.
Komponent da. Ampak količine redkih zemelj so pa podobne povsod. Zato je nekoliko nenavadno, da vsaj večje firme ne bi poskrbele za to. Je pa res, da smo v sistemu kapital pred človekom (vsaj v gospodarstvu, ki mora samo zaslužiti denar), tako da...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.299
-8.937
113
Komponent da. Ampak količine redkih zemelj so pa podobne povsod. Zato je nekoliko nenavadno, da vsaj večje firme ne bi poskrbele za to. Je pa res, da smo v sistemu kapital pred človekom (vsaj v gospodarstvu, ki mora samo zaslužiti denar), tako da...
A misliš, da večje firme živijo od prdcev samorogov? Dobiček in samo dobiček. To je važno.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.270
4.047
113
Verjel sem, da je od prdcev big foota. In kdo je uveljavil tak sistem? Zmeraj nekdo najebe, da ima nekdo drug toliko več. Vem, ker sem zaenkrat v spodnjem delu lestvice.