Bizi.si prenova

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
SI ti sploh s.p., ali tak na splošno? Ker če jaz vidim na bizi-ju, da imaš prihodkov 36000eur (torej 3000eur mesečno), si nekako ne morem predstavljati koliko ti mesečno ostaja. Ker imaš prispevke, imaš stroške prevoza, imaš nakup materiala in opreme, plačuješ najemnino, pa še normiranec si, da moraš davek odvajati. Polek tega ne vidim, koliko imaš zaposlenih, koliko plačuješ študentom. Ko bom imel vse te podatke, bom lahko ocenil koliko ti na mesec ostane.

Po drugi strani pa imaš javno znane podatke 75% delavcev v 90% slovenskih firmah, ki dobijo na račun 570eur neto plače + 63eur stroškov prevoza. Jebiga, pa se ne pritožujejo nad javnostjo svojih plač, celo javno kažejo svoje sramotne plačilne liste.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
žal sem un drugi "sp" in mi gre to na k...
za tebe ne vem. Za "soseda", ki pa vem da je "novinar" in da nima nobenih stroškov, pa lahko posplošim, da mu od 3000 na mesec ostane 2500, če odštejemo kar more dat državi. Kar ima življenskih stroškov smo si pa itak vsi različni. Eni tudi s 3000 komaj shajajo;)

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Javne info pri nas...ostale EU države tega ne poznajo in je prav tako. Prometi, zaloge itd...naj bo plačljivo v kolikor kdo želi gledati.

Sam recimo uporabljam in plačujem bonitete ker mi je pri roki in omogoča vpogled v blokade, tožbe itd...ter seveda obveščanje na mail itd..

Na Švedskem je javno vse. Tudi to, ali si poročen, koliko otrok imaš, koliko je tvoja mesečna plača, kakšen avto voziš... Pa nimajo nobenih težav s tem. Ker če je vse legalno pridobljeno nimaš kaj skrivat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
3000€ pihodkov mesečno ima glede na podatke na bizi.si?

govoril sme na pslošno, na biziju niti ne vem v katero vrstico morem pogledat, ker mi je to zf.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Karkoli že, od 3000€ prihodkov oziroma izdanih računov mu niti približno ne ostane 2500€. Najprej od 3000€ plača DDV, ostane 2500€. Potem plača prispevke, pa recimo, da je bližje minimalnim, cca. 400€, torej mu ostane 2100€. Seveda ima neke strokške mesečno, recimo 250€, torej ima še 1850€.

Na koncu mu torej po optimističnem hitrem izračunu ostane 1850€, naj me kdo popravi, če sem kaj zafrknil. Letno je to cca. 22000€. No, sedaj seveda še cesar zahteva davek od dobička, kar po dohodninski lestvici znese cca. 5000€ in mu ostane na koncu dejansko 17000€. Pa še to je zelo optimistično vse skupaj, ostane mu verjetno še manj....

Zato mi ni všeč, da folk brska iz foušije po biziju pa si niti osnovnih številk ne znajo razložit...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kak ddv, če posluje brez njega?
prispevki so kot si rekel cca 400€
od kje še enkrat davek na dobiček?
stroški niso pomembni, ker si jih ne obračunava, kaj si bo "novinar" dal v stroške? mogoče km, če se iz mb vozi:)

mam občutek, da govorimo o različnih oblikah sp-ja. jst govorim o teh modernih, ki ga moreš imet zato, da te nekdo vzame k sebi delat in si njegova edina skrb to, kar ti nakaže na trr:(

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
moderni ali nemoderni, države to ne zanima in pravila veljajo za vse. Če nek obrtnik plačuje prispevke in ostalo, tako mora tudu ta tvoj sosed.

Saj vsako podjetje in s.p. na koncu plača še davek na dobiček. Če smo striktni, podjetje plača davek na dobiček, s.p. pa dohodnino...pri takih prihodkih in malih stroških plača kar nekaj. Poglej si dohodninsko lestico koliko plačaš..do določene osnove, mislim da do 8000€ daš državi 16%, od 8000-19000 pa daš državi že 27%, nad 19000 pa celo 41%...na pamet, je pa tu nekje
wink-1.gif

Pa si izračunaj koliko mu ostane...
confused-1.gif

ni vse tako zlato, kot se ti zdi
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
In normiranci nimajo objavljenih podatkov na ajpesu tako da je ta debata brezpredmetna

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
nekaj me zanima glede tele objave na ajpesu. vsa leta do sedaj sem bila "običen" s.p. in sem prejemala račun za objavo na ajpesu in moji podatki so bili gor. Je to opcijsko, ali je pač obvezno in sem morala plačati. Letos sem prvo leto normiranec in me zanima, glede na to, da je en gor rekel, da prihodkov od njih ni na ajpesu, ali je to res. Je možno, da teh info gor več ne bo in kaj moram narediti, če lahko kaj, da ne bodo več prikazani?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Od normirancev podatkov (bilance oz JOLP) ni na ajpesu. So pa normalno objavljeni na ePRS, torej podatki itd... Se pa ne spomnim da bi kaj placeval ajpesu tudi ko se nisem bil normiran s.p.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Zapreš poslovni račun in odpreš osebnega... Po novem letu prvega menda tako ne rabiš več in imaš tudi za s.p. lahko svoj osebni račun...

Sam imam že od začetka normiranca zanj osebni račun (je pa včasih veljalo, da moraš št. osebnega TRR sporočiti na DURS), do katerega AJPES ne more, in podatkov o njem na portalih tipa Bizi preprosto ni gor... AJPESu nisem nikoli nič plačal
zmaga.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
sem prav poiskala:

Javna objava letnega poročila
samostojnega podjetnika - letno
poročilo predloženo na poenotenih
obrazcih, podpisano s kvalificiranim
digitalnim potrdilom

10,37€ z DDV. Kdo ve, moram kam javiti, da tega ne želim več ali se kaj avtomatsko naredi, ker sem po novem normiranec (čeprav dvomim, zato sprašujem)

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Če si normiranec sigurno nimaš kaj plačevati niti oddajati nobenega obrazca ajpesu.