Bicikljada proti JJ-u 2. del

Bo jutri parlament ograjen?

• Ja kar naj bodo za ograjo!

Glasovi: 11 25,6%
  • Ne....to bi oteževalo pobiranje papirnatih avijončkov za ograjo :(

Glasovi: 5 11,6%
  • JANŠA JE KRIV!!!

Glasovi: 31 72,1%

• Skupaj glasov
    43
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.856
113
Si mogoče kdaj pomislil, da noben pameten niti ne more v ospredje, ker je Janez pametne že zdavnaj steral.
Lahko mogoče kaj več o tem napišeš? Se to nanaša zgolj na SDS ali je spekter širši in če slednje - do kam sega?
Moje mnenje je namreč na nek način oz. do neke mere podobno in sicer je tako, da se imho vsi pametni in sposobni ljudje izogibajo SLO politike zaradi same SLO politike nasploh in ne zaradi enega samega igralca. Ker pa je Janša dandanes v glavah mnogih kriv za res vse mogoče in nemogoče zadeve pa enostavno moram dopuščati tudi opcijo, da je zgolj in samo Janša kriv za to, da noben pameten ne more v ospredje SLO politike. Če pa to (onemogočanje preboja v ospredje s strani Janše) leti na SDS stranko, se pa s tem strinjam 100%.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz še vedno stojim za trditvijo, da so vsi isti. Vsa ta silna masa zajedalcev ne more biti v eni stranki(SDS, SD-ju ali Levici, ali kjekorkoli), ker imamo parlamentarno demokracijo.
Ko bodo politiki delali (če temu kar počnejo lahko rečemo delo) za minimalca ali celo probono, potem bom spremenil mnenje.
Itak se nekateri izmed politikov imenujejo "poslanci", torej je njihovo ti. delo poslanstvo in ne samo služba. Razen če ne.
Sploh pa so vsi po vrsti nadčloveki in bi tista 4 leta mandata zlahka preživeli tudi brez plačila. 4 ali 5k€ mesečno bruto je za take desce in babnice ta bakren drobiž.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.856
113
Jaz še vedno stojim za trditvijo, da so vsi isti.
Saj so vsi isti. No, isti do neke mere oz. se razlikujejo zgolj v rahlo drugačnih odtenkih drek barve. Zato pa tudi gledamo vse te scene od menjav podložnikov do pretakanja denarja v lastne žepe in žepe najbližjih / najbolj zvestih itd., itd... Za nas, navadne državljane je pa bolj kot ne enako slabo, če ne kar vedno slabše in slabše. Res konkretno v naše skupno dobro ni delala še nobena vlada v zadnjih 30ih letih.
In zato pa tudi sem mnenja, da je celotna SLO politika kriva za to, da se ne najde kdo res pameten in sposoben, saj takpnega človeka način delovanja v naši (ajde, tudi splošni evropski oz. svetovni) politiki enostavno odbija, če bi se pa že spravil v igro pa bi instant pokasiral toliko polen pod noge, da bi bilo res težko doseči zastavljene cilje preboja na vrh SLO politike. Pa ne pravim, da se ne da ampak, da je to res težko dosegljivo, ta nova faca bi morala bit nek res poseben karakter. Na koncu ti ga pa še vedno lahko kak "pijan lovec" sname pa smo spet na začetku, ko se samo stare ulaufane svinje grebejo za korito.

Ampak ne, "pReDčAsNe vOLiTve sO rEŠiTev", *cin*cin* :norec:

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.729
9.506
113
Lahko mogoče kaj več o tem napišeš? Se to nanaša zgolj na SDS ali je spekter širši in če slednje - do kam sega?
Moje mnenje je namreč na nek način oz. do neke mere podobno in sicer je tako, da se imho vsi pametni in sposobni ljudje izogibajo SLO politike zaradi same SLO politike nasploh in ne zaradi enega samega igralca. Ker pa je Janša dandanes v glavah mnogih kriv za res vse mogoče in nemogoče zadeve pa enostavno moram dopuščati tudi opcijo, da je zgolj in samo Janša kriv za to, da noben pameten ne more v ospredje SLO politike. Če pa to (onemogočanje preboja v ospredje s strani Janše) leti na SDS stranko, se pa s tem strinjam 100%.
Širše bi rad da ti napišem? Sam Iva Hvalico si poglej.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.856
113
Širše bi rad da ti napišem? Sam Iva Hvalico si poglej.
Ne zanima me Ivo Hvalica ampak samo malce bolj podrobna razlaga tvojega zapisa da Janša blokira morebiten preboj pametnih oseb v SLO politiko. Če pa Ivo Hvalica kje razlaga o tem in si ti z njim deliš to mnenje potem bom pa šel gledat tudi v to smer ampak menim, da lažje in hitreje, če ti napišeš še kak stavek ali dva ter razširiš to svojo prej zapisano misel, hvala.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.383
-2.950
113
Lep primer iz zadnjih časov je Čeferin.
Takoj, ko je nekdo omenil, da vstopa v politiko, je bila aktivirana klet na trstenjakovi, in koprive so sistematično začele pljuvat po njemu.
Celo Janša osebno se ga je lotil

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Lep primer iz zadnjih časov je Čeferin.
Takoj, ko je nekdo omenil, da vstopa v politiko, je bila aktivirana klet na trstenjakovi, in koprive so sistematično začele pljuvat po njemu.
Celo Janša osebno se ga je lotil
Gre za napade - medijski linč kopriv.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.797
6.175
113
blizu močvirne prestolnice
No ja, jaz te familije nebi hvalil. Od teh "znanih" odvetniških družb je mogoče le Hribernik "čist" pa še to ne vem če je temu tako. Pravosodni ceh je v naši državi zelo na trhlih nogah.
Leporečje je ena, delovanje pa je druga stvar

13. jul 2011
2.677
626
113
Če so vsi isti, zakaj bi bil Čeferin drugačen?
Za minimalca bodo gotovo sami sposobni kandidirali. Korupcije sploh ne bo, ker ob minimalcu ne bo nihče hotel še kaj zraven zaslužiti.
Klamfe serjete.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.729
9.506
113
Ne zanima me Ivo Hvalica ampak samo malce bolj podrobna razlaga tvojega zapisa da Janša blokira morebiten preboj pametnih oseb v SLO politiko. Če pa Ivo Hvalica kje razlaga o tem in si ti z njim deliš to mnenje potem bom pa šel gledat tudi v to smer ampak menim, da lažje in hitreje, če ti napišeš še kak stavek ali dva ter razširiš to svojo prej zapisano misel, hvala.
Janša blokira pametne ljudi v svoji stranki. Primer sem ti napisal, ni pa edini.
Če pa pogledaš naprej po desnem polu je pa precej podobno. Tko na prvo žogo imam v spominu napade na Tonina, ker je bil drugačnega mnenja, pa še kaj bi se našlo.
Je pa tud res, to kar ti praviš, da se pametnim in spisobnim ljudem na splača it Slo greznice od politike.

• Všeč mi je
Reactions: Matey
2. jul 2020
5.117
6.674
113
Nova24 je tudi pljuvala Pivčevo, po prestopu v Janševo koalicijo pa so jo začeli zagovarjati na polno.
Ampak pozor, pred prestopom v Janševo koalicijo so jo glavni mediji pustili pri miru, potem pa so začeli vrtati v njo zaradi pol litra terana in ene nočitve.

Na koncu pa se krega čigav drek manj smrdi. Tudi nič drugače ne bi bilo po *cin cin cin* predčasnih volitvah *cin cin cin*, v roku pol leta bi se KULovci požrli med seboj. Trenutna opozicija brez Levice ne more preglasovati Janše in družbe. In tudi skupaj z Levico ne upa, saj oni radi solirajo po svoje.

Idealna rešitev bi bila podeliti mandat Levici in gledati to katastrofo. Država bi bila oškodovana, ampak Mesečniki bi izgubili podporo kot vsak novi obraz do sedaj. Preden bi pregloboko zabredli bi se koalicija odmaknila in tako forsirali nove predčasne volitve - ampak tu pa bi znal SDS spet profitirati.

Pozabite, za nas ni rešitve.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in B81

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.456
1.916
113
Najbrž jih orenk precenjujem ampak se sprašujem a bi to lahko bila taktika SDS? V mislih imam kanaliziranje levih glasov k Levici in s tem šibenje SD, LMŠ, SAB... Jasno je da je koalicija z Levico praktično nemogoča, kar se je lepo naučil Šarec. Enostavno imajo preradikalen program in so preveč otročji, da bi bili sposobni sodelovat v vladi, brez izpadov na nivoju triletnika: "Tako bo kot sem jaz rekel ali pa se ne grem več!"
Hkrati so edini, ki se jih nekako sliši, imajo nek glas in so dejansko tisti, ki Janši povedo da je to kar je. Od ostalega trojčka itak ni nič, popolnoma NIČ. Se pravi za vsak glas ki ga SDS sproducira s svojimi izpadi (napadi na medije/pravosodje/kulturo, podrejanje nadzornih institucij, sramotenje države v tujini, ....) gre efektivno k Levici in močnejša kot je ta, težje bo prihodnji levi vladi karkoli naredit.

Skratka, se strinjam:
Pozabite, za nas ni rešitve.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

B81

22. jul 2007
37.058
10.566
113
A potem ti ne spostujes odlocitev vrhovnega sodisca, ki je sodbo razveljavilo, da je potem primer zastaral?
In ste res taki cistuni na tabli, da ni za verjet.

Ja saj mogoce so sli milijoni za zastaranje, tega ne vemo, ampak prmejdus da ne morejo vrocit poste enemu politiku no. Daj nehaj no.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.383
-2.950
113
A potem ti ne spostujes odlocitev vrhovnega sodisca, ki je sodbo razveljavilo, da je potem primer zastaral?
In ste res taki cistuni na tabli, da ni za verjet.

Ja saj mogoce so sli milijoni za zastaranje, tega ne vemo, ampak prmejdus da ne morejo vrocit poste enemu politiku no. Daj nehaj no.
Je bil za povojne poboje, komunistične zločine kdo obsojen, pa jih še po 70+ letih dnevno servirajo?
Torej so komunisti čisto nedolžni ???? Aha zdej šele razumem, zakaj je Janša tako silil k njim in pisal prošnje za sprejem.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.383
-2.950
113
Je bil Janša v zaporu tudi že za dejanje, katerega sodba ni zastarala. Tako da trditev, da je obsojenec ni napačna.

Mogoče pa bodo kdaj v prihodnosti tudi te sodbe spremenili, tako kot Rožmanu, Rupniku... da bo odšel na krilih nedolžnosti, kot pravijo v teh krogih. Ampak zaenkrat sodbe še držijo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.